Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

«KUNDUZ» ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΜΦΙΒΙΟ ΠΟΥ ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ… «ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΒΡΟ»!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το περίφημο «Kunduz», δηλαδή «Ο Κάστορας», είναι το νέο τουρκικό αμφίβιο πιο εκτίθεται από το Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας, με την υπογράμμιση ότι έχει την δυνατότητα να περνά σε χρόνο ρεκόρ κάθε υδάτινο εμπόδιο, δηλαδή ποταμούς, κλπ.


Οι δυνατότητες του όπως αναφέρεται από τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι ίδιες και σε υδάτινο και σε γήινο περιβάλλον, δηλαδή μπορεί να περνά όλα τα εμπόδια που θα βρεθούν στον δρόμο του, αλλά η ειδικότητα του είναι να διέρχεται από ποτάμια και να πλασάρεται στην άλλη όχθη με καθαρά επιθετική πρόθεση. Η ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 45 χιλιόμετρα και θεωρείται σαν το τελειότερο είδος σε αυτόν τον τομέα που έχουν αποκτήσει οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως τον τελευταίο καιρό οι Τούρκοι δίνουν μεγάλη προτεραιότητα σε αμφίβια οχήματα, γεγονός που δείχνει και τις πραγματικές προθέσεις τους.
Άλλωστε ο Έβρος δεν… αποτελεί σύνορο για το ιστορικό «Εθνικό Συμβόλαιο της Τουρκίας», που έχει βγάλει από τα ντουλάπια της ιστορίας ο Ερντογάν και το προβάλλει σαν νέα εθνική διεκδίκηση.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.