Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Με 110 πυραύλους ΗΠΑ-ΑΓΓΛΙΑ -ΓΑΛΛΙΑ χτύπησαν τη Συρία από θάλασσα κι αέρος. Πολλοί αναχαιτίστηκαν από τη συριακή αεράμαυνα.



Oι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους  εκτόξευσαν πάνω από 100 πυραύλους κατά της Συρίας κι « ένας σημαντικός αριθμός  » ανάμαεσσά τους αναχαιτίστηκαν από τις συριακές δυνάμεις  ανακοινώνει σήμερα το ρωσικό Υπ.Άμυνας.O ρωσικός στρατός δηλώνει ότι η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε 71 πυραύλους κρουζ δυτικούς από τους 103.

« πάνω από  100 πύραυλοι κρουζ και πύραυλοι αέρος -εδάφους εκτοξεύθηκαν από ΗΠΑ, Αγγλία και Γαλλία από τη θάλασσα και τον αέρα στρατιωτικούς και πολιτικούς »,  ανέφερε το ρωσικό Υπ.Άμυνας σε ανακοινωθέν. 
« Ένας σημαντικός αριθμός  » πυραύλων χτυπήθηκαν από τη συριακή αεράμυνα  πρόσθεσε το ρωσικό Υπ.Άμυνας που διευκρίνισε ότι τα  « συστήματα ρωσικής αεράμυνας που βρίσκονται σε συριακό έδαφος δεν χρησιμοποιήθηκαν ».le figaro.
Η συρική αεράμυνα απώθησε την αυγή μια τριμερή επίθεση  των ΗΠΑ, Γαλλίας ,Αγγλίας κατά συραικών θέσεων στην περιφέρεια Δαμασκού και Χομς.
Στοχεύθηκε επιστημονικό κέντρο  Barzeh κι αποθήκες συριακού στρατού στη Homs κι υπογράμμισε ότι η αεράμυνα η συριακή αναχαίτισε αριθμό πυραύλων και τους κατέρριψε..Σύμφωνα με το στρατηγό Joe Dunford, αρχηγό του ΓΕΣ ΗΠΑ οι δυτικές δυνάμεις στόχευσαν 3 στόχους που σχετίζονται με πρόγραμμα χημικών όπλων το 1 πλησίον Δαμασκού και 2 άλλα στην περιφέρεια Homs.
Οι Βρετανοί ανέφεραν ότι χτύπησαν ένα στρατιωτικό σύμπλεγμα  –μια παλιά βάση πυραύλων – στα 24 χλμ στα Δ. Homs.
Σύμφωνα με το φιλοδυτικό ‘OSDH χτυπήθηκαν τα αεροδρόμια στρατιωτικά Barzeh, Keswa , Mazehστα περίχωρα της Δαμασκού όσο και « πολλές στρατιωτικές βάσεις » και τοπικοί της Δημοκρατικής Φρουράς στη Δαμασκό. .
Ανακοίνωσε το συριακό ΓΕΣ ότι « μια τριμερής επίθεση ξεκίνησε στις  3:55 την αυγή σήμερα από United States of America, Britain και France που εκτόξευσαν σχεδόν 110 πυραύλους πρός στόχους στη Συρία στη Δαμασκό και στα περίχωρα.
Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν διάφορους τύπους όπλων εκ των οποίων πυραύλους κρουζ Tomahawk. Σύμφωνα με το Fox News, βομβαρδιστικά μακράς ακτίνας δράσης  B-1 χρησιμοποιήθηκαν. Το γαλλικό ΓΕΣ χτύπησε με μαχητικά  Rafale σύμφωνα με  vidéo που διέδωσε το Elysée και η Υπ.Άμυανς Florence Parly. « Φρεγάτες πολλαπλών αποστολών συνοδευόμενα από πλοία προστασίας κι υποστήριξης ,αναπτύχθηκαν στη Μεσόγειο. Την ίδια στιγμή μια αεροπορική επιδρομή ξεκίνησε από αεροπορικές βάσεις της Γαλλίας », δήλωσε.
Το Λονδίνο χρησιμοποίησε μαχητικά  Tornado GR4 της Royal Air Force, με πυραύλους  Storm Shadow.
.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.