Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

ΡΩΣΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ – ΙΡΑΝ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ : «ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ» ΑΛΛΑ ΜΕ… ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλος σκεπτικισμός επικρατεί στην Άγκυρα μετά την τριμερή σύσκεψη κορυφής στο Σότσι του ρωσικού Καυκάσου για την Συρία, καθώς οι τουρκικές απόψεις και θέσεις όχι μόνο δεν συζητήθηκαν αλλά από τις άλλες δυο πλευρές εκφραστήκαν τελείως διαφορετικές θέσεις για το συριακό ζήτημα.

Σύμφωνα με τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, οι απόψεις των τριών μερών μετά την λήξη της διάσκεψης που δείχνουν και τις διαφορετικές αντιλήψεις για το θέμα, όπως εκφραστήκαν επίσημα είναι οι εξής :
Ρωσία : Οι Σύριοι μόνοι τους θα αποφασίσουν για το μέλλον τους.
Ιράν : Να συνταχτεί καινούργιο σύνταγμα και να γίνουν ελεύθερες εκλογές.
Τουρκία : Προτεραιότητα μας η συνεχής αντιμέτωπη και εκδίωξη των τρομοκρατικών ομάδων, (δηλαδή οι Κούρδοι).

Η Άγκυρα απογοητεύτηκε γιατί δεν έγινε καμία μνεία για τον κουρδικό θύλακα του Afrin για τον οποίο οι Τούρκοι θέλουν να υπάρξει στρατιωτική επέμβαση και να εκδιωχτούν ο Κούρδοι που απειλούν από εκεί την τουρκική περιοχή του Hatay. Επίσης απογοήτευση υπάρχει γατί δεν έγινε καμία αναφορά για τους Τουρκομάνους της Συρίας, που όπως υποστηρίζει η Άγκυρα, υφίστανται γενοκτονία από τους Κούρδους.
Κατά τα άλλα «συμφωνήσαν» στις διαφωνίες τους και… έπεται συνέχεια
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.