Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

ΧΙΛΙΑΣΕΣ ΚΟΥΡΔΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ AFRİN ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Όπως φαίνεται αρχίζει και ανάβει η μεγάλη φωτιά μεταξύ τουρκικών δυνάμεων και των Κούρδων, καθώς όπως μετέδωσε το μεσημέρι το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, χιλιάδες Κούρδοι μαχητές σε πρώτη φάση με 400 τεθωρακισμένα οχήματα αμερικανικής προέλευσης, προωθούνται από τον θύλακα του Menbiç και μέσω εδαφών που ελέγχει το συριακό καθεστώς στον κουρδικό θύλακα του Afrin, όπου έχει προαναγγελθεί μαζική τουρκική επίθεση.


Το μεγάλο αυτό κονβόι έχεί ανησυχήσει την Άγκυρα, γιατί δείχνει πως ο Άσαντ επιτρέπει τους Κούρδους να περάσουν από εδάφη που ελέγχουν οι δυνάμεις της Δαμασκού και να προωθηθούν στο Afrin απέναντι από τους Τούρκους.

Επίσης η Άγκυρα ανησυχεί γιατί οι πληροφοριες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους Κούρδους βρίσκονται και Αμερικανοί κομάντος που κατευθύνουν τις κουρδικές δυνάμεις.
Και να σκεφτεί κανείς ότι το …πανηγύρι δεν άρχισε ακόμα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.