Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ, ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ AFRİN ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλος εκνευρισμός επικρατεί στην τουρκική πρωτεύουσα καθώς οι τελευταίες δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρώφ, διέψευσαν τις πληροφορίες των Τούρκων ότι οι ρωσικές δυνάμεις που σταθμεύουν στον κουρδικό θύλακα του Afrin έχουν πάρει εντολή να αποχωρήσουν εν όψει της τουρκικής εισβολής.

Πιο συγκεκριμένα ο Ρώσος υπουργός διέψευσε τις αναφορές ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εγκαταλείπουν την κουρδική πόλη Αφρίν ενόψει της τουρκικής επίθεσης, (εάν και όποτε γίνει αυτή), βάζοντας ουσιαστικά απαγορευτικό στην Άγκυρα, για την επίθεση.

Rusya’ dan YALANLAMA = ΔΙΑΨΕΥΣΗ από Ρωσία
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ήταν κατηγορηματικός σε ότι αφορά την παρουσία των Ρώσων παρατηρητών, όπως ανέφερε στην Αφρίν, διαψεύδοντας ότι αυτοί αποχωρούν από την πόλη, όπως είχε μεταδοθεί νωρίτερα από διεθνή πρακτορεία.
Η εξέλιξη αυτή ανατρέπει τα δεδομένα και βάζει γέρο χαλινάρι στις δηλώσεις των Τούρκων ότι θα καθαρίσουν σε λίγες μέρες τον κουρδικό θύλακα και μετά θα επιτεθούν στον άλλο θύλακα του Menbiç.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.