Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΛΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ… ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Έντονη συζήτηση και διαξιφισμοί στην τουρκική βουλή για τα ελληνικά νησιά και γιατί δεν τα ανέφερε ο Ερντογάν στο πρόσφατο ταξίδι το στην Ελλάδα.
Για το ίδιο θέμα πριν από λίγο καιρό είχε γίνει κυριολεκτικά χαμός καθώς είχε ανάψει συζήτηση για τα ελληνικά νησιά και νησίδες του ανατολικού Αιγαίου που οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι είναι τουρκικά.


Συγκεκριμένα την συζήτηση άναψε η βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Tanju Özcan, και συνέχισε ο βουλευτής της περιοχής Tekirdağ, (Ραιδεστού), Emre köprülü, που επιτέθηκαν στην τουρκική κυβέρνηση καταγγέλλοντας την ότι παρέδωσε… «πεσκέσι» τα νησιά αυτά που είναι τουρκικά στην Ελλάδα.

Απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαούσογλου, ο όποιος ανέφερε ότι τα νησιά αυτά δεν δόθηκαν στην Ελλάδα με την συνθήκη της Λοζάννης αλλά με την συνθήκη των Παρισίων μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, (πάλι καλά που το ήξερε).
Τα πνεύματα τα όμως άναψαν και άλλο καθώς η δήλωση του Τσαούσογλου δεν θεωρήθηκε επαρκής και οι βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος άρχισαν να φωνάζουν, σηκώθηκαν όρθιοι και ήρθαν στα χέρια με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, καθώς οι μεν κατηγορούσαν τους δε σαν προδότες.
Δηλαδή με… λίγα λόγια δυο γάιδαροι μάλωναν σε ξένο αχερώνα.
Πέραν όμως τούτου στα σοβαρά δημιουργείται έντεχνα κλίμα έντονης πίεσης προς επέμβαση της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά, κάτι που σίγουρα θα ανάψει άλλη φωτιά που πολύ δύσκολα θα σβήσει.
Εμείς εδώ στην βουλή πλακωνόμαστε για πιο «σοβαρά» θέματα, δηλαδή για… τις καρέκλες.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.