Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018 ΑΠΟ ΗΠΑ ΜΕ… «ΑΓΑΠΗ»!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Στα κάγκελα οι Τούρκοι μετά τις πληροφορίες που φέρνουν τις ΗΠΑ όχι μόνο να σταματούν τις προμήθειες όπλων στους Κούρδους, όπως έχει υποσχεθεί ο πρόεδρος Τραμπ στον Ερντογάν, αλλά για το νέο έτος, 2018, προβλέπεται η παράδοση όπλων συνολικού κόστους… 500 εκατομμυρίων δολαρίων!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Αμερικανοί εξοπλίζουν ένα ολόκληρο στρατό Κούρδων της Συρίας από 30.000 αποφασισμένους μαχητές να πολεμήσουν μέχρις εσχάτως κατά των Τούρκων.

Σε πρώτη δόση θα παραδοθούν, σύμφωνα με τις τουρκικές πληροφορίες, 15 χιλιάδες καλάσνικωφ, χιλιάδες πολυβόλα, ρουκέτες, αντιαρματικοί πύραυλοι, δορυφορικά τηλέφωνα για τις επικοινωνίες και κιάλια νυκτός για να εξοπλιστεί ο κουρδικός στρατός της Συρίας.
Μάλιστα όπως αναφέρεται, η απόφαση για την χορήγηση όλων αυτών των οπλικών συστημάτων στους Κούρδους έχει υπογραφεί από την αμερικανική βουλή στις 15 Νοεμβρίου, στον προϋπολογισμό της άμυνας για το νέο έτος.
Ο εξοπλισμός των 30.000 Κούρδων διαμορφώνει μια νέα κατάσταση και σίγουρα όπως υποστηρίζει η Άγκυρα, μεγάλο μέρος των αμερικανικών όπλων θα διοχετευτούν στο ΡΚΚ που πολεμά το τουρκικό καθεστώς μέσα στην Τουρκία.
Ο εφιάλτης ζει και μεγαλώνει!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.