Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΜΕ ΝΕΑ ΡΑΝΤΑΡ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΣΑΡΩΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δεν έχει τέλος η ξέφρενη εξοπλιστική κούρσα της Τουρκίας, με σοβαρές συνέπειες στην ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο και όχι μόνο.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η διαδικασία παραγωγής των νέων τουρκικών ραντάρ που άρχισε το 2011 από την γνωστή τουρκική πολεμική βιομηχανία, Aselsan, φτάνει στο πέρας της με αποτέλεσμα σε δυο χρόνια θα παραδοθούν στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις το νέο Σύστημα Ραντάρ Έγκαιρης Προειδοποίησης, (EİRS), που θα δίνει την δυνατότατα να σαρώνουν όλο τον ελληνικό χώρο του Αιγαίου.

Το βεληνεκές αυτού του συστήματος θα είναι 600 χιλιόμετρα και θα έχει όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές προδιαγραφές, ενώ θα δίνει την δυνατότητα να μπλοκάρει τα συστήματα του αντιπάλου.
Εμείς πως θα αντιμετωπίσουμε αυτή την νέα εξέλιξη με… την μνημονιακή κατοχή μας ;;;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.