Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Περιβαλλοντικές και διατροφικές αλήθειες και ψέματα. Ένα Ευαγγέλιο...Αποκάλυψης για την υγεία μας!


α


Η αναγκαιότητα της προστασίας του φυσικού μας περιβάλλοντός καθώς και η προστασία του...βιολογικού μας περιβάλλοντος, (η υγεία του οργανισμού μας) γίνονται συχνά αντικείμενο εκμετάλλευσης πολλών «επιτηδείων» για...ίδιον όφελος. Αποσκοπώντας στο κέρδος διαστρεβλώνουν τα επιστημονικά δεδομένα, μέσω ουκ ολίγων στρατευμένων «επιστημόνων», οι οποίοι θα πουλούσαν και την μάνα τους αντί...πινακίου φακής!! Τοιουτοτρόπως, επιχειρούν να κάνουν πειραματόζωα τις ζωές μας ζητώντας τας κεφαλάς μας επί…πίνακι!!
Κριτική σκέψη, συνεχής ενημέρωση από τους ειδήμονες και κατανόηση του δόγματος, ότι φυσικό περιβάλλον και ανθρώπινη φύση είναι έννοιες άρρηκτες συνδεδεμένες και ταυτόσημεςαποτελούν τα κατάλληλα αντίδοτα. απέναντι στα «μακιγιαρισμένα», αληθοφανή φληναφήματα των τσαρλατάνων!! Διότι η γνώση είναι δύναμη, η δύναμη αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση της πράξης, (κίνησης) ενώ η τελευταία συμπορεύεται με την αλήθεια, που βρίσκεται μέσα μας και λάμπει σαν ήλιος!! 
Και αφού δεν ανέφερα έως τώρα το φυσικό μέγεθος του χρόνου, έφτασε η…ώρα για να αποδομήσουμε κάποιες κοροϊδίες, οι οποίες αναμασώνται προς...βρώσιν και λαϊκή κατανάλωση με διακύβευμα την υγεία και την ποιότητα της ζωής μας. Μιας και έγραψα όμως την λέξη υγεία…
Μας λένε: Υγεία είναι η απουσία της ασθένειας. Όταν δεν έχεις κάποιο εμφανές οργανικό, ψυχικό ή ψυχοσωματικό νόσημα τότε είσαι υγιής. 
Τι ισχύει: Υγεία είναι εκείνη η κατάσταση, όπου το σύνολο των οργάνων του ανθρωπίνου σώματος λειτουργεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, επιτυγχάνοντας την ύψιστη απόδοση. Ουσιαστικά, η υγεία μας αντανακλά την εκάστοτε μορφή ενεργείας, την οποίαν χρησιμοποιεί ο οργανισμός μας, όχι μόνο για να επιτελέσει τις διάφορες λειτουργίες του αλλά και για να ανταποκριθεί στα διάφορα εξωγενή ερεθίσματα. Για παράδειγμα, ένας άνθρωπος, ο οποίος ανά πάσα στιγμή δεν είναι σε θέση να περπατήσει 3 χιλιόμετρα, πολύ απλά είναι ασθενής διότι δεν έχει σθένος, (α+σθένος) δεν έχει ισχύ και εμφανίζει έλλειμμα ενέργειας. Η σύγχρονη Νευροεπιστήμη μας διδάσκει, ότικάθε τι, που μια ανθρώπινη οντότητα επιτυγχάνει να αγοράσει, να κερδίσει ή κατακτήσει, έχει σβηστεί από την μνήμη της μέσα σε 21 ημέρες. Έχει δηλαδή θεωρηθεί, ως κάτι δεδομένο, τόσο από το συνειδητό, όσο και από το ασυνείδητο μέρος του εγκεφάλου. Αυτό, το οποίο δεν θα θεωρηθεί ποτέ δεδομένο από το ανθρώπινο σώμα είναι η ικανότητά του να μην κουράζεται ποτέ, να βρίσκεται σε κατάσταση εγρήγορσης και να μπορεί να ανταπεξέρχεται, απέναντι στην οιανδήποτε ανακύπτουσα κατάσταση. Αυτό ακριβώς είναι η υγεία.

Μας λένε: Οι Μή Κυβερνητικές, Περιβαλλοντικές και Ανθρωπιστικές Οργανώσεις, όπως η Greenpeace, η WWF, η UNICEF και λοιπές ΜΚΟ, διαπνέονται από αισθήματα φιλανθρωπίας, προστατεύοντας κατατρεγμένους ανθρώπους αλλά και το φυσικό μας περιβάλλον.
Τί ισχύει: Τρίχες κατσαρές!! Δεν υπάρχουν μεγαλύτερες...καταβόθρες χρημάτων από τα εν λόγω ιδρύματα! Ουσιαστικά πρόκειται για…οχήματα και παραρτήματα τραπεζιτών-τοκογλύφων, (υπό την ομπρέλα του ΟΗΕ) που ως γνωστόν εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο. Παρότι ονομάζονται Μη Κυβερνητικές, χρηματοδοτούνται από αρκετές Κυβερνήσεις, (οι οποίες αποτελούν τα πολιτικά παραρτήματα των μεγαλοτραπεζιτών) ούτως ώστε να αναλάβουν κρατική μέριμνα και άσκηση εξουσίας σε νευραλγικούς τομείς ζωτικής σημασίας για την λειτουργία ενός κράτους, όπως είναι η υγεία, η παιδεία, οι υπηρεσίες της νέας γενιάς κ.α. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται οικονομικός έλεγχος αλλά κυρίως εκτελείται ο στρατηγικός σχεδιασμός της προπαγάνδας ανάλογα με τις επιταγές και τα συμφέροντα των αφεντικών τους! 
Κύριος στόχος τους αποτελεί η συγχώνευση των εθνοτήτων, μέσω τεράστιων μετακινήσεων πληθυσμών (προσφύγων και λαθρομεταναστών) και δεδομένου του γεγονότος της υπάρχουσας υπογεννητικότητας ημών των πτωχών πλην…τιμίων Καυκασίων, επιχειρείται η εξάλειψη των εθνολογικών και φυλετικών χαρακτηριστικών των λαών και η μετατροπή τους σε έναν ομογενοποιημένο ανθρώπινο…κιμά, ώστε να γίνουν ευκολοκυβέρνητοι, όπως έλεγε και κάποια ψυχή!! Βασικός άξονας της δράσης τους το...ένδυμα της αλληλεγγύης. Επιπροσθέτως, λειτουργούν, ως πλυντήριο όχι πλέον…ενδύματος αλλά ξεπλύματος μαύρου χρήματος και φοροαπαλλαγών για την ελίτ. Αναφορικά με το περιβάλλον, οι συγκεκριμένοι...επαγγελματίες οικολόγοι, είτε διαρρηγνύουν ιμάτια για την μείωση στην αναπαραγωγή των...σκόρων, ενώ από την άλλη αγνοούν σημαντικές οικολογικές καταστροφές, (τα ζήσαμε με το πρόσφατο ατύχημα στον Σαρωνικό) είτε πιέζουν Κυβερνήσεις για να κινηθούν προς συγκεκριμένες επενδυτικές κατευθύνσεις, οι οποίες βολεύουν τα αφεντικά τους. 
Τρανό παράδειγμα, αυτό που έγινε λίγους μήνες πριν στην χώρα μας, όπου Κομισιόν και Greenpeace εξήγγειλαν βοήθημα στους χιλιάδες Έλληνες ανέργους, οι οποίοι θα προέκυπταν από το λουκέτο στα εργοστάσια του Ελληνικού λιγνίτη, στην Πτολεμαΐδα!Στην θέση αυτών των εργοστασίων εμείς θα αγοράζαμε το...καθαρό και πανάκριβο φωτοβολταϊκό της Siemens από το Γερμανικό βιομηχανικό λόμπι!! (ΡΑΕ, 2016) Διότι οι...Γερμανοί είναι φίλοι μας!! Εξάλλου, ακόμη και τα ανά τον κόσμο «Πράσινα» κόμματα δεν είναι τυχαία. Αποτελούν το πολιτικό ένδυμα (άλλο ένα…ξέπλυμα) επιδοτήσεων, ούτως ώστε να επηρεάζουν τις κοινοβουλευτικές ισορροπίες προς όφελος της Γερμανικής εξαγωγικής πολιτικής. Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί, ότι τα κορυφαία στελέχη των εν λόγω ΜΚΟ (και στην χώρα μας) έχουν σπουδάσει, μέσω υποτροφιών του Ιδρύματος Sorosγια να μπορούν να αναλαμβάνουν παντός είδους «εργολαβίες». Για παράδειγμα, μετά την εκδίωξη της επένδυσης των εταιρειώνEldorado Gold και «Ελληνικός Χρυσός» από τα μεταλλεία Κασσάνδρας στην Χαλκιδική, (λόγω της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας και των συνεχών αντιδράσεων από τις εν λόγω ΜΚΟ) σειρά στην…αίθουσα αναμονής έχει η Blackrock του Soros, η οποία με πολύ πιο δυσμενείς περιβαλλοντικούς όρους σχεδιάζει να μεταφέρει ολόκληρο το…βουνό στο εξωτερικό αφήνοντας το καταστροφικό της αποτύπωμα στο φυσικό οικοσύστημα της περιοχής. Επίσης, υπαρκτές είναι οι επιδοτούμενες εργολαβίες από αυτές τις οργανώσεις – χαμαιτυπεία, σχετικά με την προώθηση (άκουσον, άκουσον) της διδασκαλίας της «διεμφυλικότητας» στα Ελληνικά σχολεία!! Δείξε μου το…φύλο σου να σου πω ποιος είσαι!! Αφού τους ανεχόμαστε…
Μας λένε: Ο Codex Alimentarius είναι κώδικας δεοντολογίας σχετικά με την δημόσια υγεία καθώς και Επιτροπή Προστασίας των Καταναλωτών.
Τί ισχύει: Ο Codex Alimentarius είναι ουσιαστικά μια Επιτροπή Εμπορίου δίχως νομική ισχύ, καθοριζόμενος αποκλειστικά και μόνο από τους όρους των βιομηχανιών για τον έλεγχο της βρώσης και της πόσης ημών!! Ουδόλως αποτελεί Επιτροπή Δημοσίας Υγείας των Καταναλωτών, ενώ έχει θεσπίσει άνω των 4000 οδηγιών και κανονισμών καθορίζοντας κάθε…εισερχόμενο, εντός του στόματός μας, εκτός από τα φάρμακα. Αυτό το γραφειοκρατικό τερατούργημα στοχεύει στον πλήρη έλεγχο της Παγκόσμιας διατροφής σε τέτοιο βαθμό, που ουδείς θα έχει το δικαίωμα να φυτέψει έστω κι ένα σπόρο, ο οποίος δεν θα είναι πατενταρισμένος από συγκεκριμένες πολυεθνικές εταιρείες. Στο...βάθος κήπος, η απρόσκοπτη έφοδος των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων στην ζωή μας, παρά το γεγονός, ότι κάτι τέτοιο αντίκειται (ακόμη) στην Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.
Ας ταξιδέψουμε λίγο πίσω στον χρόνο. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, η OSS, είχε πολλά...κολλητηλίκια με την Γερμανική Γκεστάπο! Μετά το 1947, η OSS είχε τόσους πολλούς Ναζί στις υπηρεσίες της, ώστε απεφάσισαν να εξοβελίσουν τα 2 SS του ονόματος (τα οποία δημιουργούσαν...μαύρους συνειρμούς) και να μετονομαστούν, ως ευηχότερη και πιο απρόσωπη CIA! Τα εν λόγω...κατάλοιπα πρώην Ναζί κατασκόπων, ενεπλουτίσθησαν με βάση το πρόγραμμα PAPERCLIP δημιουργώντας τις βάσεις για την εισαγωγή στις Η.Π.Α. περίπου 600 διακεκριμένων Ναζί επιστημόνων κατά τα πρώτα χρόνια του ψυχρού πολέμου! Ποιος θα ξεχάσει τον Χούμπερτους Στρούγκχολντ, συνάδελφο Βιολόγο, ο οποίος κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ήταν αναμεμειγμένος σε πειράματα στο Νταχάου και ο οποίος ανεγνωρίσθη αργότερα απ' την NASA, ως ο πατέρας της διαστημικής Ιατρικής;! Ποιος μπορεί να ξεχάσει επίσης, τον διάσημο πατέρα των πυραύλων Βέρνερ Φον Μπράουν, μετέπειτα διευθυντή της NASA:;
Ένας άλλος Γερμανός, καταδικασθείς στην δίκη της Νυρεμβέργης για εγκλήματα, κατά της ανθρωπότητας, ο Πρόεδρος της εταιρείας J.P. Farben, (πρόκειται για εταιρεία κολοσσό, η οποία κατά τον καιρό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου παρήγαγε σχεδόν τα πάντα, από ατσάλι για τις σιδηροδρομικές γραμμές και για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, μέχρι χημικά και φαρμακευτικά προϊόντα) μόλις απελευθερώθηκε έσπευσε (λένε οι κακές γλώσσες) να βρει τους ανωτέρω ομοεθνείς του, που μεσουρανούσαν στις Η.Π.Α., ούτως ώστε να εγκριθεί και να υιοθετηθεί υπό την σκέπην του Ο.Η.Ε. η δημιουργία του δικτύου Codex Alimentarius για τον έλεγχο της παγκόσμιας διατροφής. Διότι, όποιος ελέγχει την τροφή, διαθέτει την απόλυτη ισχύ και συνεπώς και εξουσία. Υπάρχουν αρκετές θεωρίες, οι οποίες δίνουν με την σειρά τους…τροφή για σκέψη, παρουσιάζοντας ενδιαφέρον για την γέννηση του…κώδικα! Η ταπεινότητά μου δεν αρέσκεται ιδιαίτερα στις θεωρίες συνωμοσίας, ούτε μπορεί όμως να τις απορρίψει. Το ποιος (και το πως) γέννησε τον Κώδικα Αλιμεντάριους δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία, όσο, ότι αυτός πλέον εφαρμόζεται, ενώ δεν αποσκοπεί στην ευημερία των καταναλωτών, όπως ευαγγελίζεται αλλά στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων αγροτικών και χημικών βιομηχανιών, του ιατρικού κατεστημένου αλλά και των εργαστηρίων βιοτεχνολογίας. (Laibow, 2006)
Επισήμως, ο Codex Alimentarius εγεννήθη εις την…NASA, όταν παρουσιάστηκε η ανάγκη για την παρασκευή της διατροφής των αστροναυτών. Η NASA είχε περιθώριο ολίγων μηνών για να μπορέσει ευρηματικά να πρωτοπορήσει (πιεζόμενη και από το διαστημικό πρόγραμμα της αντίπαλης υπερδύναμης) στον αγώνα δρόμου για την κατάκτηση του διαστήματος. Κάθε λεπτομέρεια είχε την σημασία της, κάθε παράμετρος έπρεπε να αναλυθεί διεξοδικά, ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα περιθώρια αποτυχίας. Άλλωστε οι (πρώην)Σοβιετικοί είχαν πάρει τα ηνία με τους Γιούρι Γκαγκάριν και Αλεξέι Λεόνοφ να γίνονται οι πρώτοι άνθρωποι, που ταξίδεψαν και περπάτησαν στο διάστημα, αντίστοιχα. Εν τέλει, τα…σαϊνια της NASA κατόρθωσαν και πατεντάρισαν το φαγητό των αστροναυτών σε σχέση με την ασφάλεια των τροφίμων, την συντήρηση τους και την ευχρηστία τους σε συνθήκες διαστήματος και έλλειψης βαρύτητας.
Αυτή ήταν η πρώτη ή καλύτερα η πρώιμη (για να μην πω η…διαστημική) μορφή του Codex Alimentarius. Αργότερα, έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος, με βάση τον οποίον ο κώδικας να γίνει τρόπων τινά, διαχειρίσιμος και αφομοιώσιμος σε επίπεδο διοίκησης. Να μπορεί δηλαδή να καταστεί εφαρμόσιμος σε δομή και σε ιεραρχία διεύθυνσης επιχειρήσεων. Τοιουτοτρόπως, δημιουργήθηκαν τα συστήματα διαχείρισης για την ασφάλεια και την υγιεινή των τροφίμων, ISO και HACCP, τα οποία ορίζονται από τον Codex, με σκοπό την εναρμόνιση τους με τις αρχές του Παγκοσμίου Εμπορίου, την αύξηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και την ενίσχυση της φήμης των εταιρειών. Οι δε επιχειρήσεις αποκτούν πλεονέκτημα στις εξαγωγικές δραστηριότητες καθώς ανακύπτουν ευκαιρίες για διείσδυση στις διεθνείς αγορές. Η συγκεκριμένη εκδοχή του Codex Alimentarius είναι η πλέον…ρομαντική και αγγελικά πλασμένη! 
Ανεξαρτήτως, του ποια…έκδοση του θα επιλέξετε να ασπασθείτε, τα αποτελέσματα από την χρήση του κώδικα σε παγκόσμιο επίπεδο καταδεικνύουν, ότι επιχειρεί να ελέγξει ολόκληρη την γκάμα της πανανθρώπινης διατροφής, προωθώντας τα συμφέροντα συγκεκριμένων πολυεθνικών εταιρειών με έμμεσο ή άμεσο τρόπο. Για παράδειγμα, το 1994 ο Codex Alimentarius χωρίς την παραμικρή προειδοποίηση μέσα στο κράτος των Η.Π.Α. ανεκοίνωσε ή μάλλον…ανεκήρυξε τα μικροθρεπτικά στοιχεία, (βιταμίνες, μέταλλα κ.α.) ως τοξίνες!! (FDA, 1994) Τα θεώρησε επικίνδυνα βιομηχανικά δηλητήρια για τον ανθρώπινο οργανισμό και ως δηλητήρια αντιμετωπίσθηκαν αναλόγως. Είτε περιορίστηκαν σε συγκεκριμένες δοσολογίες, είτε σχεδιάστηκε η πλήρης απαγόρευσή τους. 
Από την άλλη μεριά, δεκάδες τοξικές, χημικές ουσίες, επιβλαβείς για όλα σχεδόν τα έμβια όντα, (όπως αρκετά επικίνδυνα εντομοκτόναDieldrin, HHDN, κ.α.) καθίστανται επιτρεπτές, προς πάσαν χρήσιν σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις, ελεύθερες να…μολύνουν τις αγροτικές καλλιέργειες αλλά οι πολυεθνικές εταιρείες, που τα παράγουν είναι…φίλοι μας, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα! Ομοίως, το χημικό στοιχείοΦθόριο, (το οποίο, δεν προσφέρει κανένα βιολογικό όφελος στην υγεία, αντιθέτως αποτελεί δραστικό δηλητήριο) δήλωνε…υπερήφανα την παρουσία του, δίχως να του εξαγγελθεί κάποιος περιορισμός. Αξίζει να αναφερθεί, ότι η χρόνια πρόσληψή του Φθορίου κάνει τους ανθρώπους συγκαταβατικούς και εύκολους στην χειραγώγηση,επειδή εμπλέκεται στις διαδικασίες της ανδρογένεσης, επηρεάζοντας δυσμενώς την δράση της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης σε συγκεκριμένα όργανα-στόχους. (Freni et al, 1994)
Επιπροσθέτως, ο Codex Alimentarius επιχειρεί να μετατρέψει το πλέον καθαρό και αποστειρωμένο πράγμα επάνω στην Γη (που δεν είναι άλλο από τους μύες των υγιών, φυτοφάγων ζώων, τα οποία τρώνε χορταράκι) σε φορέα τοξινών και οχήματα ασθενειών για το είδος μας. Στα κοπάδια γαλακτοπαραγωγής, κάθε αγελάδα, η οποία είναι σε γαλακτοφορία, θα πρέπει σύμφωνα με τον κώδικά να της χορηγείται αυξητική ορμόνη της εταιρείας Monsanto, (το 2017 εξαγοράστηκε από την Bayern) όπως επίσης επιβάλλεται να υφίσταται αγωγή με υποκλινικά αντιβιοτικά (sub-clinical dose) για την γρηγορότερη ανάπτυξή της. Υπό την παρούσα διαδικασία, ο κώδικας επιφέρει ρυθμίσεις και θεσπίζει κανόνες στον τομέα της διατροφής, που ουσιαστικά αποτελούν την νομιμοποίηση της επιβεβλημένης τοξικότητας και υποσιτισμού. Ο τελευταίος δυστυχώς θα προκαλέσει θανάτους αρκετών εκατομμυρίων ανθρώπων από ασθένειες, οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί και οφείλονται στην έλλειψη μικροθρεπτικών στοιχειών, όπως ο καρκίνος, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο σακχαρώδης διαβήτης. Οι συγκεκριμένες «επικερδείς» (για το ιατρικό κατεστημένο) παθήσεις της ανθρωπότητας πρέπει να καθίστανται ιάσιμες αποκλειστικά και μόνο μέσω φαρμακευτικών σκευασμάτων και χημικών εργαστηρίων και…ουχί μέσω της διατροφής! Ο κώδιξ μεριμνά (και) για αυτούς…
Μας λένε: Η σύγχρονη ιατρική τεχνολογία έχει κατορθώσει να παράξει ένα χάπι για κάθε ασθένεια, κατά συνέπεια δεν χρειάζεται να ασχολείσαι και τόσο ενδελεχώς (δεν έχεις χρόνο άλλωστε) με την διατροφή σου.

Τί ισχύει: Ισχύει το ρητό του Ιπποκράτους. «Το φάρμακό σου είναι η τροφή σου.». Τα υπόλοιπα είναι...φαρμάκια! Όσο για τα...φαρμακεία και τις φαρμακοβιομηχανίες, ισχύει το ρητό: «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!!». Σε διεθνές επίπεδο οι φαρμακοβιομηχανίες βρίσκονται στην τρίτη θέση από πλευράς τζίρου, πίσω απ’ τα όπλα και τα πετρέλαια. Καταλαβαίνετε τώρα τα συμφέροντα, που διακυβεύονται, ώστε να παραμείνει ο σύγχρονος άνθρωπος δέσμιος των τρελών ρυθμών ζωής της εποχής μας, του οποίου ακόμη και η διατροφή θα προσομοιάζει τα…χαπάκια για να μην χάνει χρόνο από τα καθήκοντά του, ως μονάδα παραγωγής έργου;;!! Αυτό, που αξίζει να συγκρατήσετε είναι, ότι η σωστή διατροφή μπορεί να νικήσει και να υπερκεράσει ακόμη και την γενετική προδιάθεση σε συγκεκριμένες νόσους!! (PAND, 2014) Ο μέγας Ιπποκράτης το γνώριζε ΚΑΙ αυτό, όταν έλεγε το περίφημο:«Δεν υπάρχουν αθεράπευτες ασθένειες αλλά αθεράπευτοι ασθενείς!» 
Μας λένε: Οι βιταμίνες εμπεριέχονται στα φρούτα και στα λαχανικά.
Τί ισχύει: Ισχύει η...μισή αλήθεια ή ακριβέστερα, ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια!! Οι σημαντικότερες βιταμίνες για την σωστή λειτουργία των βιολογικών συστημάτων εμπεριέχονται στις ζωικές τροφές. Η βιταμίνη D (ο περιεκτικότερος δείκτης υγείας του οργανισμού) εντοπίζεται κυρίως στα λιπαρά ψάρια, (σολομός) στον κρόκο του αυγού, στο τυρί και στο κρέας. Η αντιγηραντική και αντιοξειδωτική βιταμίνη E, ως λιποδιαλυτή, βρίσκεται στον κρόκο του αυγού, στο συκώτι στα φυτικά έλαια και στους ξηρούς καρπούς. Για την ακρίβεια, θα λέγαμε, ότι η βιταμίνη E είναι η ίδια...λίπος! Κατά συνέπεια, μόνο στα φρούτα και στα λαχανικά δεν εντοπίζεται!! Ομοίως, η άκρως απαραίτητη για την μεταφορά των νευρικών ώσεων βιταμίνη B12υπάρχει αποκλειστικά στα ζωικά τρόφιμα.
Μας λένε: Η διακοπή του καπνίσματος οδηγεί σε αύξηση βάρους.
Τι ισχύει: Όπως θα εξηγήσω και παρακάτω, η αύξηση/απώλεια βάρους και οι εν γένει διεργασίες του μεταβολισμού δεν είναι ένα κουτί, στο οποίο προστίθενται και αφαιρούνται θερμίδες. Είναι ένα δαιδαλώδες δίκτυο βιοχημικών μονοπατιών με πρωταρχικό σκοπό την κάλυψη των απαραιτήτων ενεργειακών αναγκών του οργανισμού για τη διατήρηση του στη ζωή. Έχει σχέση κυρίως με την ενεργοποίηση συγκεκριμένων ορμονών από τον ανθρώπινο οργανισμό, οι οποίες διοχετεύονται στα λεγόμενα όργανα-στόχους και επιφέρουν συγκεκριμένες βιοχημικές αλλαγές στο ανθρώπινο σώμα. Όντως, υπάρχει μια μικρή (αλλά όχι βεβαιωμένη) αύξηση βάρους, που μπορεί να παρατηρηθεί μετά την διακοπή του καπνίσματος, η οποία λαμβάνει χώρα για δυο κυρίως λόγους: Πρώτον, μετά το κάπνισμα ο οργανισμός τείνει να προσαρμοστεί στα καινούρια δεδομένα και να βρει τις ισορροπίες του, κατά συνέπεια επιχειρεί να αναπληρώσει ή καλύτερα να διοχετεύσει τον χρόνο και την ενέργεια, που δαπανούσε κατά την νοσηρή συνήθεια του καπνίσματος σε άλλες ατραπούς, με αποτέλεσμα να αυξάνει την πρόσληψη θρεπτικών στοιχείων, να τρώει δηλαδή περισσότερο. Με άλλα λόγια, ο (πρώην) καπνιστής επιθυμεί διακαώς να βάλλει κάτι στο στόμα του στην θέση του τσιγάρου! 
Δεύτερον, επειδή η πλειοψηφία των καπνιστών δεν γυμνάζεται συστηματικά, ο συνδυασμός κινητικής απραξίας και εμπλουτισμού των διατροφικών επιλογών, ενδέχεται να προκαλέσει κάποια προσωρινή αύξηση βάρους, δεδομένης και της (έστω και ελάχιστης) αύξησης του μεταβολισμού, η οποία προκαλούνταν από την δράση της νικοτίνης στον οργανισμό. Όσοι όμως επιμένουν και…εμμένουν στο άλλοθι της όποιας επιβάρυνσης κάποιων εξτρά κιλών, που συνεπάγεται το κάπνισμα, σε αντιδιαστολή με την τεράστια βλάβη στην υγεία, που αυτό επιφέρει, πλανώνται πλάνην οικτράν! Το τσιγάρο αποτελεί την σημαντικότερη ιατρικώς επιβεβαιωμένη επιβλαβή συνήθεια για την υγεία μας. (Caballero, 2017) Δεν καθίσταται επιζήμιο μόνο, εξ’ αιτίας της πίσσας και την νικοτίνης, που περιέχει αλλά και λόγω της ανακύπτουσας αύξησης των παραχθεισών ελευθέρων ριζών, οι οποίες βλάπτουν τα κύτταρα, κατάσταση γνωστή, ως «οξειδωτικό στρες». Όταν οι ελεύθερες ρίζες (ως παραπροϊόντα του καταβολισμού της γλυκόζης) υπερισχύσουν και υπερκεράσουν των αντιστοίχων αντιοξειδωτικών του οργανισμού, τότε ο τελευταίος αρχίζει να φθείρεται και να γερνά. Η επιλογή είναι δική μας…
Μας λένε: Η Vegan διατροφή είναι το μέλλον. Ο άνθρωποι δεν πρέπει να τρώει...πτώματα, ούτε κανένα ζωικό παράγωγο! Διότι και τα ζώα έχουν δικαιώματα...
Τί ισχύει: Ιδού οι εκφάνσεις και οι…εκφράσεις μιας μόδας της Νέας Τάξης Πραγμάτων, που δεν είναι άλλες από την χορτοφαγία και την (ψευτο)φιλοζωία, σε αντιδιαστολή με την αληθινή αγάπη, προς τον συνάνθρωπο. Η τελευταία διετυπώθη και εφηρμόσθη εμπράκτως στην αρχαία Ελλάδα, υπό την έννοια της «Ελληνικής φιλοξενίας», όπερ αντιπροσώπευε κοινωνικά καταξιωμένη και θεσμοθετημένη μορφή αγάπης, προς τον περιπλανώμενο (=πλανήτης, αλήτης) Έλληνα. Εν συνεχεία, οΧριστός μας, εξύψωσε την αγάπη προς τον πλησίον, ως την κορωνίδα της διδασκαλίας του. Δυστυχώς, με την πάροδο του χρόνου, ακόμη και η πιο τέλεια κοσμοθεωρία, ακόμη και η πιο αγνή πρακτική φιλοσοφία διαστρεβλώνεται, όταν παρεισφρέουν και εμφιλοχωρούν νοσηρά μυαλά με σκοπό τον έλεγχο των μαζών για ίδια οφέλη. 
Η χορτοφαγία έχει τις ρίζες της στο παρελθόν, σε θρησκευτικές (διαφόρων θρησκειών) και κοινωνικές διατροφικές διδαχές, που εκπορεύονται από φόβους και δεισιδαιμονίες. Με άλλα λόγια, στηρίζεται στον φόβο και στην ημιμάθεια!! Απολαμβάνει δε, μια ιδιότυπης και ανεπίτρεπτης ασυλίας μιας και σπονσονάρεται από θρησκευτικές και πολιτικές ιδεολογίες. Θεωρείται, ωςδιατροφική διαταραχή για τον πολύ απλό λόγο, ότι οι φυσικές πηγές κάποιων σημαντικών θρεπτικών συστατικών, τα οποία είναι απαραίτητα για την επιβίωση του οργανισμού δεν είναι διαδεδομένες σε εύλογες ποσότητες στα φυτικά τρόφιμα. Ακριβώς γι’ αυτό, οι υπέρμαχοι της χορτοφαγίας πάσχουν από σιδηροπενική αναιμία, οστεοπόρωση, έλλειψη ασβεστίου, χαμηλά επίπεδα των βιταμινών D και E, ανεπάρκεια βιταμίνης B12, νευρολογικές διαταραχές, χρόνια κατάθλιψη και από δεκάδες άλλα νοσήματα και παρενέργειες, που τους αναγκάζουν εκ των πραγμάτων να στραφούν σε συμπληρώματα διατροφής, τουτέστιν σε…χαπάκια!! Συμπερασματικά,όσοι εμπλουτίζουν την διατροφή τους με περισσότερη ζωική πρωτεϊνη, εμφανίζουν και τα λιγότερα προβλήματα υγείας. Έχουν γίνει δεκάδες μελέτες, επί του θέματος, τα αποτελέσματα των οποίων τεκμαίρουν το ανωτέρω συμπέρασμα, προσωπικά θα αναφέρω σαν πηγή το βιβλίο του Cheraskin «Journal of Orthomolecular Psychiatry», που παρουσιάζει το απόσταγμα των ερευνών του, μέσα από ένα τεράστιο δείγμα υποκειμένων, ενώ οι…αγαπημένοι μας vegans ουδέποτε έχουν αναφερθεί στην παρούσα έρευνα . (Cheraskin, 1978) 
Το ανθρώπινο είδος είναι εκ φύσεως παμφάγο με μια ισχυρή τάση προσθήκης κρέατος, ψαριών και εν γένει ζωικών πρωτεϊνών στην διατροφή του λόγω της φυσιολογίας και της βιοχημείας των βιολογικών μας συστημάτων, η δε κορωνίδα της διατροφικής (αλλά και ολιστικής) υγείας του ανθρωπίνου οργανισμού είναι η Ελληνική, Μεσογειακή Διατροφή. Τουτέστιν, άφθονο ελαιόλαδο και λεμόνι, υψηλές συγκεντρώσεις σε φρούτα, λαχανικά, ψάρια και αυγά, μέτριες ποσότητεςάσπρου κρέατος, (κάποιες φορές την εβδομάδα) μικρές ποσότητες κόκκινου κρέατος, (λίγες φορές τον μήνα και μόνο αυτά που τρώνε…χορταράκι) μέτρια, καθημερινή κατανάλωσητυριών και γιαουρτιών, (με όλο τους το λίπος) μέτρια πρόσληψη οίνου (συνήθως μετά τα γεύματα) και υψηλές συγκεντρώσειςμελιού και κανέλλας, όπως άλλωστε πρεσβεύει τοΠανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. (Barringer, 1995). Η ανωτέρω διατροφή, υιοθετούμενη από έναν τρόπο ζωής, ο οποίος την…εμποτίζει με άσκηση και αθλητικές δραστηριότητες οδηγεί σε μείωση κατά 50% των θανάτων από καρδιαγγειακά νοσήματα και ελάττωση κατά 83% του κινδύνου εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη, όπως έδειξε δεκάχρονη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό «Journal of American Medical Association» (JAMA, 2004) . 

Εικάζω, ότι η ολοένα και κλιμακούμενη ταχύτητα διάδοσης του επιβλαβούς μύθου (ή μάλλον μυθεύματος) της χορτοφαγίας στις πλατιές λαϊκές μάζες έχει να κάνει με μια αποσκοπούσα μείωση της μυϊκής μάζας του πληθυσμού των λαών και συνεπώς τον ευκολότερο έλεγχό τους, ακριβώς, όπως…παλαιόθεν, όταν στόχος ήταν η επιδιωκόμενη συντριβή μιας ενδεχόμενης εξέγερσης. Θύματα υπάρχουν πάμπολλα, τα οποία αφού…εμβαπτιστούν στην προπαγάνδα, η οποία απορρέει από την τεχνογνωσία του σημερινούmarketing, μετατρέπονται σε…όντα λιγότερο ευφυή και από τα ζώα, που υποτίθεται, ότι προστατεύουν! Δηλαδή, η εν λόγω διατροφική διαταραχή είναι απόρροια…νοητικής διαταραχής! Διότι πώς αλλιώς να χαρακτηρίσεις αυτούς, οι οποίοι δεν τρώνε αυγά για να μην...εκμεταλλευτούν την κότα!! Εκτός κι αν είναι...κλούβια, όπως το κεφάλι τους!! 
Μαζί (α λα…μπρατσέτα) με την χορτοφαγία εμφανίζεται και το φαινόμενο της (ψευτο)φιλοζωίας, (είναι διδυμάκια, σαν τον…Ύπνοκαι τον Θάνατο ένα πράγμα) το οποίο στην χώρα μας αλλά και παγκοσμίως ευρίσκεται εν πλήρει εξάρσει! Πρόκειται για μια τάση εξίσωσης του ανθρώπου με τα ζώα, όπερ σημαίνει μιανεντέχνως σκηνοθετημένη προσπάθεια αποδόμησης του ανθρωπίνου είδους. Ουσιαστικά, πρόκειται για απόπειρα αποκτηνοποίησης της κοινωνίας, αντί για εξανθρωπισμού της. Οι θιασώτες της, επιθυμούν να φρενάρουν την κλιμακούμενη πορεία της ανθρώπινης οντότητας σε ανώτερες σφαίρες αυτοεξέλιξης, να εμποδίσουν την εξύψωση της συνείδησης της ανθρωπότητας και να την καταβιβάσουν στο επίπεδο των λοιπών ζώντων οργανισμών, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ιδιαίτερα στην χώρα μας, (πλήρης απουσία υφιστάμενης παιδείας) το φαινόμενο αυτό τείνει να πάρει τραγελαφικές διαστάσεις, όπου ακόμη και με βάση το υπάρχον δικαιικό σύστημα, θα υποστείς ελαφρύτερη ποινική καταδίκη, εάν αφαιρέσεις μια ανθρώπινη ζωή, παρά αυτή ενός ζώου!!
Στην Ελλάδα, τα αδέσποτα, οικόσιτα ζώα αντιμετωπίζονται ωσάν τις…ιερές αγελάδες των Ινδιών!! Ουδείς δύναται να τα περισυλλέξει, ακόμη και όταν ελλοχεύουν κίνδυνοι διασάλευσης της δημοσίας υγείας των πολιτών από λοιμώξεις, ακόμη και όταν αμέτρητοι συμπολίτες μας (πολλώ δε μάλλον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως παιδιά και υπερήλικες) έχουν υποστεί βάναυσες επιθέσεις και σε αρκετές περιπτώσεις έχουν κατασπαραχθεί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθεροι στην ίδια τους την πόλη!! Οι δημόσιες και δημοτικές δομές προστασίας του πολίτη είναι απούσες, ενώ οι (ψευτο)φιλοζωικές οργανώσεις προσπαθούν να δικαιολογήσουν την…κατακρεούργηση λέγοντας στον ατυχή συμπολίτη μας, (ο οποίος είχε την ατυχία να γεννηθεί εδώ) ότι το…ένδυμα, που φορούσε θύμιζε στο εν λόγω αδέσποτο μια άσχημη εμπειρία που είχε στο παρελθόν, επιχειρώντας να επιλύσουν τα…ψυχολογικά προβλήματα του σκύλου!! Για γέλια ή για κλάματα;;!! Αλλά…τα (ψευτο)φιλοζωικά σωματεία αποτελούν παραρτήματα των ΜΚΟ του Σόρος, οπότε η σιωπηλή πλειοψηφία των πολιτών πρέπει να κάνει...τουμπεκί, επειδή βιώνουμε, τον έρποντα φασισμό των...θορυβωδών μειοψηφιών! Αυτή είναι η (ψευτο)δημοκρατία μας...
Λίγο καιρό πριν, ορισμένοι (ψευτο)φιλόζωοι, (οι οποίοι από τους πολλούς…μπάφους σταμάτησαν να καπνίζουν χόρτο και άρχισαν να το...τρώνε) έκαναν γυαλιά-καρφιά κρεοπωλείο στην Αθήνα, επειδή ο κυρ-χασάπης προάγει είπαν την…καταπίεση και την βία του ανθρώπου επάνω στα ζώα!! Τί άλλη περίτρανη απόδειξη χρειάζεται για να καταστεί τεκμαρτό το…εισόδημα της απύθμενης ηλιθιότητας, που κατοικοεδρεύει στον (αν)εγκέφαλό τους;;!! Λίαν προσφάτως δε, παραμονές Χριστουγέννων, ανάλογοι σαλεμένοι (ψευτο)αναρχικοί δηλητηρίασαν με υδροχλώριο προϊόντα σε Αθήνα καιΘεσσαλονίκη διότι όπως έγραψαν, οι ψωνίζοντες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι έχουν…κενές υπάρξεις, (θα τις μπέρδεψαν με το κεφάλι τους φαίνεται) αφού τρέφονται με ζωικά προϊόντα!! Κάτι τέτοιες οντότητες θα είχε στο μυαλό του ο Einstein, όταν εξέφρασε ορισμένες αμφιβολίες για το απειροστό του Σύμπαντος σε αντίθεση με την…άπειρη ηλιθιότητα ορισμένων γήινων εγκεφάλων!! Μου θυμίζουν εκείνο το ζευγάρι από την Αμερική, που όταν ο σκύλος τους απεκεφάλισε και έφαγε το νεογέννητο μωρό τους, αυτοί βγήκαν και δήλωσαν δημόσια: «Δεν θα του κάνουμε ευθανασία διότι παιδί θα κάνουμε κι άλλο, σκυλί τέτοιο πού θα ξαναβρούμε;;!!»
Εκτός κι αν συμβαίνει το άλλο. Να πρόκειται περί...μεταλλαγμένων ζωικών υβριδίων και ουχί περί ανθρώπων!! Γι αυτό κόπτονται να υποστηρίξουν τους...πληθυσμούς της συνομοταξίας των!! Γι αυτό και εξισώνουν την ζωή ενός ανθρώπου με αυτήν ενός ζώου. Πάντως, έτσι για…ξεκάρφωμα (για να μην προδίδουν το…είδος τους) θα έπρεπε να μάχονται με το ίδιο σθένος και για τα δικαιώματα των φυτικών οργανισμών! Τι σόι…ρατσιστική συμπεριφορά είναι αυτή εις βάρος των φυτών, από τους κυρίους αντιρατσιστές και αντισπισιστές;; Πού πήγε η κατάργηση των εθνών (συγγνώμη, των ειδών) και η διακηρυσσόμενη ισότητα μεταξύ των εμβίων όντων;; Ποιoς θα υπερασπιστεί τα δροσερά αγγουράκια;;; Επειδή άλλοι τα τρώνε και δροσίζονται και άλλοι τα τρώνε και…ζορίζονται, αυτό σημαίνει, ότι υποφέρουν λιγότερο από την ανθρώπινη…καταπίεση και την μεγάλη ιδέα του ανθρώπου (όχι να πάρουμε την Πόλη) να κυριαρχήσει σε φυτά και ζώα;;
Δυστυχώς, αυτά αποτελούν σημεία των (κακών μας των) καιρών. Στρεβλώσεις, νοσηρές μεταλλάξεις και τερατογενέσεις της υπέροχης και μοναδικής ανθρώπινης φύσης, που τόσο εμπνευσμένα απετύπωσε ο Δημιουργός και η Συμπαντική νομοτέλεια ή αλλιώς απλώς η Φυσική Επιλογή, για όσους δεν τα έχουν καλά με την έννοια του θείου και δεν πιστεύουν στον Ενσαρκωμένο Λόγο του. Ας ελπίσουμε, αυτά τα αυτοκαταστροφικά, ιδεολογήματα να μην αφανίσουν το ανθρώπινο γένος και να αποβληθούν, ως άλλα υπολειμματικά όργανα (άχρηστα, υποπλασμένα όργανα, όπως λέμε στην Βιολογία) ώστε η εξελικτική πορεία του ανθρώπου στον πλανήτη να συνεχιστεί απρόσκοπτα και ατενώς με καταβολές τελείωσης. Θα το λέω και θα το τονίζω συνέχεια:Εάν δεν αγαπήσεις πάνω από όλα τα άτομα του είδους σου, τον πλησίον σου, με το οποίον έχεις κοινές γονιδιακές καταβολές και φυλετικές μνήμες, τότε δεν μπορείς να αγαπήσεις καμία μορφή ζωής. Απλά, υπο-κρίνεσαι. 

Μας λένε: Θα επιτύχετε αποτοξίνωση των κυττάρων σας χάνοντας ταυτόχρονα αρκετά κιλά, εάν πίνετε χυμούς από φρούτα και λαχανικά, παράλληλα με την ενισχυτική δράση των συμπληρωμάτων και…συμπυκνωμάτων διατροφής, καθώς και αφεψήματα από προϊόντα των εταιρειών μας, ούτως ώστε να καθαρίσει το παχύ σας έντερο. Για καλύτερα δε αποτελέσματα σχετικά με την σωματική και ψυχική υγεία του οργανισμού σας, εμπιστευτείτε, παραδοθείτε και…προσδεθείτε στους μοναδικούς και ανεπανάληπτους life coach μας, τους…μέντορες – συμβούλους των επιλογών της ζωής σας, οι οποίοι θα σας αποκαλύψουν τους τρόπους για να επιτύχετε τους στόχους σας.

Τι ισχύει: Ξεκινώ από το τελευταίο. Έχει στηθεί ένα καλοστημένο εμπόριο από «αετονύχηδες», που αναζητούν θύματα, μέσω αυτής της «ευκαιρίας» του ευκόλου πλουτισμού, που μας ήρθε (και αυτή) από το εξωτερικό. Εκμεταλλεύονται τον μειωμένο δείκτη ευφυίας (προφανώς και αυτοεκτίμησης) και βεβαίως την αμάθεια μιας μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας. Επειδή λοιπόν «οι καιροί ου μενετοί», όπως έλεγε και ο Πλάτων, δια στόματος Θουκυδίδη, έτσι και αυτοί οι τύποι δεν χάνουν ευκαιρία να πουλήσουν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», τουτέστιν…το απόλυτο τίποτα! Coach υπάρχουν μόνο στο…μπάσκετ, άντε και στον στίβο, ουχί όμως στον...στίβο της ζωής του οιουδήποτε ανθρώπου, η οποία είναι τόσο μοναδική και απρόβλεπτη, όσο και ο αριθμός των…μεταλλάξεων και των ενζυμικών αντιδράσεων, που χρειάζονται για να μπουν στην σειρά τα αμινοξέα ενός απλού έμβιου συστήματος και να δημιουργηθεί ένα κύτταρο. Ούτως ειπείν, το τελικό αποτέλεσμα (βαρβαριστί… outcome) είναι χαώδες, παρόλα αυτά, η εν λόγω ποικιλομορφία αποτελεί φορέα ομορφιάς και κίνητρο για δημιουργική δράση!
Η μεγαλύτερη νίκη ενός ανθρώπου (μιλάμε για πραγματικό άθλο) είναι να αποκωδικοποιήσει, να αποκρυπτογραφήσει και να επανενωθεί με τον αληθινό, εσωτερικό εαυτό του, να αποκτήσει δηλαδή το «γνώθι σε εαυτόν». Μόνο ο ίδιος ο άνθρωπος δύναται να ενεργοποιήσει τα ανεξάντλητα ενεργειακά πεδία δυνάμεων, που διαθέτει. Κατά συνέπεια, οι διάφοροι επιτήδειοι αστρολόγοι, μελλοντολόγοι, υγιεινολόγοι, καφετζούδες και παντός είδους…τσαρλατανολόγοι, έχοντες…λόγο περί την ευεξία και την επιτυχία (μου θυμίζει το διαβόητο…success story) των συνανθρώπων τους, πριν μας δώσουν...τας πολυτίμους συμβουλάς των, καλό θα είναι να ασχοληθούν πρώτα με τα του οίκου τους (δηλαδή με τα χάλια τους) και όταν βρουν το κλειδί της επιτυχίας για τις δικές τους ζωές, τότε να το παραδώσουν αφιλοκερδώς στον διπλανό τους! Οτιδήποτε άλλο λέγεται εμπόριο! Εμπόριο ελπίδας! Και η επιτυχία (πολλώ δε μάλλον η ευτυχία) στην ζωή, ούτε πουλιέται, ούτε αγοράζεται! Κατακτάται με κόπο και μόχθο (και με διαφορετικό τρόπο) για κάθε ανθρώπινο ον και μεταλαμπαδεύεται! Διότι είναι δικαίωμα όλων των ανθρώπων…
Πάμε τώρα στην αποτοξίνωση. Η τελευταία διενεργείται ουχί από κάποιο…μαγικό χυμό ή φίλτρο (εκτός και αν είσαι ο Οβελίξ) αλλά από τον ίδιο τον ανθρώπινο οργανισμό. Συγκεκριμένα, το νερό απορροφάται από τα άπεπτα υλικά, που εισάγονται από το λεπτό στο παχύ έντερο με αποτέλεσμα η στερεή ή ημιστερεή μάζα της άπεπτης τροφής να αποθηκεύεται και να αποβάλλεται, ως περιττώματα, σε μια διαδικασία, η οποία είναι γνωστή, ως αφόδευση. Το μόνο, που χρειάζεται είναι να καταναλώνουμε (υπερ)αρκετό νεράκι! Επίσης, το ήπαρ (δηλαδή το συκώτι στο…καλλιτεχνικό του) συνθέτει ή μετατρέπει σε αβλαβείς τις τοξικές ουσίες, οι οποίες απορροφώνται από το λεπτό έντερο. Για παράδειγμα, η αιθυλική αλκοόλη οξειδώνεται σε ακεταλδεϋδη και κατόπιν οξειδώνεται περαιτέρω σε οξικό οξύ. Τα δηλητήρια και τα φάρμακα μπορούν να τροποποιηθούν βιοχημικά με σκοπό να σχηματίσουν παράγωγα, που είναι πιο υδατοδιαλυτά και συνεπώς να απεκκριθούν από το ουροποιητικό σύστημα του ανθρώπου. 
Ομοίως, τα ηπατικά κύτταρα διασπούν τις πρωτεΐνες (για την ακρίβεια την περίσσεια των αμινοξέων, μιας και οι πρωτεΐνες δεν αποθηκεύονται στο σώμα) με μια διαδικασία, που ονομάζεται απαμίνωση και περιλαμβάνει την απομάκρυνση των πιθανών, τοξικών αμινομάδων και τον σχηματισμό της αμμωνίας. Η αμμωνία όμως είναι εξαιρετικά τοξική για τα ζωντανά κύτταρα και τους ιστούς του οργανισμού και μετασχηματίζεται γρήγορα στο ήπαρ σε μια λιγότερα τοξική ουσία, την ουρία. Η τελευταία εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος καιαποβάλλεται και αυτή κυρίως από το ουροποιητικό σύστημα.Λοιπές ουσίες, τις οποίες το ανθρώπινο σώμα αποκηρύσσει μετά…βδελυγμίας είναι το διοξείδιο του άνθρακα, (παράγεται κατά την κυτταρική αναπνοή και αφού διαλυθεί στο αίμα εκβάλλεται από τους πνεύμονες ) τα γερασμένα ερυθρά αιμοσφαίρια (καταστρέφονται στον σπλήνα αποδίδοντας ένα άχρηστο προϊόν την χολερυθρίνη, μια κιτρινωπή ουσία, που εκκρίνεται στην χολή) καθώς και άλατα, τα οποία αποβάλλονται με τον ιδρώτα (μαζί με σημαντικές ποσότητες νερού, η εξάτμιση του οποίου βοηθά στην ψύξη της επιφανείας του σώματος).
Αυτή είναι εν ολίγοις ολόκληρη η…γκάμα αποτοξίνωσης του ανθρωπίνου οργανισμού. Το μόνο, που χρειάζεται είναι η πρόσληψη επαρκούς ποσότητας ύδατος σε συνδυασμό με ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Οτιδήποτε άλλο είναι εκ περισσού ή λέγεται εκ του πονηρού! Ένα από τα…πονηρά λεχθέντα, που άκουσα λίαν προσφάτως, από έναν έμπορο (συγγνώμη σύμβουλο υγείας, ως αυτοαπεκαλείτο) ήταν, ότι εάν τρώμε κρέας και λοιπές όξινες τροφές τότε τα λεμφοκύτταρα μας θα μεταφέρουν τις τοξίνες στα λιποκύτταρα του οργανισμού, τα οποία διογκώνονται, γεμίζουν με…όξινο νερό, γι αυτό και παχαίνουμε!! Κατά συνέπεια, για να επιτευχθεί πλήρη αποτοξίνωση θα πρέπει να αποτοξινωθεί το συκώτι μας με την μοναδική συσκευή ηλεκτρομαγνητικών παλμών, (της εταιρείας του) η οποία ανιχνεύει και σκοτώνει τα παράσιτα, (και τα…τσιμπούρια) ούτως ώστε το συκώτι να πάψει να στέλνει τοξίνες στο λεμφικό σύστημα και αυτό με την σειρά του να σταματήσει να τις κάνει…πάσα στα λιποκύτταρα! Άκουσον άκουσον!! Αυτός ο άνθρωπος έχει φτιάξει την δική του Ιατρική με σκοπό το κέρδος και κυκλοφορεί ελεύθερος, ως…τσιμπούρι στις πλάτες του αφελούς κοσμάκη, αντί να έχει συλληφθεί προ πολλού από την Ιατρική αστυνομία!
Τα λιποκύτταρα έχουν σχέση με τοξίνες, όση σχέση έχει ο…Φάντης με το ρετσινόλαδο!! Η παρουσία των λιποκυττάρων ελέγχεται γενετικά σε κάθε άνθρωπο αποτελώντας τον λιπώδη ιστό του οργανισμού του, ο οποίος λιπώδης ιστός λειτουργεί, ως αποθήκη ενεργείας σε μορφή λίπους, παρέχει μόνωση στο ανθρώπινο σώμα απέναντι στην θερμότητα και στο ψύχος, περιβάλλει τα ζωτικά όργανα προστατεύοντάς τα από κραδασμούς, ενώ λειτουργεί και ως ενδοκρινής αδένας παράγοντας ορμόνες, όπως η λεπτίνη.(Considine et al, 1997) Εξήγησα παραπάνω με ποιους τρόπους αποβάλλονται οι τοξίνες από τα ανθρώπινα βιολογικά συστήματα. Το δε λεμφικό μας σύστημα είναι το αποχετευτικό σύστημα του υγρού των ιστών. Τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο που…ταξιδεύουν μέσα μας, μέσω του αίματος συναντούν τους ιστούς και φτάνουν στο μεσοκυττάριο χώρο διαπερνώντας τα τοιχώματα των τριχοειδών αιμοφόρων αγγείων μαζί με μια ποσότητα πλάσματος. Αυτό το υγρό, που ονομάζεται υγρό των ιστών, ουσιαστικά αποτελεί τη λέμφο. Η τελευταία, η οποία εμπεριέχεται εντός των λεμφαγγείων κάνει στάση στα…διόδια των λεμφαδένων, που λειτουργούν εν είδει σουρωτηριού! Διυλίζουν (όχι τον…κώνωπα) και κατακρατούν τις ξένες και βλαβερές ουσίες, παρεμποδίζοντας την είσοδο τους (π.χ. βακτηρίων) στο αίμα. ( Snell, 2009)
Εν συνεχεία, η λέμφος εκχέεται στο φλεβικό σύστημα. Αυτή είναι εν συντομία η διαδρομή (με εξαίρεση την μεταφορά των λιπιδίων από το λεπτό έντερο, που απορροφώνται, προς το συκώτι) και η δράση του λεμφικού συστήματος. Αυτά αναγράφονται και στην επιστήμη τηςΦυσιολογίας του Ανθρώπου σε…όλες τις γλώσσες του κόσμου, απανταχού στον πλανήτη Γη! Συνεπώς, τα λιποκύτταρα έχουν την ικανότητα να συνθέτουν και να αποθηκεύουν ποσότητες λιπιδίων, με αποτέλεσμα να πρόκειται για αυτόνομους μεμβρανοειδείς σχηματισμούς, οι οποίοι το μόνο, που εμπεριέχουν ο καθείς μέσα του είναι από ένα κυστίδιο λίπους. Δεν παραλαμβάνουν τοξίνες από κανένα συκώτι και από κανένα λεμφικό σύστημα!! Αντιθέτως, εισχώρηση τοξινών έχουμε στα…τοξικά μυαλά αυτών των τσαρλατάνων, οι οποίοι έχουν…μεταλλάξει την επιστήμη της Ιατρικής στα μέτρα τους με σκοπό να πουλήσουν τα προϊόντα των εταιρειών τους λέγοντας αυτές τις ανοησίες! Και βεβαίως, είναι απορίας άξιο το πώς μπορεί να πουλάει ο κάθε τυχάρπαστος όλες αυτές τις ηλεκτρομαγνητικές συσκευές και με ποια έγκριση οι τελευταίες διατίθενται στην αγορά, όταν δεν υπάρχουν καν μελέτες για να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις του φάσματος των συχνοτήτων της ακτινοβολίας τους επάνω στα ανθρώπινα κύτταρα.
Σχετικά με την απώλεια βάρους και τους…καθαρισμούς (πάλι καλά, που δεν μας πρότειναν και…εξορκισμούς) έχω τονίσει κατ’ επανάληψη σε περασμένα άρθρα μου, ότι τα σύνδρομα των στερητικών διαιτών οδηγούν τον οργανισμό σε εξάντληση διότι μη παρέχοντάς του όλα εκείνα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, που είναι απαραίτητα για να επιτελέσει τις διάφορες λειτουργίες του, τον ωθούν στο να αναγκάζεται να μειώνει τις καύσεις του προσαρμοζόμενος στα καινούρια ενεργειακά δεδομένα, όπερ σημαίνει, ότι ο οργανισμός θα προσλαμβάνει όλο και λιγότερη ενέργεια, ενώ από ένα σημείο κι ύστερα, οτιδήποτε τροφή και αν καταναλώσει, αυτή θα αποθηκεύεται εντός του σε μορφή λίπους, αφού θα έχει ελαττώσει τόσο πολύ τις καύσεις του, ούτως ώστε δεν θα μπορεί να τις καταβολίζει, δηλαδή δεν τις διασπά! Είναι συνεπώς εκ των ων ουκ άνευ, ότι η εφαρμογή μιας οποιασδήποτε τέτοιας δίαιτας προκαλεί απώλεια μυϊκής μάζας, μείωση της συγκέντρωσης των σωματικών υγρών, αύξηση της πείνας, επαναπρόσληψη των όποιων απωλεσθέντων κιλών και ασφαλώς αύξηση του λιπώδους ιστού. (Zubay, 1995)
Τα παραπάνω λαμβάνουν χώρα διότι ο οργανισμός χρησιμοποιεί, ως καύσιμο πρώτα τις άμεσες εφεδρείες ενέργειας, δηλαδή το γλυκογόνο των μυών, το οποίο αποτελείται από μόρια γλυκόζης. Το γλυκογόνο όμως παρακρατεί μεγάλες ποσότητες νερού, κατά συνέπεια, όταν αυτό διασπάται, απελευθερώνεται αντιστοίχως και το νερό. Γι’ αυτό συνήθως ακούτε την…ρήση, «χάνουμε υγρά τις πρώτες μέρες της δίαιτας»,το οποίο όμως δεν πρόκειται για «πραγματικό» αδυνάτισμα. Τα κιλά που αντιστοιχούν σε αυτά τα υγρά δυστυχώς ξανακερδίζονται πολύ εύκολα, όταν ο οργανισμός αρχίσει να αποθηκεύει ξανά γλυκογόνο. Αρκετές μελέτες υποστηρίζουν, ότι οι εν λόγω δίαιτες πολύ χαμηλών θερμίδων μπορεί να αυξήσουν το φαινόμενο της «αντίστασης στην ινσουλίνη», το οποίο μπορεί να προκαλέσει σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, παχυσαρκία, καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος και απώλεια μυϊκού ιστού ( Chiu et al, 2007)
Κατά συνέπεια, είτε καταναλώνεις μόνο φρούτα και πρασινάδες, (όπως λέμε πράσσειν…άλογα) είτε πίνεις υγρά, «μαγικά» ροφήματα και…μαντζούνια, (βλέπε η κυρά μας η μαμή) είτε παίρνεις καθαρκτικά και…κλύσματα για να καθαρίσει το έντερο, η ζυγαριά θα σημειώσει πτώση μόνο και μόνο επειδή εξαντλείς τα αποθέματα γλυκογόνου, άρα τα απωλεσθέντα...αντικείμενά σου είναι υγρά και μυϊκή μάζα (Wu, 2016). Αυτό, που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός σε μακροπρόθεσμη βάση είναι να αλλάξει τον ορμονικό του διακόπτη, κάτι, που θα του επιβάλλει να αλλάξει και το…καύσιμό του και αντί για γλυκόζη θα «καίει» λίπος. Εάν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα πέσουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, τότε το πάγκρεας εκκρίνει την ορμόνη γλυκαγόνη, η οποία δίνει εντολή στα κύτταρα να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την γλυκόζη και να αρχίσουν να «καίνε» λίπη και αμινοξέα. Αμέσως το συκώτι λαμβάνει το ορμονικό σήμα της γλυκαγόνης και αναλαμβάνει να συνθέτει γλυκόζη, αντί να την «καίει» χρησιμοποιώντας, ως πρώτη ύλη λίπη και δευτερευόντως διάφορα αμινοξέα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα αυξάνονται, άρα περισσότερη γλυκόζη καθίσταται διαθέσιμη για τον εγκέφαλο και τους υπόλοιπους νευρώνες, που την χρειάζονται για τη λειτουργία τους. Με άλλα λόγια, θα αδυνατίσουμε πραγματικά και θα νιώθουμε υγιείς μόνο όταν αρχίσουμε να καίμε λίπος.
Εάν ο άνθρωπος καταναλώνει από όλες τις τροφές εφοδιαζόμενος με όλα εκείνα τα απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία του θρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά, τότε θα ρυθμίσει το ορμονικό του «ρολόι», ούτως ώστε να «χτίσει» τον οργανισμό του και να τον θωρακίσει απέναντι σε κάθε απειλή. Για παράδειγμα η βιταμίνη D (εκτός από την σύνθεσή της από το ανθρώπινο σώμα μέσω της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας) ενυπάρχει σχεδόν αποκλειστικά και μόνο στα ζωικά τρόφιμα. Εκτός από τον καταλυτικά επωφελή ρόλο, τον οποίον παίζει σε όλα σχεδόν τα βιολογικά συστήματα του ανθρώπου με προεξάρχοντα την βελτίωση της απόδοσης του ανοσοποιητικού συστήματος, η βιταμίνη D έχει συνδεθεί άμεσα με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου. Οι πρωτείνες (και δη οι ζωικές) είναι βασικότατες για μια ολοκληρωμένη διατροφή, που σημαίνει, ότι η πρόσληψη σημαντικής ποσότητας πρωτεΐνης είναι ένα διατροφικό εργαλείο…ολκής, το οποίο αποτρέπει τη μείωση μυϊκής μάζας κατά την απώλεια βάρους και αυξάνει το αίσθημα κορεσμού (Bendtsen et al, 2013). 
Έρευνα υποδεικνύει ότι η πολύ φτωχή σε πρωτεΐνη δίαιτα αυξάνει την παραγωγή νευροπεπτιδίων και νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο, αυξάνοντας τοιουτοτρόπως την πείνα και την αποθήκευση λίπους, ως μέσο επιβίωσης (Zhang et al, 2014). Επιπλέον, ο καφές και η μαύρη σοκολάτα μειώνουν την όρεξη, αυξάνοντας το αίσθημα της πληρότητας με το να ενεργοποιούν την έκκριση του ανορεξιογόνου πεπτιδίου PYY, που παράγεται από το έντερο σε απάντηση στην κατανάλωση φαγητού. (Greenberg and Geliebter, 2012) Επιπλέον, είναι γνωστό, ότι οι εν λόγω ουσίες (καφές και σοκολάτα) εμπεριέχουν πολυφαινόλες, δηλαδή αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως είναι και το σελήνιο, η βιταμίνη C το συνένζυμο Q10κ.α., οι οποίες δεσμεύουν κι εξουδετερώνουν τις τοξικές ελεύθερες ρίζες του οργανισμού, παραχθείσες, ως παραπροϊόντα του καταβολισμού της γλυκόζης (όπως είδαμε παραπάνω) στα κυτταρικά οργανίδια, που γίνεται η οξείδωσή της και λέγονται μιτοχόνδρια, άρα, πρόκειται ουσιαστικά για αποτοξίνωση του οργανισμού σε κυτταρικό επίπεδο. Εκτός αυτού, τα αμφιβόλου ποιότητας αλλά και…περιεχομένου σκευάσματα και συμπληρώματα διατροφής, όπως είναι για παράδειγμα οι λιποδιαλύτες, ένας Θεός ξέρει τι περιέχουν εντός τους, ενώ βρίθουν παρενεργειών, όπως για παράδειγμα τα DNP και το ουσνικό οξύ είναι ηπατοτοξικά. 
Η έννοια όμως της αποτοξίνωσης δεν άπτεται μόνο της βιολογίας του ανθρωπίνου σώματος. Η ανθρώπινη φύση είναι διττή, ύλη και πνεύμα, ενιαία κι αδιαίρετη, ούτως ειπείν η ανθρώπινη οντότητα είναι…ολότητα! Κατά συνέπεια, μόνο η ολιστική προσέγγιση μπορεί να επιφέρει αληθινό καθαρμό και εσωτερική ισορροπία στην ανθρώπινη υπόσταση. Πέρα λοιπόν από το δόγμα του «είσαι, ότι τρως», ισχύει και το «είσαι, ότι σκέφτεσαι» και μάλιστα σε ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Διότι είμαστε κατ’ ουσίαν το σύνολο των σκέψεών μας, οι οποίες σφραγίζουν τις αποφάσεις μας, συνεπώς και τις ζωές μας.Η δύναμη της σκέψης είναι η απαρχή κάθε καλού και κάθε κακού φαινομένου. Για την ακρίβεια, η αύρα της θετικής σκέψης δημιουργεί ψυχική ευφορία και αποκαθιστά τις διαταραχθείσες ισορροπίες του οργανισμού, επηρεάζοντας…τα μάλα ακόμη και τα βιολογικά μας συστήματα δηλαδή τα κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανα του ανθρωπίνου σώματος, παίζοντας έναν ρόλο «μορφογενετικού πεδίου» επάνω στην ύλη! 
Στην αρχαιότητα η επίδραση της θετικής σκέψης ήταν η γενεσιουργός αιτία για την επιτυχία δηλαδή για την κατάσταση, την οποία οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι και θεραπευτές αποκαλούσαν «ευ ζην». Γι’ αυτό και στα Ασκληπιεία επιχειρούσαν να θεραπεύσουν πρωτίστως τα λεγόμενα «τέρατα της ψυχής», τους εσωτερικούς…δαίμονες του ανθρώπου, τις νοσηρές σκέψεις και επιθυμίες του. Πίστευαν, ότι για να ασθενήσει το σώμα πρέπει προηγουμένως να έχει ασθενήσει η ψυχή. Είχαν δε τοποθετήσει στην είσοδο των Ασκληπιείων χαραγμένες μαρμάρινες πλάκες με Κενταύρους, που αντιπροσώπευαν τα άλογα πάθη του ανθρώπου και Αμαζόνες, δηλαδή αρνητικά συναισθήματα, όπως οργή, θυμός και φόβος. Εισερχόμενος στο Ασκληπιείο, ο θεραπευόμενος άφηνε έξω από τις πύλες του όλα αυτά τα αρχέγονα, καταστροφικά συναισθήματα, ούτως ώστε να αρχίσει η διαδικασία του καθαρμού του και να εξαγνιστεί.

Στις μέρες μας, μια ανάλογη κατάσταση στον Ιατρικοφαρμακευτικό τομέα αποτελεί το φαινόμενο placebo, σύμφωνα με το οποίο ένας ασθενής, ενώ λαμβάνει ένα εικονικό φάρμακο, (με άλλα λόγια μια ουσία χωρίς…δραστική ουσία και τοξική δράση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει) παρόλα αυτά πιστεύοντας ότι του χορηγείται μια χημική ουσία που θα τον βοηθήσει, εξ'αιτίας αυτής της πεποίθησης και μόνο, παρουσιάζει βελτίωση. Τα εικονικά σκευάσματα (placebo) χρησιμοποιούνται ευρέως στις ιατρικές κλινικές μελέτες για τη σύγκριση της αποτελεσματικότητας των φαρμάκων. Κατά συνέπεια, η επιστημονική κοινότητα γνωρίζει, ότι η πεποίθηση ενός ανθρώπου, ότι παίρνει ένα φάρμακο, που θα τον κάνει καλά είναι ικανή να τον θεραπεύσει, ανεξαρτήτως της ισχύος του ιδίου του φαρμάκου! (Evans et al, 2005) Τέτοια είναι η δύναμη της σκέψης μας! Άλλωστε, ο ψυχίατρος Karl Menninger έλεγε: «Οι απόψεις μας για τα γεγονότα είναι σπουδαιότερες από τα γεγονότα αυτά καθ’ αυτά!». Αυτή η ρήση, ουσιαστικά αποτελεί μια....διασκευή της φιλοσοφίας του Στωικού φιλοσόφου Επικτήτου, ο οποίος συνήθιζε να λέει: «Τους ανθρώπους ταράζουν, όχι τα πράγματα αλλά οι δοξασίες τους για τα πράγματα!». Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται, πως σχεδόν όλα τα πρωτότυπα...πράγματα έχουν ειπωθεί από τους αρχαίους Έλληνες προγόνους μας. Τα υπόλοιπα είναι απλώς αντίγραφα, που αναπαράγονται.
Σύμφωνα με έναν άλλο μεγάλο ερευνητή, τον δόκτωρα Bruce Lipton,η υγεία του σώματος επηρεάζεται από τις σκέψεις που κάνουμε καθημερινά σε τέτοιο σημείο, ώστε να υπερνικά ακόμη και την ισχύ των γονιδίων. Εάν (σύμφωνα με το καθιερωμένο μοντέλο) οι σκέψεις μας αντικατοπτρίζουν τη βιοχημεία του σώματός μας και το νευρικό μας σύστημα διαβάζει και ερμηνεύει το περιβάλλον και μετά ελέγχει τη χημεία του αίματος, τότε μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα των κυττάρων μας, κυριολεκτικά αλλάζοντας τις σκέψεις μας. Ανέπτυξε τη θέση, ότι τα γονίδια αν και ευρισκόμενα στον πυρήνα των κυττάρων, παρόλα αυτά δεν ελέγχουν, ούτε την δομή, ούτε την λειτουργία των κυττάρων μέσα στα οποία βρίσκονται. Αυτό το κάνει το περιβάλλον και η αντίληψη που σχηματίζει ο νους. «Όταν πιστεύεις, ότι τα γονίδια κυβερνούν τα πάντα στη ζωή, τότε γίνεσαι θύμα τους. Γίνεσαι θύμα της κληρονομικότητάς σου», λέει ο δρ. Λίπτον και συνεχίζει: «Όταν πάρεις υγιή κύτταρα και τα βάλεις σε ένα άρρωστο περιβάλλον, τότε τα κύτταρα θα αρρωστήσουν. Για να τα θεραπεύσεις δεν τους χορηγείς φάρμακα, αλλά τα μεταφέρεις σε ένα υγιές περιβάλλον και τότε θεραπεύονται.». (Lipton, 2009) 
Συγκεκριμένα, παρατήρησε πως, όταν τα γονίδια εκτίθονταν σε διαφορετικό περιβάλλον άλλαζαν συμπεριφορά και μπορούσαν να εκφραστούν σε έναν διαφορετικό τύπο ιστού, από αυτόν, που είχαν αρχικά προγραμματιστεί να εξειδικευτούν, για παράδειγμα εκείνα που επρόκειτο να δημιουργήσουν μυς έδιναν οστά, εκείνα που επρόκειτο να δημιουργήσουν οστά έδιναν λιπώδη ιστό κ.ο.κ. Συμπεριφέρονταν δηλαδή, όπως τα αρχέγονα βλαστοκύτταρα, τα οποία μην έχοντας ακόμη υποστεί το φαινόμενο της διαφοροποίησης των κυττάρων,χρησιμεύουν στην διαδικασία της θεραπευτικής κλωνοποίησης, όπου δημιουργούνται ιστοί και όργανα για τις μεταμοσχεύσεις. Συνειδητοποίησε τότε πως τα γονίδια δεν είναι προγραμματισμένα in vitro, (σε δοκιμαστικό σωλήνα) αλλά in vivo (σε ζώντα οργανισμό) και πιο συγκεκριμένα in vivo mutagenesis, (μεταλλασσόμενα εν ζωή) αλληλεπιδρώντας με το περιβάλλον και αντλώντας πληροφορίες από αυτό. Το μυαλό θα προσαρμόσει τη βιολογία του σώματος και την ανάλογη συμπεριφορά, ούτως ώστε να ταιριάζει με τις πεποιθήσεις ενός ανθρώπου. Παραδείγματος χάριν, εάν σε κάποιον ειπωθεί, ότι θα πεθάνει σε έξι μήνες και το μυαλό του το πιστέψει, το πιθανότερο είναι ότι θα πεθάνει σε έξι μήνες. Αυτή η διαδικασία, η οποία είναι το αποτέλεσμα μιας αρνητικής σκέψης αποκαλείται «υποβολή nocebo»και δρα αντίθετα από το placebo, όπου η θεραπεία γίνεται μέσω μιας θετικής σκέψης, όπως είδαμε πριν. 
Μας λένε: Πρέπει να καταναλώνετε αλκαλικές τροφές διότι αλκαλική είναι η σύνθεση του αίματός μας. Η πιο αλκαλική τροφή στον κόσμο είναι τα άλγη, (φύκη) συνεπώς αναζητήστε την σπιρουλίνα, την ιδανική τροφή για όλη την ανθρωπότητα! Επίσης, μην λησμονήσετε να αγοράσετε τις μηχανές αποπαρασίτωσης, οι οποίες υπεραλκαλοποιούν τα τρόφιμα, σκοτώνοντας τα μικρόβια! 
Τι ισχύει: Κι εδώ ισχύει το περίφημο: «Πουλάνε…φύκια(στην κυριολεξία) για μεταξωτές κορδέλες!!» Όντως, η σύνθεση του ανθρωπίνου αίματος είναι ελαφρώς αλκαλική και πρέπει να διατηρείται σε ένα επίπεδο pH κοντά στο 7,4 για την σωστή μεταφορά του οξυγόνου και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών των τροφών. Όταν διαταράσσεται το pH, διασαλεύεται η εσωτερική ισορροπία του οργανισμού, δηλαδή η ομοιοστατική ικανότητα του να διατηρεί σταθερό το εσωτερικό του περιβάλλον και παρουσιάζονται συμπτώματα ασθενειών. Η πρόσληψη υδατανθράκων, (αμυλούχες τροφές, ζάχαρη) οι οποίοι κατά την οξείδωσή τους μεταβολίζονται σε οξέα, ρίχνουν την τιμή του pH δημιουργώντας όξινα διαλύματα, (ως παραχθέντα…απόβλητα της κυτταρικής αναπνοής) ενώ τα επιπλέον οξέα φθείρουν ιστούς και όργανα και απορρυθμίζουν τις λειτουργίες του ανθρωπίνου σώματος. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται φλεγμονές, (όπως για παράδειγμα όταν αλλοιώνονται τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων) οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε δυσμενείς καταστάσεις και σοβαρά νοσήματα.
Ο οργανισμός επιχειρεί να αντισταθμίσει την πλεονάζουσα οξύτητα με την αφαίρεση αλκαλικών μεταλλικών στοιχείων (όπως είναι το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το κάλιο) από το μυοσκελετικό σύστημα και το δέρμα (το μεγαλύτερο σε έκταση όργανο του ανθρωπίνου σώματος) και την είσοδό τους στο αίμα, με αποτέλεσμα να επέρχεται απώλεια οστικής μάζας, εξάντληση, μυϊκός κάματος και διάφορες δερματικές παθήσεις. Συγχρόνως, η οξύτητα ευνοεί την ανάπτυξη τοξικών και επιβλαβών βακτηρίων και εν γένει μικροοργανισμών, οι οποίοι επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία πολλών βιολογικών συστημάτων, όπως για παράδειγμα δρώντας ανταγωνιστικά απέναντι στην μικροχλωρίδα του εντέρου, στα φιλικά μας βακτήρια δηλαδή, τα οποία συμβάλλουν στην πέψη της τροφής, στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και στην ανάπτυξη και λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Για παράδειγμα, οι μύκητες τύπου Candida παρασιτούν και…βυσσοδομούν εντός και…εναντίον του ανθρωπίνου οργανισμού (οι συγκεκριμένοι συνδέονται με καρκινογενέσεις) μόνο, όταν το περιβάλλον είναι όξινο. Τρέφονται σχεδόν αποκλειστικά με ζάχαρη και όταν η διατροφή μας δεν την περιλαμβάνει, αυτά...τρελαίνονται και μας βομβαρδίζουν με χημικά και άλλα ερεθίσματα!!Αυτός είναι ένας από τους λόγους, που κάποιες φορές νιώθουμε να θέλουμε επιτακτικά να φάμε κάτι το γλυκό. 
Αυτό, που δεν μας λένε είναι, ότι τα κύτταρά μας έχουν την ικανότητα να αυτορυθμίζουν διαρκώς την τιμή του pH τους τόσο με την χρήση ρυθμιστικών διαλυμάτων, (εξουδετέρωση της περίσσειας οξέος από την συζυγή βάση του συστήματος του ρυθμιστικού, ούτως ώστε να εξασφαλίζεται η διατήρηση της οξεοβασικής ισορροπίας) όσο και με την λειτουργία του αναπνευστικού και του ουροποιητικού συστήματος του οργανισμού. (Χατζημηνάς, 1990) Επιπροσθέτως, αυτό που ομοίως δεν αναφέρουν είναι, ότι ένα όξινο pH, πέραν της διατροφής, μπορεί να προκύψει από έντονες, χρόνιες στρεσογόνες καταστάσεις, (έκκριση των ορμονών κορτιζόλης και αλδοστερόνης) από ανοσολογικές αντιδράσεις, (αλλεργίες, αυτοάνοσα νοσήματα) ενώ οι εκπομπές αέριων μολυντών, (π.χ. οξείδια του αζώτου) η θαλάσσια ρύπανση, (βιώσαμε πρόσφατα την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό) καθώς και η καθημερινή μας επαφή με μια γκάμα βιομηχανικών προϊόντων και παραπροϊόντων (λιπάσματα, χρωστικές ουσίες κλπ) συντείνει στην αύξηση της οξύτητας του οργανισμού και στην απορύθμιση της οξεοβασικής μας ισορροπίας. 
Συνεπώς, το πρόβλημα είναι πολυεπίπεδο και χρειάζεται ομοίως μιαν ολιστική αντιμετώπιση. Προσοχή λοιπόν σε όλους τους εμπλεκομένους παράγοντες. Από την άλλη μεριά, ουδόλως αναφέρουν, (και αυτό για να πουλήσουν τα εισαγόμενα διατροφικά προϊόντα τους) ότι δεν χρειάζεται να φέρουμε από την άλλη άκρη της γης άλγη Σπιρουλίνας στο τραπέζι μας για να κάνουμε την διατροφή μας πιο…εξωτική και πιο αλκαλική. Κάθε τόπος έχει προικισθεί με τα ιδιαίτερα μορφολογικά του χαρακτηριστικά, δίνοντας στα προϊόντα, που παράγει μια μοναδική αυτάρκεια θρεπτικής και γευστικής πληρότητας, ως προς τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων του. Αυτό σημαίνει, ότι η μάνα Ελληνική γη μας έχει δώσει όλα εκείνα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, τα οποία συνδράμουν αλλά και…συνάδουν με τα γονίδιά μας και τον εν γένει τρόπο ζωής μας, ούτως ώστε να αποκτήσουμε και να διατηρήσουμε μια καλύτερη υγεία. 
Για παράδειγμα, το…λεμονάκι μυρωδάτο, εκτός από τις μοναδικές αντιμικροβιακές του ιδιότητες ενισχύοντας το ανοσοποιητικό και καθαρίζοντας τα βιολογικά μας συστήματα ως διουρητικό, είναι ίσως το μοναδικό αγαθό της μάνας γης, όπου, ενώ το το pH του είναι όξινο, εν τούτοις αποτελεί μια από τα πιο σημαντικές τροφές αλκαλοποίησης του οργανισμού. Και αυτό διότι τόσο το κιτρικό οξύ, όσο και το ασκορβικό οξύ, τα οποία εμπεριέχει, μεταβολίζονται άμεσα μετά την πρόσληψή τους από την πεπτική οδό και επιτρέπουν στα μεταλλικά στοιχεία, από τα οποία αποτελούνται, αφενός να ισοσκελίσουν το όξινο περιβάλλον του υδροχλωρικού οξέος του στομάχου και αφετέρου να συμβάλλουν στην αλκαλοποίηση του αίματος. Ομοίως, το μέλι, (το ελιξίριο της ζωής, η πεμπτουσία της τροφής, το καλύτερο παρασκεύασμα της μητέρας φύσης, όντας αρκετά ψηλά στην κλίμακα αλκαλικότητας), ωφελεί τα μέγιστα όλα τα βιολογικά συστήματα του οργανισμού και είναι απαραίτητο συστατικό της Κρητικής – Μεσογειακής διατροφής, χαρίζοντας υγεία και μακροζωία. (Rao et al, 2016)
Όσον αφορά τις μηχανές αποπαρασίτωσης, είναι θαυμαστό το πώς …μηχανορραφούν στις πλάτες του κοσμάκη για να του πάρουν το πορτοφόλι! Ποιο είναι το πιο ισχυρό αντιβακτηριδιακό, αντιιικό και αντιπαρασιτικό στοιχείο στον πλανήτη;; Μα φυσικά ο χαλκός!! Το εν λόγω μέταλλο εμπεριέχονταν σε αρκετούς συμβολισμούς και σημειολογίες, όπως για παράδειγμα οι «χάλκινες πύλες του Άδου», τις οποίες εσφράγισε ο Μέγας Αλέξανδρος! Το παλαιότερο μέταλλο στην ιστορία του ανθρωπίνου πολιτισμού, πόσο άραγε…θωρακίζει την υγεία μας παρέχοντας αντιμικροβιακή προστασία;; ​ 
Ο χαλκός δεν χρησιμοποιείται μόνο σε καλωδιώσεις και στον ηλεκτρομαγνητισμό αλλά καταστρέφει επίσης με τεράστια αποτελεσματικότητα περισσότερο από το 99,9% όλων των βακτηρίων ακόμα και τα πιο ανθεκτικά, όπως ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος. ​Ο περίφημος «Αντιμικροβιακός Χαλκός», ο οποίος ευρίσκεται στις κατασκευές των Νοσοκομείων, είναι ο καθαρός χαλκός καθώς και πολλά κράματά του, στα οποία όταν ακουμπήσουμε την επιφάνειά τους με τα χέρια μας και μεταφέρουμε μικρόβια, αυτά εξαλείφονται το πολύ εντός δύο ωρών από την στιγμή της επαφής, όπως έχουν καταδείξει δεκάδες κλινικές μελέτες. (Salgado et al, 2010) Υπερέχει και ξεχωρίζει τρόπων τινά, επειδή κανένα υλικό δεν μπορεί να προσεγγίσει τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες. Γι αυτό τον λόγο οι σωληνώσεις τις ΕΥΔΑΠ αποτελούνται κυρίως από χαλκό. Ίσως και γι’ αυτό στις επιδημίας χολέρας στο Παρίσι (1832-1852) οι εργαζόμενοι στον χαλκό διέθεταν ανοσία απέναντι στην ασθένεια. 
Μετά τον χαλκό, το επόμενο σε δραστικότητα αντιμικροβιακό στοιχείο είναι το ασήμι. Αποτελούσε το κύριο υλικό, από το οποίο κατασκευάζονταν τα μαχαιροπήρουνα αρκετών ευπόρων οικογενειών τα παλιά χρόνια, οι οποίες έτρωγαν καθημερινά σε ασημένια σερβίτσια για να μην αρρωσταίνουν! Κατά συνέπεια, μια απλή επαφή με χάλκινες επιφάνειες ή ένα απλό ψέκασμα με σπρέι κολλοειδούς αργύρου, αρκεί για να εξουδετερώσει βακτήρια και μύκητες και να καταστήσει προς…βρώσιν τρόφιμα, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά διότι το κρεατάκι είναι από μόνο του αντιμικροβιακό! Ο κολλοειδής άργυρος θεωρείται, ως φυσικό αντιβιοτικό και σαν τέτοιο χρησιμοποιείτο μέχρι την δεκαετία 1940, όπου τα «μοντέρνα» αντιβιοτικά έγιναν δημοφιλή.
Μας λένε: Η «πράσινη» ανάπτυξη αποτελεί την προμετωπίδα για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου εναλλακτικού, κοινωνικού, οικονομικού και περιβαλλοντικού μοντέλου για τον 21ο αιώνα. Μόνον έτσι θα επιτευχθεί η σωτηρία του πλανήτη!
Τι ισχύει: Γελώ τώρα διότι θυμήθηκα μια παλαιά ρήση του ανυπέρβλητου Χάρρυ Κλυνν, με την σατιρική συντροφιά του οποίου η ταπεινότητά μου μεγάλωσε, κατά τις δεκαετίες του 80 και του 90. «Αυτή η χώρα ρε μάγκα δεν σώζεται με τίποτις, αμά λάχει να ‘ουμ!!». Για την ακρίβεια, αυτός ο πλανήτης είναι, που δεν σώζεται με τίποτε και θα εξηγήσω πιο κάτω το γιατί. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη…φούσκα, δηλαδή εμπορευματοποίηση της υπάρχουσας αναγκαιότητας για προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, από την λεγόμενη «πράσινη» ανάπτυξη, η οποία μέσω των «πράσινων» επενδύσεων θα οδηγήσουν στην επίτευξη της «πράσινης» οικονομίας, τουτέστιν στην ανάκαμψη της οικονομίας, μέσω πολιτικών πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον. Ουσιαστικά,εκμεταλλεύονται την κλιματική αλλαγή, όπερ σημαίνει την τάση για υπερθέρμανση του πλανήτη από την αύξηση των εκπομπών του CO2,για την άσκηση οικονομικού ελέγχου.
Ιδού πώς λειτουργεί το σχέδιο: Παρέχεται οικονομική βοήθεια, από την Παγκόσμια Κοινότητα, (λέγε με ΟΗΕ) προς τις αναπτυσσόμενες χώρες, ούτως ώστε οι τελευταίες να ικανοποιήσουν τις βασικές ανάγκες του πληθυσμού τους, εφαρμόζοντας «ήπιες μορφές» τεχνολογίας, μή ρυπαίνουσας το φυσικό περιβάλλον. Με άλλα λόγια, Παγκόσμια Τράπεζα και ΔΝΤ αλλά και ο ιδιωτικός τραπεζικός τομέας εγκρίνουν «πράσινα» δάνεια, (κατά κανόνα υπέρογκα και μη αποπληρωτέα) προς τις χώρες του τρίτου κόσμου, ούτως ώστε οι τελευταίες να αποκτήσουν…οικολογικά απορρυπαντικά, οι δε τοπικοί ολιγάρχες υβριδικά αυτοκίνητα! Για να τους ωθήσουν μάλιστα στην με το ζόρι έξωθεν οικονομική ενίσχυση, αμολάνε τα…μαντρόσκυλα των (ψευτο)οικολογικών οργανώσεων του Ντέιβιντ Ντε Ρότσιλντ, όπου οιστρηλατώντας εκστρατεία για την σωτηρία του θαλάσσιου…αστερία, παρακωλύουν την τοπική αλιεία, η οποία ειρήσθω εν παρόδω αποτελεί μία από τις κύριες πηγές εσόδων γι’ αυτές τις χώρες. 
Άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις αποχαρακτηρίζουν ολόκληρες περιοχές σε προστατευόμενες, (Natura) μεταβάλλοντάς τες σε μή αξιοποιήσιμες για την τοπική οικονομία, ενώ οι (ψευτο)φιλοζωικές οργανώσεις (τείνουν να εξελιχθούν πλέον για κάθε κράτος σε…κράτος εν κράτη) αγωνιζόμενες για τα…δικαιώματα του αγριογούρουνου και την…ποιότητα ζωής της αγελάδας, εμποδίζουν το κυνήγι και την κτηνοτροφία, με αποτέλεσμα οι συγκεκριμένες χώρες να μην παράγουν απολύτως τίποτε! Κοντολογίς, η μόνη ουσιαστική λύση για να ανασάνει το εν λόγω κράτος είναι ο δανεισμός και οι πράσινες επενδύσεις, δηλαδή μια άνευ προηγουμένου οικονομική «κατοχή» με αντάλλαγμα τα ακίνητα, τις γαίες, τον (ορυκτό) πλούτο, τους φυσικούς πόρους και την ενέργεια κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής, που αυτό διαθέτει. Τοιουτοτρόπως, χάνει την αυτοτέλειά του, μεταλλασσόμενο σε αποικία ή καλύτερα σε κράτος…παρία! (Αυτό το τελευταίο κάτι μου θυμίζει).
Ταυτόχρονα, τα σαϊνια της Παγκόσμιας Ελίτ προωθούν αλλαγές στις δημογραφικές τάσεις. Επιθυμούν συρρίκνωση του πληθυσμού του πλανήτη, όντες έτοιμοι να θέσουν σε λειτουργία την τελευταία γενιά ρομπότ, (όσο κουτόχορτο προπαγάνδας των media και να τρώει ο κοσμάκης, ο ανθρώπινος εγκέφαλος δρα απρόβλεπτα, κατά συνέπεια οι μηχανές είναι πάντα πιο υπάκουες και πιο πειθήνιες) τα οποία…οσονούπω θα αντικαταστήσουν τους ανθρώπους στην παροχή υπηρεσιών, κάτι, που σημαίνει, ότι μια σειρά επαγγελμάτων, (χειρωνακτικών σε πρώτη φάση) όπως εργάτες, σερβιτόροι, κ.λ.π. θα εκλείψουν. Εφαρμόζουν λοιπόν στις δυτικές χώρες έναν τρόπο (αλλά και ρυθμό) ζωής, ο οποίος προκαλεί μια κλιμακούμενη στειρότητα, ενώ οι φεμινιστικές οργανώσειςουρλιάζουν…έτη και έτη για το αναφαίρετο δικαίωμα των γυναικών να μην τεκνοποιούν. 
Στις δε αναπτυσσόμενες χώρες παρέχονται εμβόλια, που προκαλούν στειρότητα και δίδονται κίνητρα για εκούσια στείρωση. Για παράδειγμα, ένας φτωχός Ινδός, εάν δεχθεί να υποστεί στείρωση θα του χαριστεί (όχι γάιδαρος) ένα καινούριο αυτοκίνητο! Στην χώρα μας από την άλλη, δίδονται…αντικίνητρα για την αποφυγή της τεκνοποιίας, όπως είναι η αβάσταχτη φορολογία προς τους Έλληνες πολίτες και την…κήρυξη πολέμου, εναντίον των πολυτέκνων οικογενειών. (Έτσι γλυτώνουν και τα αυτοκίνητα.) Με τους παραπάνω τρόπους επιλύεται τόσο το πρόβλημα του υπερπληθυσμού, όσο και το πρόβλημα της μη επάρκειας τροφίμων, αν και ουδέποτε ο πλανήτης έπασχε από έλλειψη τροφίμων. Απλώς, κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν. Στην Ινδία για παράδειγμα, ολόκληρες περιοχές εξάγουν μέχρι και το τελευταίο…ψήγμα από την γεωργική και κτηνοτροφική τους παραγωγή για να καλύψουν το δημόσιο χρέος τους, ως απόρροια των δανείων, που περιέγραψα ανωτέρω. Και αυτοί οι άνθρωποι πένονται και…πεινάνε, ενώ είναι παραγωγοί! 
Συνεπώς, το ζήτημα είναι αμιγώς πολιτικό και…ουχί διατροφικό ή ζήτημα, το οποίο άπτεται της γεωργικής οικονομίας. Όπως και να χει, το φαινόμενο της πείνας στον τρίτο κόσμο είναι υπαρκτό και μια διέξοδος γι’ αυτό (εκτός από το να αρχίσουμε σιγά-σιγά να ελαττώνουμε τον πληθυσμό των ανθρώπων) είναι η χρήση νέων τεχνολογιών, ούτως ώστε να τριπλασιάσουμε τις καλλιεργήσιμες σοδιές με την είσοδο τωνγενετικά τροποποιημένων οργανισμών (μεταλλαγμένα τρόφιμα)στο περιβάλλον. Ποιος θα έλεγε όχι στην καλλιέργεια φυτών, που θα φέρουν κατάλληλα γονίδια, τα οποία θα ανθίστανται στις δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες (όπως για παράδειγμα στην ξηρασία) και θα μπορούσαν να ευδοκιμήσουν μέχρι και στην…έρημο Σαχάρα;;!! 
Παρόλα αυτά, τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα προκαλούν αρκετές ασθένειες στον άνθρωπο και στα ζώα, όπως καταδεικνύουν οι τριετείς έρευνες του Καθηγητή Πουζτάι. (Bourne et al, 1998) Μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, ο Καθηγητής…απελύθη από το Πανεπιστήμιο, που εργάζονταν, αφού προηγουμένως άγνωστοι είχαν εισβάλλει στο σπίτι του και έκλεψαν φακέλους για την εύρεση περαιτέρω στοιχείων. Απολυμένος ων, ο Πουζντάι μπόρεσε να μιλήσει λέγοντας το εξής χαρακτηριστικό: «Η καλύτερη αναλογία για τις επιπτώσεις της μακροχρόνιας χρήσης των μεταλλαγμένων στην υγεία των θηλαστικών είναι ο παραλληλισμός τους με το κάπνισμα. Πόσος καιρός πέρασε για να αποκαλυφθούν οι συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία;;; Πάνω από 30-40 χρόνια…» 
Έρευνες έχουν διεξαχθεί και για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων. Τα πορίσματα έδειξαν, ότι οι μεταλλαγμένοι σπόροι είχαν βλαβερές συνέπειες σε επίπεδο βιοποικιλότητας. Έντομα, όπως σκαθάρια, πεταλούδες, κ.α. τα οποία τρέφονταν με γύρη από γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, είτε ενεφάνιζαν ασθένειες, είτε πέθαιναν. Ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος της Κυβέρνησης Blair, ο συγχωρεμένος Mike Meacher, ο οποίος είχε ταχθεί κατά των μεταλλαγμένων απεκάλυψε, ότι του είχαν ασκηθεί πιέσεις για να αλλάξει στάση, ώσπου στο τέλος…εκπαραθυρώθηκε από την Κυβέρνηση. Τα λόγια του…ξυράφια: «Γιατί μας επιβάλλουν τα μεταλλαγμένα;; Δεν τα χρειαζόμαστε! Δεν είναι πιο ποιοτικά, δεν είναι πιο οικονομικά, δεν έχουν καλύτερη γεύση, υπάρχει ανησυχία για τις επιπτώσεις τους στην υγεία μας και είναι αναμφίβολα επιβλαβή για το περιβάλλον. Μας τα επιβάλλουν διότι αυτό ωφελεί τις συγκεκριμένες, μεγάλες εταιρείες βιοτεχνολογίας, όπως είναι η Monsanto, η Bayer, η Sigenta, που θέλουν το μονοπώλιο στην Παγκόσμια προμήθεια τροφίμων.» (THE TIMES, 2015)
Σαφώς και λόγω επαγγελματικής ιδιότητας δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω με την εφαρμογή νέων «ηπίων μορφών» τεχνολογίας, όταν αυτές αποσκοπούν στην ορθολογική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, δίχως να εντείνεται η περιβαλλοντική πίεση. Για παράδειγμα, η «μύηση» του πολίτη σε μια φιλοσοφία επαναχρησιμοποίησης υλικών αποτελεί επιτακτική ανάγκη του καιρού μας. Η αύξηση του όγκου των απορριμμάτων και η ταυτόχρονη μείωση των χωρών εναπόθεσής τους σε συνδυασμό με την ανάγκη για αποτροπή της μόλυνσης του υπεδαφικού νερού, καθώς και την αποφυγή δημιουργίας μεθανίου, το οποίο είναι αέριο δηλητηριώδες και εκρηκτικό, αποτελούν εκείνους τους περιβαλλοντικούς παράγοντες κλειδιά, οι οποίοι δε σηκώνουν…κουβέντα για να μην υιοθετηθούν άμεσα, εναλλακτικοί τρόποι διαχείρισης απορριμμάτων φιλικών προς το περιβάλλον. Επιπροσθέτως, τα οφέλη, τα οποία ανακύπτουν από την εφαρμογή οργανωμένων προγραμμάτων ανακύκλωσης είναι πολυποίκιλα και άπτονται συγκεκριμένων κοινωνικοοικονομικών παραμέτρων, όπως είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και η μείωση των τιμών. 
Άμεσα εξελίξιμο σε ερευνητικό στάδιο, τίθεται το ζήτημα της χρήσης νέων τεχνολογιών για την διάγνωση, πρόληψη και αντιμετώπιση μεγάλων φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών σε συνεργασία και με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Δήμων, ενώ η παγίωση νέων οικολογικών τρόπων μαζικής μεταφοράς, όπως τα αμιγώς ηλεκτρικά και τα υβριδικά αυτοκίνητα θα μειώσουν σε σημαντικότατο βαθμό την εκπομπή των αέριων ρύπων. Στον αγροτικό τομέα, η άρδευση με κατάλληλα συστήματα μπορεί να μειώσει την σπατάλη νερού, ενώ στο αστικό οικοσύστημα ο βιοκλιματικός σχεδιασμός μή ενεργοβόρων – παθητικών κτιρίων επιτυγχάνει μείωση της ενεργειακής σπατάλης για θέρμανση και κλιματισμό, όπως για παράδειγμα με την χρήση ηλιακού θερμοσίφωνα και ειδικών μονώσεων. Αυτό έχει, ως αποτέλεσμα εκτός από την αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας, την ταυτόχρονη ελάττωση της θερμοκρασίας του αστικού περιβάλλοντος, (το περίφημο μικροκλίμα των πόλεων) η οποία ιδιαίτερα τους Καλοκαιρινούς μήνες μετατρέπει τα…τσιμεντένια κλουβιά του κλεινού άστεως σε σωστή κόλαση! Συνεπακόλουθο αυτών είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Κατά συνέπεια, οι ανωτέρω τεχνολογίες δεν θα μπορούσαν από μόνες τους να εμπεριέχουν κάτι το αρνητικό. Το ζήτημα, (και το στοίχημα) που ανακύπτει είναι με τί όρους εφαρμόζονται, ποιος πραγματικά ωφελείται από την εφαρμογή τους και ποιο το διακύβευμα για τον απλό πολίτη, στην υπηρεσία του οποίου, (υποτίθεται) πρέπει να τίθεται κάθε εξελιγμένη μορφή τεχνογνωσίας, ως απόρροια της ανθρώπινης προόδου. Σχετικά τώρα με τα εν λόγω περιβαλλοντικά δρώμενα στην χώρα μας, από τον Απρίλιο 2006, όπου η ταπεινότητά μου, όντας Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Πειραιά σε θέματα Περιβάλλοντος, συνέβαλε στο να ξεκινήσει για πρώτη φορά οργανωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης στην πόλη του Πειραιά, (έστω και σε πιλοτική μορφή, δίχως να επιβαρυνθεί ούτε ένα Ευρώ ο Πειραιώτης) μέσω της Ελληνικής εταιρείας Recycling Solutions, έχει περάσει αρκετός καιρός. (ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ, 2006) Είναι όμως…σαν να μην πέρασε μια μέρα από την άποψη της περιβαλλοντικής…απαιδείας ημών των ΝεοΕλλήνων! 

Όταν στους μπλε κάδους ανακύκλωσης τοποθετούνται συλλήβδην απορρίμματα, τότε φανταστείτε τι απειροελάχιστες πιθανότητες υφίσταται η διαλογή συγκεκριμένων και εξειδικευμένων υλικών, όπως είναι για παράδειγμα τα βιοαποικοδομήσιμα, τουτέστιν τα οργανικά υπολείμματα των νοικοκυριών, (η φλούδα από τα φρούτα) τα οποία με κατάλληλη επεξεργασία σε ειδικό σάκο δύνανται να παράξουν ένα είδος εδαφοβελτιωτικού (μορφή λιπάσματος) μέσω μιας διαδικασίας, που ονομάζεται κομποστοποίηση. Εκτός αυτού, αξίζει να αναφερθεί, ότι σε διεθνές επίπεδο η ανακύκλωση βρίσκεται στην τρίτη θέση από άποψης τζίρου, μαζί με τις φαρμακοβιομηχανίες, πίσω απ’ τα όπλα και τα πετρέλαια. Θεωρείται συνεπώς…μεγάλο φιλέτο και όπως όλες οι περιπτώσεις αναλόγου βεληνεκούς έχει ήδη περάσει στα χέρια μεγάλων πολυεθνικών (Γερμανικών) εταιρειών. Τοιουτοτρόπως, εξηγούνται οι εκπεφρασμένες εξαγγελίες αλλά και η πίεση που ασκεί η Ε.Ε. (Γερμανία) για την αύξηση των μονάδων ανακύκλωσης και ΧΥΤΥ σε όλη την Ελληνική Επικράτεια. 
Πάμε τώρα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. (ΑΠΕ) Ας μην λησμονούμε, ότι η Ελλάς ήταν πρωτοπόρα, σε καινοτόμες ιδέες διαθέτοντας την τεχνογνωσία για να κατασκευάσει το πρώτο αιολικό πάρκο στην Ευρώπη (στην Κύθνο το 1982) και τώρα κατήντησε ουραγός ή καλύτερα…εισαγωγέας κακεκτύπων, αλλοτρίων τεχνολογικών αντιγράφων στο βωμό του κέρδους. Ποιων;; Αυτών, που ουδόλως εμφανίζουν , ούτε την καθαρότητα της ηλιακής ακτινοβολίας της χώρας μας, ούτε και το δικό μας αιολικό δυναμικό. Σίγουρα, όχι της τοπικής μας οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι δεν ωφελήθηκαν κατ’ ελάχιστον από τις καθαρές μεν αλλά ενεργοβόρες και πανάκριβες ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά. 
Η παγκόσμια κρίση, ως κρίση δημοσίου χρέους έσπρωξε πολλές ασφαλιστικές εταιρείες και pension funds, που αναζητούσαν ένα υποκατάστατο των σταθερών αποδόσεων, που παρείχαν τα κρατικά ομόλογα, τα οποία έχουν πλέον μετατραπεί σε «τοξικά», να στραφούν, προς τις υψηλές, κρατικές επιδοτήσεις, που λαμβάνουν οι ΑΠΕ. Ταυτόχρονα, αρκετοί Έλληνες, τρομαγμένοι από την…εξαύλωση μισθών, συντάξεων και καταθέσεων και παρασυρόμενοι από κυβερνητικές παραινέσεις και τραπεζικές «προσφορές», (μήπως σας θυμίζει το Χρηματιστήριο του…Αρχιερέα Σημίτη) έσπευσαν να προβούν σε…εισφορές από το υστέρημά τους, (κάποιοι φορτώθηκαν και δάνειο) για να εγκαταστήσουν μια μικρή μονάδα ΑΠΕ, (κυρίως φωτοβολταϊκά) ούτως ώστε να εξασφαλίσουν ένα εγγυημένο εισόδημα. Όσο κράτησαν οι…εγγυήσεις των τελευταίων Ελληνικών Κυβερνήσεων για «σχίσιμο» των μνημονίων, άλλο τόσο κράτησαν και για τις ΑΠΕ. Η καταβολή του ειδικού τέλους 25-30% επί του τζίρου γονάτισε τους μικροεπενδυτές, το εισόδημα εξανεμίστηκε και αυτό που…κατακάθησε (για την ακρίβεια επικάθησε στο σβέρκο τους) ήταν τα δάνεια και τα χρέη!! 
Το αίτιο των ανωτέρω φαινομένων είναι, ότι, ως χώρα ουδόλως παράγουμε, παρά μόνον εισάγουμε. Η Γερμανία εξάγει το 70-80% των αιολικών που κατασκευάζει, δίνοντας δουλειά στον Γερμανό εργάτη, πράγμα που σημαίνει, ότι οι Γερμανοί επιδοτούν τις εξαγωγές τους κι εμείς τις…εισαγωγές τους. Η ιστορία με τα αιολικά πάρκα πρακτικά δεν είναι επένδυση. Είναι ένας «κεφαλικός φόρος» υπέρ Γερμανών, τα (υπερ)κέρδη, των οποίων πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος. Το 80% της δήθεν επένδυσης πηγαίνει κατ’ ευθείαν έξω για την αγορά των αιολικών με δάνειο. Το υπόλοιπο ποσό αφορά διανοίξεις δρόμων σε δάση και βουνά, καλώδια στο πουθενά, τουτέστιν…χάντρες και καθρεφτάκια για τους αφελείς ιθαγενείς!! 
Το δάνειο, τα έξοδα και τα κέρδη καλύπτονται από επιδοτήσεις, η κύρια πηγή, των οποίων είναι το ΕΤΜΕΑΡ, δηλαδή ο λογαριασμός της ΔΕΗτου φουκαρά Έλληνα. Αυτά τα χρήματα θα κάνουν…φτερά οριστικά για το εξωτερικό, καταλήγοντας στις τσέπες των Γερμανών ή των Δανών κατασκευαστών. Και αυτό δεν είναι παρά μόνο η αρχή. Εάν υποθέσουμε, ότι η λειτουργία ενός τέτοιου αιολικού πάρκου θα έχει διάρκεια ζωής γύρω στα 20 έτη, τότε τα «επιδοτούμενα έσοδα» στα 20 χρόνια λειτουργίας του θα γεμίσουν τα ταμεία των επενδυτών, που βεβαίως θα βρίσκονται εκτός Ελλάδος. Μιλάμε για πραγματική αφαίμαξη, η οποία μπορεί να ανέρχεται σε αστρονομικά ποσά μεγέθους δις. Ευρώ!! Με άλλα λόγια, η εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην Ελληνική επικράτεια έχει διττή υπόσταση. Συναποτελεί εισαγωγή αγαθού αλλά και ταυτόχρονη, υποχρεωτική εκταμίευση πόρων, προς την αλλοδαπή. Κατά συνέπεια, οι εισαγόμενες ανεμογεννήτριες συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην συνεχή εξαφάνιση ρευστού από την Ελλάδα και την εξαγωγή του σε «αλλότριες χώρες» με νομιμοφανή τρόπο!
Αξίζει εδώ να σημειωθεί, ότι η Γερμανία δεν ηλεκτροδοτείται από ανεμογεννήτριες. Ηλεκτροδοτείται από λιγνίτη, λιθάνθρακα και χρήση πυρηνικής ενέργειας. Η μόνη χρήσιμη ΑΠΕ στην Γερμανία είναι η (δασική) βιομάζα. Σε αντιδιαστολή, η ταπεινότητά μας εμφανίζει…συστολή, τουτέστιν δεν τολμά, ούτε καν να εξορύξει το πετρέλαιο και φυσικό αέριο, (πολύ πιο καθαρό καύσιμο από τον γαιάνθρακα) το οποίο ενυπάρχει εν αφθονία σε ολόκληρο το Αιγαίο και το Ιόνιοπεριμένοντας να…αλιευθεί, για την ιχνηλάτηση, του οποίου έχει δώσει μάχη ο Καθηγητής Ζελελίδης (αλλά και πολλοί άλλοι) με χίλιες δυο έρευνες. Πριν λίγα χρόνια το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Τέξας φωτογράφησε, μέσω δορυφόρου την κοιλάδα του Ηροδότου, νοτίως της Κρήτης και απεφάνθη, ότι η διαθέσιμη ποσότητα σε φυσικό αέριο, η οποία ανήκει στην ΑΟΖ της Ελληνικής επικράτειας αξίζει πάνω από 1 τρις δολάρια!! Σε παρόμοια συμπεράσματα κατέληξε πέρυσι και η Νορβηγική εταιρεία PGS, όπου μέσω σεισμικών απεκαλύφθη ο…εκπάγλου παρουσίας ορυκτός μας πλούτος, τόσο κάτω από την Κρήτη, όσο και στην περιοχή του Ιονίου.
Όσο δε για την πολιτική μας ηγεσία, (των τελευταίων ετών) παρατηρείται πλήρης ανυπαρξία! Εδώ και τόσα χρόνια δεν έχουν οριοθετήσει, ούτε καν την ΑΟΖ της χώρας, φοβούμενοι τους λεονταρισμούς του Ερντογάν, ο οποίος λίγες ημέρες πριν, με περισσό θράσος και ύφος Αυτοκράτορα (συγγνώμη, Σουλτάνου) μιλούσε μέσα στην χώρα μας για ανάγκη αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης. (Για όσους δεν κατάλαβαν τους εν λόγω…κωδικούς, ο κ. Ερντογάν μίλησε καθαρά για πόλεμο). Αυτό σημαίνει να διαθέτει μια χώρα ηγέτες με πυγμή. Αντιθέτως, οι δικοί μας απεδείχθησαν και συνεχίζουν να αποδεικνύονται...πυγμαίοι στο (πολιτικό) ανάστημα! 
Ας επιστρέψουμε όμως στον εν αφθονία παρεχόμενο ενεργειακό μας πλούτο. Φιλικές προς το περιβάλλον μορφές ενέργειας, οι οποίες ανανεώνονται μέσω του κύκλου της φύσης και θεωρούνται πρακτικά ανεξάντλητες αποτελούν η χρήση τόσο της γεωθερμικής ενέργειας όσο και της ενέργειας των ωκεανών. Όχι μόνο δεν επιφέρουν περιβαλλοντικές αλλαγές αλλά η αξιοποίησή τους μπορεί να αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη σε αυτόν που θα δεσμεύσει το ενεργειακό τους δυναμικό. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η αξιόπιστη σύνδεση μεταξύ της υπάρχουσας τεχνολογίας και των συγκεκριμένων ΑΠΕ, ούτως ώστε να αποφέρουν το μεγαλύτερο δυνατό ενεργειακό κέρδος, όπου αυτό είναι εφικτό. 
Η μοναδική μας γεωθερμία θα μπορούσε να αποτελέσει κίνητρο για την δημιουργία γεωθερμικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος διότι είναι πολύ οικονομικές και έχουν πολύ μικρή αρνητική επίδραση στο περιβάλλον, καθώς παράγουν μόνο το 1/6 του διοξειδίου του άνθρακα από ότι θα παρήγαγε μια μονάδα που λειτουργεί με φυσικό αέριο. Τα πλεονεκτήματα από τη χρήση της ενέργειας των ωκεανών και ειδικότερα από την κινητική ενέργεια των κυμάτων, εκτός από «καθαρή» και ανανεώσιμη πηγή ενέργειας με τα γνωστά ευεργετήματα, είναι το σχετικά μικρό κόστος κατασκευής των απαιτούμενων εγκαταστάσεων, η μεγάλη απόδοση (40-70 KW ανά μέτρο μετώπων κύματος) και η δυνατότητα παραγωγής υδρογόνου με ηλεκτρόλυση από το άφθονο θαλασσινό νερό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο. Στα μειονεκτήματα αναφέρεται το κόστος μεταφοράς της ενέργειας στη στεριά (Παπαθανάσης, 1997)

Πέρα όμως από τις νέες τεχνολογίες, η πραγματική «πράσινη» επένδυση για την ανθρωπότητα είναι η απόκτηση οικολογικής συνείδησης και περιβαλλοντικής ευαισθησίας ημών των πολιτών.Αυτό προϋποθέτει την άμεση πρόσβαση του πολίτη σε πηγές πληροφόρησης σε σχέση με τα περιβαλλοντικά ζητήματα, καθώς και την ενεργή συμμετοχή του σε αυτά. Διενέργεια διαλέξεων και ημερίδων με σκοπό την ενημέρωση των συμπολιτών μας σχετικά με τα μείζονος σημασίας περιβαλλοντικά ζητήματα μέσα από έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο. Ο εθελοντισμός δύναται να παίξει πρωτεύοντα ρόλο. Τα προγράμματα περιβαλλοντικής αγωγής σε συνεργασία με την Σχολική Κοινότητα θα επιτρέψει την «μύηση» των παιδιών σε μια φιλοσοφία πρόληψης (το προλαμβάνειν κάλλιον του θεραπεύειν) και εξορθολογισμού της χρήσης των φυσικών πόρων. Η εφαρμογή των ανωτέρω προγραμμάτων δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες, ούτως ώστε η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος να μετεξελιχθεί σε στάση ζωής, η οποία θα υιοθετηθεί απ’ τις νέες γενιές. 
Κλείνοντας, θα ήταν σώφρον να εξηγήσω γιατί το μέλλον της ανθρωπότητας…κλείνει το μάτι άνωθεν και (ευτυχώς ή δυστυχώς) δεν είναι στην Γη. Ακριβώς, όπως και η ζωή δεν ενεφανίσθη αυτόνομα και αυτοδύναμα στον πλανήτη μας αλλά μας ήρθε…άνωθεν, δηλαδή από το διάστημα, όπως ακριβώς ευαγγελίζεται η «θεωρία της κατευθυνόμενης πανσπερμίας» του Francis Crick, (παρόμοιες θεωρίες έχουν ειπωθεί πολύ προγενέστερα, από πολλούς Έλληνες τιτάνες της ανθρώπινης διανόησης, όπως ο Πλάτων, ο Διογένης Λαέρτιος, ο Λεύκιππος, ο Δημόκριτος, ο Μητρόδωρος ο Χίος κ.α.)η οποία πλέον έχει αποδειχθεί και επιβεβαιωθεί με τα πάμπολλα ευρήματα οργανικών μορίων αλλά και απολιθωμένων νανοβακτηρίων, που έχουν βρεθεί μέσα σε κελύφη μετεωριτών ταξιδεύοντας στο διάστημα. Η πτώση των τελευταίων στην επιφάνεια της Γηςαπετέλεσε την διαδικασία του «εκμαγείου» για την γέννηση του καινούριου! 

Παρόλα αυτά, ο πλανήτης μας δεν είναι για…χόρταση. Κάποια μέρα θα καταστραφεί. Δεν εννοώ φυσικά την πολύ μακρινή ημερομηνία, όπου ο ήλιος μας θα…τινάξει τα πέταλα του (αφού εξαντλήσει όλα τα καύσιμά του) μετατρεπόμενος σε έναν κόκκινο γίγαντα, συμπαρασύροντας και «καταπίνοντας» μαζί του τόσο την Γη μας, όσο και όλους τους πλανήτες, οι οποίοι γυρίζουν γύρω από αυτόν αλλά δυστυχώς πολύ-πολύ πιο σύντομα. Μοιραίοι για τα έμβια όντα, οι μετεωρίτες δεν αποτελούν μόνο φορείς δημιουργίας αλλά και οχήματα ολέθρου! Οι επιστήμονες έχουν ορίσει πέντε πολύ μεγάλες καταστροφές (the big fives) σε όλη την ιστορία του πλανήτη μας, πιθανότατα από πτώση μετεωριτών. (Alroy, 2008) Μετά την Κάμβρια περίοδο και κατά το τέλος της Περμίας περιόδου (γύρω στα 250 εκατομμύρια χρόνια πριν) συνετελέσθη η μεγαλύτερη καταστροφή, που έχει γίνει ποτέ στην Γη και η οποία εξαφάνισε το 95% των μορφών ζωής του πλανήτη. Πιστεύεται, ότι αυτό είναι έργο πτώσης μετεωρίτη.
Ύστερα από την καταστροφή της Περμίου λαμβάνει χώρα η εμφάνιση των ερπετών, τα οποία κατακλύζουν τα πάντα, αφού το 95% των ειδών είχε εξαφανιστεί. Τα ερπετά αναπτύσσονται, αυξάνουν σε μέγεθος και δημιουργούνται οι δεινόσαυροι, που κυριαρχούν για 150 εκατομμύρια χρόνια στον πλανήτη αλλά μέσα σε…10-15 χιλιάδες χρόνια η «Αυτοκρατορία» τους σβήνει!! Γιατί;;; Διότι 65 εκατομμύρια χρόνια πριν, κατά την Κρητιδική περίοδο, έπεσε στο…κεφάλι τους ένα διαστημικό βουνό από πέτρα, διαμέτρου περίπου 20 χιλιομέτρων στην χερσόνησο Γουκατάν, στο Μεξικό, όπως πρότεινε ο Αλβάρεζ το 1980 και πλέον επιβεβαιώνεται από πρόσφατες έρευνες. (Morgan et al, 2011) Οι συγκεκριμένες πέντε εξ’ ουρανού μάστιγες έχουν συχνότητα, περίπου κάθε 100-150 εκατομμύρια χρόνια και ανάμεσά τους προεκλήθησαν και πολλές άλλες, μικροτέρου βέβαια μεγέθους. Οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να ανακαλύψουν την ακριβή περιοδικότητα διότι εμπλέκονται και άλλα φυσικά φαινόμενα, τα οποία επίσης ενδιαφέρουν εμάς τους Βιολόγους, όπως είναι για παράδειγμα η περίπτωση των γεωμαγνητικών αναστροφών.

Εκτός από τα εν λόγω γεγονότα πλανητικής κλίμακας, υφίστανται και κάποια Συμπαντικής, που «αντικρύζουν» την Γη μας, ως έναν κόκκο άμμου! Συγκεκριμένα, το ηλιακό μας σύστημα ουδόλως είναι κάτι το στατικό αλλά περιφέρεται γύρω από τον Ισημερινό δίσκο (που είναι πυκνός από μοριακά νέφη) του Γαλαξία μας κάθε 250 εκατομμύρια χρόνια. Αυτή η περιφορά θυμίζει την κίνηση ενός δελφινιού, το οποίο μπαίνει στην θάλασσα και εν συνεχεία βγαίνει από αυτή. Η περίοδος, κατά την οποία το ηλιακό μας σύστημα εισέρχεται στο πύκνωμα του Ισημερινού του Γαλαξία είναι γύρω στα 33 εκατομμύρια χρόνια. Κατά διαβολική σύμπτωση, κάθε 33 εκατομμύρια χρόνια παρατηρείται, αυτό, που προσδιορίζουμε, ως περίοδο εξαλλείψεως των ειδών.

Όταν το ηλιακό μας σύστημα μπαίνει στο πύκνωμα, τότε εμβαπτίζεται μέσα σε περιοχές πλούσιες σε ακτινοβολίες Χ και Γ, οι εκλάμψεις των οποίων οφείλονται στην έκρηξη των βαρέων αστέρων του πυκνώματος. Κατά συνέπεια, ολόκληρο το ηλιακό σύστημα «εμποτίζεται» από ακτινοβολία, η οποία, είτε εξαφανίζει είδη λόγων των βλαπτικών μεταλλάξεων, που προκαλεί στα κύτταρα των οργανισμών, είτε οι μεταλλάξεις αυτές έχουν, ως αποτέλεσμα την εμφάνιση νέων μορφών ζωής.
Αυτή η…κοσμική προσέγγιση στην βιολογία των εμβίων όντων επιχειρεί να εξηγήσει το αίτιο εξαφάνισης μεγάλων αριθμών ειδών σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους. Μετά βεβαίως την φάση της εξαφάνισης δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για να επέλθει μια ισορροπία, όπου ένα είδος χάνεται και ένα άλλο καταλαμβάνει την θέση του, γι αυτό και οι συγκεκριμένες θεωρίες σχετίζονται με την θεωρία της εξέλιξης των οργανισμών. Κάποια άλλα Συμπαντικά φαινόμενα δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για…εξέλιξη, όπως είναι για παράδειγμα η εν δυνάμει ανακάλυψη (κούφια η ώρα) μιας μαύρης τρύπας (οι μεγαλύτερες…ρουφήχτρες του Σύμπαντος, λόγων των πανίσχυρων βαρυτικών τους πεδίων) στην διαστημική γειτονιά μας ή η προσέγγιση του ηλιακού μας συστήματος σε έναν από τους περίπου 400«φάρους του διαστήματος», που βρίσκονται στον Γαλαξία μας, (όπως είναι το εκλαϊκευμένο προσωνύμιο τους, λόγω της έντονης λαμπρότητας εκπομπής τους) των περίφημων pulsars, τα οποία είναι αστέρες νετρονίων με ισχυρότατο μαγνητικό πεδίο περιστρεφόμενοι ταχύτατα γύρω από άξονα και καθώς τους.
Για όλα τα παραπάνω, (αλλά και για όσα δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί και δεν τα χωράει ο νους του ανθρώπου) το μέλλον της ανθρωπότητας είναι εκεί έξω, στο κοσμικό της σπίτι. Στην πορεία της, προς τα άστρα, εκεί ακριβώς, από όπου κατάγεται. Εκεί ανήκει η εξελιγμένη μορφή του Γήινου ανθρώπου, ο Homo Universalis, ο περίφημος Συμπαντικός Άνθρωπος, στοιχεία του οποίου θα φέρουν (ή φέρουν ήδη) οι μελλοντικές γενιές. Συνεπώς, όσο πιο σύντομα κατορθώσουμε να αναπτύξουμε την τεχνογνωσία και την τεχνολογία, ούτως ώστε να «δραπετεύσουμε» και να απεγκλωβιστούμε από την βαρύτητα και την χημική σύνθεση της ατμόσφαιρας του υπάρχοντος πλανήτη που μας φιλοξενεί, (μην ξεχνάμε, ότι το οξυγόνο μπορεί να μας δίνει την ζωή αλλά είναι και αυτό, που μας την παίρνει διότι μας οξειδώνει τα κύτταρα κάνοντάς μας να γερνάμε αργά και βασανιστικά) τόσο το καλύτερο για το είδος μας. Ειδάλλως…
Στην καλύτερη περίπτωση κάποιο άλλο είδος θα πάρει την θέση μας.
Τα σέβη μου.
References and Bibliography
Alroy, J. (2008). "Dynamics of origination and extinction in the marine fossil record". Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America. 105 (Supplement 1): 11536–11542.Bibcode:2008PNAS..10511536A. doi:10.1073/pnas.0802597105. PMC2556405 PMID 18695240.
T. A. Barringer. «Mediterranean diets and cardiovascular disease». Current Atherosclerosis Reports (Current Medicine Group LLC) 3 (6): 437-438. doi:10.1007/s11883-001-0033-8
Bendtsen LQ, et al. Effect of Dairy Proteins on Appetite, Energy Expenditure, Body Weight, and Composition: a Review of the Evidence from Controlled Clinical Trials. Adv Nutr July 2013; 4: 418-38
Bourne F.J., et al (1998) Audit Report Overview Rowett Research Institute, 28 October 1998, Retrieved 28 November 2010 Archived 5 February 2010 at the Wayback Machine.
Caballero B., Xenos et al, (2017) Sheraton Buenos Aires Hotel & Convention Center
Dr. Emmanuel Cheraskin. «Journal of Orthomolecular Psychiatry», 1978, C 7:150-155
Chiu HK, Tsai EC, Juneja R, et al. (August 2007). "Equivalent insulin resistance". Diabetes Research and Clinical Practice. 77: 237–44. doi:10.1016/j.diabres.2006.12.013PMID 17234296.
Considine, R.V., Sinha, M.K., Heiman, M.L., Kriauciunas, A., Stephens, T.W., Nyce, M.R., Ohannesian, J.P., Marco, C.C., McKee, L.J., Bauer, T.L. and et al., Serum immunoreactive-leptin concentrations in normal-weight and obese humans, N Engl J Med, 1996b, 334, 292-295. Fruhbeck, G., Aguado, M. and Martinez, J.A., In vitro lipolytic effect of leptin on mouse adipocytes: evidence for a possible autocrine/paracrine role of leptin, Biochem Biophys Res Commun, 1997, 240, 590-594.

AuthorsEvans Jonathan, MD, Athos Bousvaros MD, MPH,Evans Jonathan MD, Stefano Guandalini MD, Robert NBaldassano MD. A randomized, double-blind trial of lactobacillus GG versus placebo in addition to standard maintenance therapy for children with Crohn’s disease.Freni S.C. Narayana M. Chinoy L. «Fluoride Benefits and Risks» U.S. Public Health Service
Evans Jonathan MD, Stefano Guandalini MD, Robert NBaldassano MD. A randomized, double-blind trial of lactobacillus GG versus placebo in addition to standard maintenance therapy for children with Crohn’s disease.
Greenberg JA, and A Geliebter. Coffee, hunger, and peptide YY. J Am Coll Nutr 2012 Jun; 31(3):160-6.
"Goi Peace Award 2009: Dr. Bruce H. Lipton". Goi Peace Awards. Archived from the original on April 15, 2014. Retrieved April 14, 2014.
(Mediterranean diet, lifestyle factors, and 10-year mortality in elderly European men and women: the HALE project. Knoops KT, de Groot LC, Kromhout D, Perrin AE, Moreiras-Varela O, Menotti A, van Staveren WA. JAMA. 2004 Sep 22;292(12):1433-9).
Morgan, J. V. et al. J. Geophys. Res. 116, B06303 (2011).
Position of the Academy of Nutrition and Dietetics. 2014. Nutritional Genomics. J Acad Nutr Diet, 114(2): 299-312.
Rao PV, Krishnan KT, Salleh N, Gan SH (2016) Biological and therapeutic effect of honey produced by honey bees and stingless bees: comparative review. Rev Bras Farmacogn 26:657–664
Dr. Rima Laibow «Codex and Neutricide», Natural Solution Foundation, 2006
C D Salgado, A Morgan, K A Sepkowitz, J F John, J R Cantey, H H Attaway, T Plaskett, L L Steed, H T Michels, M G Schmidt. Πόστερ 183, 5th Decennial International Conference on Healthcare-Associated Infections (5ο Δεκαετές Διεθνές Συνέδριο στις Ιατρογενείς Λοιμώξεις), Atlanta, 29 Μαρτίου 2010
Snell R., "Κλινική ανατομική", ιατρικές εκδόσεις Λίτσας. 2009
The Times Obituary, 22 October 2015. P59
U.S. Food and Drug Administration/ Dietary Supplement Health and Education Act of 1994/ Public Law 103-417
Wu G. Dietary protein intake and human health. Food Funct. 2016 Mar; 7(3):1251-65.
Zhang L, Lee IC, Enriquez RF, Lau J, Vähätalo LH, Baldock PA, Savontaus E, Herzog H. Stress- and diet-induced fat gain is controlled by NPY in catecholaminergic neurons. Mol Metab. 2014 May 14; 3(5):581-91.
Zubay M. Biochemistry, A metabolic pathway, Third Edition
Δελτίο Τύπου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για την πρώτη Πιλοτική Ανταγωνιστική Διαδικασία υποβολής προσφορών για Φωτοβολταϊκές Εγκαταστάσεις 12/12/2016
Εφημερίδα ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ, 1 Ιουλίου 2006, Αριθμός Φύλλου 1959
Επιτομή Φυσιολογία. Ι. Χατζημηνά Παρισιάνου Α.Ε. 1/1/1990
Ηλίας Παπαθανάσης: "Ενέργεια από την θάλασσα", Περισκόπιο της Επιστήμης, Ιανουάριος 1997, σελ.64
biocosmology.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.