Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την έντονη ανησυχία της Άγκυρας αλλά και γενικότερα στην διεθνή οικονομία για μια ραγδαία αύξηση των τιμών του πετρελαίου και της βενζίνης με ανυπολόγιστες συνέπειες στις διεθνείς οικονομικές ισορροπίες, επισημαίνουν στην τουρκική πρωτεύουσα με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.


Συγκεκριμένα η έναρξη πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή του Κιρκούκ με τις πετρελαιοπηγές που ελέγχονται από τους Κούρδους με δυνάμεις της Βαγδάτης, ήδη έχει προκαλέσει την αύξηση της τιμής του πετρελαίου από 1.0 σε 57.8 του δολαρίου.
Παράλληλα και η αυξανόμενη ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν, καθώς ο Τραμπ απέρριψε την συμφωνία με την Τεχεράνη για το ατομικό της πρόγραμμα, είναι άλλος ένας παράγοντας που απειλεί με έκρηξη των τιμών των καυσίμων.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και παρακολουθείται από τους διεθνείς οικονομικούς παράγοντες στην περίπτωση που ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Ενδιαφέρων έχει και το θέμα ποιους (;;;) θα ωφελήσει μια αύξηση των τιμών των καυσίμων.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.