Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

ΠΡΟΣ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΙΡΑΝ –ΤΟΥΡΚΙΑΣ




Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το ότι οι Σύριοι μαχητές που εισήρθαν αυτές τις μέρες στο κουρδικό θύλακα του Αφρίν να πολεμήσουν τους Τούρκους είναι φιλοιρανικής κατεύθυνσης, αναφέρουν σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα και ρεπορτάζ της Washington Post του ρεπόρτερ Ishaan Tharoor, αλλά και του βρετανικού BBC.


Όπως αναφέρεται, οι ένοπλες αυτές ομάδες που έχουν πολεμήσει στο πλευρό του Άσαντ είναι κυρίως της λιβανέζικης Χετζμπολάχ, αλλά και Ιρανοί μαχητές που έχουν λάβει μέρος σε πολλές συγκρούσεις στον συριακό εμφύλιο κατά των Ισλαμιστών.
Ήδη το Ιράν όπως είναι γνωστό έχει καταδικάσει την τουρκική εισβολή στο Αφρίν και έχει συνταχτεί με την Δαμασκό, που έχει απαιτήσει την άμεση αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων από το συριακό έδαφος.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.