Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ SOUTH STREAM ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΕΙ … ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ!




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πολύ σημαντικές εξελίξεις έχουμε για τον περίφημο ενεργητικό αγωγό South Stream, ή Türk akım, όπως τον ονομάζουν οι Τούρκοι, που θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο από την Ρωσία μέσω Τουρκίας στην Ευρώπη, όπως αποκαλύπτουν σήμερα ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφοριες και φαίνεται μετά από έντονες παρασκηνιακές παρεμβάσεις, η κατεύθυνση του αγωγού αυτού ενώ είχε σχεδιαστεί να περάσει από την ανατολική Θράκη στο ελληνικό έδαφος και από εδώ προς την Ιταλία, τώρα αλλάζει ριζικά και αντί για την Ελλάδα θα κατευθυνθεί προς την Βουλγαρία και από εκεί προς την κεντρική Ευρώπη.

YUNANİSTAN’ A  ŞOK = ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ήδη οι Τούρκοι έχουν αρχίσει επαφές με την Βουλγαρία για την διαδρομή του αγωγού που όπως φαίνεται θα περάσει και από την Ρουμανία με κατεύθυνση την Ουγγαρία και την κεντρική Ευρώπη.
Η αλλαγή αυτή σίγουρα αν επαληθευτεί αλλάζει τα γεωοικονομικά δεδομένα και σίγουρα θα πλήξει τα ελληνικά συμφέροντα που προσδοκούσαν πολλά οφέλη από το πέρασμα του αγωγού αυτού από το ελληνικό έδαφος.
Πιθανό είναι επίσης ότι σημαντικό ρόλο σε αυτή τη εξέλιξη θα έπαιξαν οι σχέσεις Ελλάδας Ρωσίας που δεν είναι στο καλύτερο τους σημείο, αλλά και η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για να μην ξεχνάμε και τον… αμερικανικό παράγοντα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.