Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Οι πρώτες στρατιωτικές δυνάμεις των Γάλλων, όπως αναφέρουν εκτάκτως τα τουρκικά ΜΜΕ, έφτασαν ήδη στην Συρία στην περιοχή του Ayn İsa όπου βρίσκεται υπό την κυριαρχία των Κούρδων μαχητών, που ύψωσαν πλάι στην δική τους σημαία και την γαλλική.


Η περιοχή αυτή βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο του Tel Abyad, απέναντι ακριβώς από τις τουρκικές δυνάμεις, γεγονός που έχει θορυβήσει τους Τούρκους και τους ισλαμιστές που βρίσκονται στο πλευρό των τουρκικών δυνάμεων.
Η εξέλιξη αυτή έχει ως ήταν επόμενο αυξήσει τον εκνευρισμό της Άγκυρας που βλέπει ότι μετά την συσπείρωση των Αμερικανών στην περιοχή, τώρα έρχονται και οι Γάλλοι περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο τα πράγματα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.