Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018

ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ…«VUR-KAÇ» = ΧΤΥΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΣ!
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Με ένα χαρακτηριστικό δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα Guardian, που παρουσίασε και η τουρκόφωνη εκπομπή του BBC επικαλούμενη έγκυρες πηγές πληροφοριών, αναφέρει ότι έχει ήδη γίνει μια μεγάλη προετοιμασία για την διεξαγωγή ενός πισώπλατου πολέμου σε βάρος των τουρκικών δυνάμεων που έχουν καταλάβει το Αφρίν.


Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, οι Κούρδοι θα εφαρμόσουν την τακτική «vur-kaç», (στα τουρκικά ), δηλαδή «χτυπάς και το σκας», μια τακτική στην οποία έχουν μεγάλη πείρα από τον εσωτερικό πόλεμο στο τουρκικό Κουρδιστάν που δεν έχει σταματήσει εδώ και 25 περίπου χρόνια.
Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας στην Μέση Ανατολή, Martin Chulov, οι Κούρδοι μαχητές αποσυρθήκαν εγκαίρως από το Αφρίν διατηρώντας την κύρια δύναμη τους για την εφαρμογή ενός ανορθόδοξου ανταρτικού πολέμου, χτυπώντας τους Τούρκους σε όλη την έκταση του κουρδικού θύλακα.
Ίδωμεν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.