Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Η ελληνική στρατιωτική φρουρά έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά τουρκικού ελικοπτέρου στη νήσο Ρω.


Αποτέλεσμα εικόνας για Türk helikopterine
Σύμφωνα με την κρατική ελληνική τηλεόραση ERT αναφέρονται πληροφορίες για επεισόδιο με χαμηλή πτήση τουρκικού ελικοπτέρου στη νήσο Ρω .

Σοβαρό χαρακτηρίζουν από την πλευρά τους στρατιωτικές πηγές, το επεισόδιο πάνω από τη νήσο Ρω, δυτικά του Καστελόριζου, περίπου στις 22.30, χθες βράδυ, όταν τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποίησε χαμηλή πτήση πάνω από το νησί. Η ελληνική στρατιωτική φρουρά απάντησε με τροχιοδεικτικά πυρά στον αέρα και το ελικόπτερο απομακρύνθηκε άμεσα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, πρόκειται για ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής που με σβηστά τα φώτα και χωρίς διακριτικά, πέταξε σε ύψος κάτω των 100 μέτρων ( 300 πόδια).»‘Ολα λειτούργησαν όπως προβλέπονται με βάση τους κανόνες και ο αρχιφύλακας αξιωματικός έδωσε εντολή για προειδοποιητικά πυρά σε αντίθετη κατεύθυνση από το ελικόπτερο», τονίζουν επιτελείς του Πενταγώνου.
Όπως έφευγε μετά τις προειδοποιητικές βολές, η φρουρά της Μεγίστης (Καστελόριζο) εντόπισε ότι πρόκειται για ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής, κάτι που είχε επαναληφθεί και το Μεγάλο Σάββατο σε άλλο σημείο του νοτιοανατολικού Αιγαίου. ert H τηλεόραση του SKAI ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά έριξε προειδοποιητικά πυρά κια το ελικόπτερο απομακρύνθηκε. dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.