Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Οι ΗΠΑ Ακάλυπτες Από Υπερηχητικούς Πυραύλους της Κίνας ή της Ρωσίας



Προειδοποίηση Αμερικανού Πυρηνικού Επιτελάρχη στο Κογκρέσο
Zero Hedge, 22-3-2018
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι εξαιρετικά ευάλωτες σε μελλοντική επίθεση με υπερηχητικούς πυραύλους και είναι πολύ καθυστερημένες στις τεχνικές γνώσεις για να υπερασπίσουν την πατρώα γη από αυτήν την απειλή, κατέθεσε ο Διοικητής της Αμερικανικής Στρατηγικής Διοίκησης στην επιτροπή των ενόπλων δυνάμεων της Γερουσίας, την Τρίτη.

« Το πρώτο και σημαντικότερο μήνυμα που επιθυμώ να επιδώσω σήμερα είναι ότι οι υπό την διοίκησή μου δυνάμεις είναι απολύτως έτοιμες να αποτρέψουν τους αντιπάλους μας και να απαντήσουν αποφασιστικά, εάν η ποτέ η αποτροπή αποτύχει. Είμαστε έτοιμοι για όλες τις απειλές. Περί αυτού κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει.», δήλωσε ο πτέραρχος Τζων Χάιτεν, διοικητής της αμερικανικής στρατηγικής διοίκησης στην εισαγωγή της κατάθεσής του.
Ωστόσο στην συνομιλία που ακολούθησε με τον γερουσιαστή Τζιμ Ίνχόουφ της Οκλαχόμα, ο Χάιτεν προειδοποίησε.
« εμείς (ΗΠΑ) δεν διαθέτουμε οποιαδήποτε άμυνα που θα μπορούσε να απαγορεύσει την χρήση ενός τέτοιου όπλου (υπερηχητικού πυραύλου) εναντίον μας»
Αυτό που διαμηνύει ο Χάιτεν είναι πως σήμερα οι ΗΠΑ είναι ανυπεράσπιστες απέναντι στην απειλή των υπερηχητικών όπλων και είναι αναγκασμένες να εξαρτώνται από τηναποτροπή της χρήσης τους.
Ο Χάιτεν πρόσθεσε, «έτσι η απάντησή μας θα ήταν η δύναμη αποτροπής, που θα μπορούσε να είναι το σύστημα triad και οι πυρηνικές δυνατότητες που διαθέτουμε σε αντιμετώπιση μιας τέτοιας απειλής.»
Με άλλα λόγια, εάν η Ρωσία ή η Κίνα εξαπολύσουν μια επίθεση υπερηχητικών πυραύλων στις ΗΠΑ, το Πεντάγωνο θα απαντήσει με πυρηνικό πόλεμο.
Ο γερουσιαστής  Ινχόουφ ζήτησε στην συνέχεια από τον κορυφαίο Αμερικανό πυρηνικό Διοικητή να περιγράψει τι είναι ένα υπερηχητικό όπλο και τι κάνει.
« Μια υπερηχητική απειλή είναι ένα σύστημα που ξεκινά ως βαλλιστικό, έτσι  που θα το δείτε σαν βαλλιστικό πύραυλο και  έπειτα χαμηλώνει την πτήση και πετά περισσότερο σαν πύραυλος Κρουζ ή αεροπλάνο», είπε ο Χέϊτεν.
«Ανεβαίνει μέσα στα χαμηλότερα επίπεδα του Διαστήματος και έπειτα κατεβαίνει αμέσως κάτω και πετά με πολύ υψηλή ταχύτητα. Αυτό είναι ένα υπερηχητικό όπλο»,πρόσθεσε.
Ο Χέϊτεν ανέφερε στον γερουσιαστή Ίνχόουφ ότι «τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα επιδιώκουν πεισματικά τις υπερηχητικές δυνατότητες. Τις παρακολουθήσαμε να δοκιμάζουν αυτές τις δυνατότητες,» πρόσθεσε.
Στις αρχές του μηνός είχαμε μεταδώσει ότι η Ρωσία πραγματοποίησε δοκιμή ενός υψηλής ακρίβειας υπερηχητικού πυραύλου Kinzhal (ξιφίδιο), στο Νότιο Στρατιωτικό Διαμέρισμα, στη νότιο-δυτική Ρωσία.                              «Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το σχέδιο, ο υπερηχητικός πύραυλος έπληξε τον στόχο του», ανακοίνωσε το υπουργείο Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Το υπουργείο έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο που παρουσιάζει την εκτόξευση του πυραύλου από το κάτω μέρος ενός αεροσκάφους  MiG-31, στον ουρανό της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.