Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Η ιστορία αλλάζει…Ο Πούτιν πήγε στη Συρία.Η Ρωσία βγαίνει ενισχυμένη σε Α Μεσόγειο-Μ Ανατολή.Ο Άσαντ πιο ενισχυμένος παρά ποτέ.




Ιστορική επίσκεψη του Πούτιν στη Συρία.Η ιστορία αλλάζει.Η Ρωσία σταθεροποιεί το γεωστρατηγικό της άνοιγμα στην Μ Ανατολή και στη Μεσόγειο.Ο Άσαντ φαίνεται πιο ενισχυμένος παρά ποτέ.
O πρόεδρος της Συρίας Bachar al-Assad συνάντησε χθες 11.12.17 τον ρώσο ομόλογό του Vladimir Poutine, στη στρατιωτική βάση στη Hmeymim στη Συρία.

Vladimir Poutine ordonne le retrait de tous les soldats russes de Syrie (VIDEO)
Οι 2 πρόεδροι al-Assad και Poutine παραβρέθηκαν σε μια παρέλαση  στη βάση όσο και σε μια σύσκεψη στην οποία μετείχαν υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί διοικητές παρουσία του Sergueï Choïgou, και του αρχηγού του συριακού ΓΕΣ του Ali Abdullah Ayoub.
Ο Πούτιν είπε ότι Ρωσία και Συρία κατέστρεψαν «σε περίπου 2 χρόνια μια από τις πιο ισχυρές διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις.Κατά συνέπεια πήρα την απόφαση να επιστρέψει στη Ρωσία το μεγαλύτερο μέρος του ρωσικού στρατεύματος που βρίσκεται στη Συρία  » αναφέρει το Interfax. »Eπιστρέφετε νικητές στα σπίτια σας, στους δικούς σας, στις γυναίεκς σας, στα παιδιά σας, στους φίλους.Η πατρίδα σας περιμένει φίλοι μου », πρόσθεσε σύμφωνα με το Interfax.
Δήλωσε ότι η Συρία «διατηρήθηκε ως κράτος κυρίαρχο κι ανεξάρτητο ».Ευχαριστώντας τους στρατιώτες για τις υπηρεσίες τους προειδοποίησε ότι «αν οι τρομοκράτες ξανασηκώσουν κεφάλι θα τους χτυπήσουμε με μια δύναμη άνευ προηγουμένου ».Τόνισε ότι :  «δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ούτε τους νεκρούς ούτε τις απώλειες από τη μάχη κατά της τρομοκρατίας στη Συρία και στη Ρωσία.»
 H Ρωσία θα διατηρήσει μια στρατιωτική παρουσία στη Συρία 
 στην αεροπορική και ναυτική βάση της αντίστοιχα σε 
 Hmeymim και Tartous.
Ο Bachar al-Assad από την πλευρά του ευχαρίστησε το ρώσο πρόεδρο χαιρετίζοντας την «αποτελεσματική συμμετοχή [της Ρωσίας] στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», σύμφωνα με το AFP.

«Αυτό που έκαναν οι ρώσοι στρατιώτες οι σύριοι δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ.Το αίμα τους αναμείχθηκε με το αίμα μαρτύρων του συριακού στρατού »,δήλωσε.
« Οι επόμενες γενιές που θα διαβάζουν γι αυτόν τον πόλεμο δεν θα κάνουν διαφορά μεταξύ του σύριου μάρτυρα και του ρώσου μάρτυρα», είπε ο πρόεδρος al-Assad.
Ο ιστορικός λόγος του Βλαδίμηρου Πούτιν στη Συρία, περί του καθήκοντος, της πατρίδας, της διεθνούς τρομοκρατίας:
Το πιο σημαντικό πράγμα για έναν στρατιωτικό – και το γνωρίζουμε καλά – είναι η υπεράσπιση της πατρίδας του, του λαού του. Αυτό δεν είναι μόνο το νόημα ολόκληρης της στρατιωτικής θητείας, αλλά και ολόκληρης της ζωής εκείνων που έχουν αφιερωθεί στην εξυπηρέτηση του λαού τους.
Παράλληλα, ο στρατιώτης στη βασική του κατάρτιση μαθαίνει την πιστη στην πατρίδα του ακριβώς υπό συνθήκες στρατιωτικών επιχειρήσεων, οι οποίες συνεπάγονται τεράστιο κίνδυνο για τη ζωή και την ακεραιότητά του. Εδώ, στη Συρία, μακριά από τα σύνορα της χώρας σας, κάνετε ακριβώς αυτό το έργο – προστατεύετε τη χώρα μας.
Επειδή βοηθάτε το λαό της Συρίας να διατηρήσει την κρατική υπόσταση του, να αποκρούσει τις επιθέσεις των τρομοκρατών, και δωσατε ένα συντριπτικό πλήγμα, ήττα σε όσους άμεσα, απροκάλυπτα και ανοιχτά απείλησαν και τη δική μας χώρα .
Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις θυσίες και τις απώλειες που έχουν προκύψει στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας τόσο στη Συρία όσο και στη Ρωσία. Αλλά αυτό δεν θα κάνει να σταυρωσουμε τα χέρια και να υποχωρήσουμε. Δεν είναι καθόλου στη φύση του λαού μας.
Αντίθετα, αυτή η μνήμη θα μας δώσει πρόσθετες δυνάμεις για να εξαλείψουμε αυτό το απόλυτο κακό, που είναι η τρομοκρατία, κάτω από οποιοδήποτε προσωπείο υποκρύπτεται ή καλύπτεται.
Ναι, η απειλή τρομοκρατικών εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλη. Ωστόσο, ο αγώνας ενάντια στις ένοπλες συμμορίες εδώ στη Συρία, μια εργασία που έπρεπε να λυθεί με τη βοήθεια μεγάλης κλίμακας χρήσης των ενόπλων δυνάμεων έχει λυθεί – λυθεί άψογα. Συγχαρητήρια!
Οι ένοπλες δυνάμεις μας, οι επιχειρήσεις του στρατιωτικο-βιομηχανικού μας δυναμικού έδειξαν την αυξανόμενη δύναμη του ρωσικού στρατού και του ναυτικού, την υψηλή ικανότητα μάχης μονάδων και σχηματισμών.
Πιλότοι, ναυτικοί, ειδικές μονάδες δράσεις , μυστικές υπηρεσίες , στρατιωτική διοίκηση και λογισμικό , στρατονομια , ιατρικές υπηρεσίες, μηχανικοί , στρατιωτικοι σύμβουλοι σχηματισμού μάχης στο συριακο στρατό έχουν επιδείξει τις υψηλότερες δεξιότητες των Ρώσων, του Ρώσου στρατιωτικού : το θάρρος, τον ηρωισμό, την ομαδική εργασία την αποφασιστικότητα, λαμπρή επάρκεια και επαγγελματισμό.
Η πατρίδα σας είναι υπερήφανη. Είμαι βέβαιος ότι – θα υπηρετείτε πιστά την πατρίδα, θα περιφρουρειτε και θα υπερασπίζεστε τα εθνικά μας συμφέροντα, τη χώρα και τους πολίτες της.
Η Συρία διατηρείται ως κυρίαρχο ανεξάρτητο κράτος. Οι πρόσφυγες επιστρέφουν στις εστίες τους. Έχουν δημιουργηθεί συνθήκες για μια πολιτική διευθέτηση υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες, το ρωσικό κέντρο για τη συμφιλίωση των εμπόλεμων μερών συνεχίζει να λειτουργεί στη Συρία.
Δύο σταθμοί βάσης έχουν δημιουργηθεί και θα λειτουργούν σε μόνιμη βάση: στην Tartus και στη Ηemeymim. Και αν οι τρομοκράτες σηκώσουν ξανά τα κεφάλι, θα τους χτυπήσουμε με τέτοια χτυπήματα, τα οποία δεν έχουν ακόμη δει.
Σε δύο χρόνια, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις μαζί με το συριακό στρατό νίκησαν την αποτελεσματικότερη ομάδα διεθνών τρομοκρατών. Σε σχέση με αυτό, έλαβα μια απόφαση: ένα σημαντικό τμήμα του ρωσικού στρατιωτικού σώματος στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας επιστρέφει στη Ρωσία.
Εσείς , νικηφόροι επιστρέφετε στις πατρίδες, στους συγγενείς, τους γονείς, τις συζύγους, τα παιδιά, τους φίλους.
Ο υπουργός Άμυνας, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου εδωσε εντολή να ξεκινήσει η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων στα μόνιμα σημεία ανάπτυξή τους.
L’image contient peut-être : 6 personnes, personnes debout, ciel et plein air
Η πατρίδα σας περιμένει, φίλοι! Με το καλό! Σας ευχαριστώ για τις υπηρεσίες σας.L’image contient peut-être : une personne ou plus, personnes debout et plein air
Aucun texte alternatif disponible.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.