Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΒΑΡΕΙΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μετά από τρεις μέρες επίθεση οι Τούρκοι με τα καλυτέρα οπλικά συστήματα, δεν κατάφεραν παραπάνω από 5 χιλιόμετρα να κάνουν την εμφάνιση τους, ενώ σύμφωνα με το αρχηγείο των «Δημοκρατικών Συριακών Δυνάμεων» των Κούρδων, οι τουρκικές δυνάμεις έχουν απώλειες 40 άντρες ενώ έχουν τραυματιστεί περί τους 300 Τούρκοι και ισλαμιστές.


Σε μια ανοιχτή συνέντευξη που έδωσε η διοίκηση των κουρδικών δυνάμεων του θύλακα του Afrin, διατράνωσε την θέληση τους να αγωνιστούν όλα για όλα και την πιστή τους ότι η νίκη θα είναι υπέρ των Κούρδων ενώ η Τουρκία θα πληρώσει πολύ ακριβά για τα εγκλήματα της.
Παράλληλα κατηγόρησαν την Τουρκία ότι όλα αυτά τα χρόνια στήριζε και ενίσχυε τους Τζιχαντιστές των DAIŞ, Cebhet El Nusra, Ehrar El Şam με όπλα και πολεμοφόδια, ενώ χρησιμοποιούσαν το τουρκικό έδαφος για να πραγματοποιούν επιθέσεις μέσα στην Συρία και κάλεσαν τον ΟΗΕ να καταδικάσει την τουρκική επιθετικότητα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο αντιπρόεδρος της κουρδικής διοίκησης του Afrin, Mustafa Hesen, δήλωσε απευθυνόμενος στον Ερντογάν χαρακτηριστικά : «έλα να δεις τα εγκλήματα σου και να ξέρεις πως εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τα εδάφη μας».
Την ίδια ώρα στην Δαμασκό πραγματοποιούνται διαδηλώσεις Σύριων και Κούρδων κατά της τουρκικής εισβολής ενώ συριακές δυνάμεις προωθούνται προς τον θύλακα προφανώς για να αντιπαραταχτούν στις τουρκικές.
Μεγάλη δυσφορία υπάρχει και για την θέση της Ρωσίας, καθώς είναι γνωστές οι σχέσεις της με τον Άσαντ αλλά παρ όλα αυτά δεν σταμάτησε την τουρκική εισβολή και δεν ενεργοποίησε τους S-400 στους τουρκικούς βομβαρδισμούς.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.