Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΟ «ΧΤΥΠΗΜΑ» ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το κατρακύλισμα της τουρκικής λύρα με τις τελευταίες εξελίξεις έχει αρχίσει και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις βάζοντας κυριολεκτικά φωτιά στο οικονομικό θαύμα της τελευταίας δεκαετίας που είχε επιτευχτεί επί κυβερνήσεως Ερντογάν με σοβαρές συνέπειες στις εύθραυστες εσωτερικές ισορροπίες της χώρας.

Έτσι μετά την βαριά υποτίμηση της τουρκικής λίρας έναντι του Ευρώ και του δολαρίου έρχεται τώρα σαν συνέπεια αυτής της εξέλιξης και χτύπημα από το ρωσικό ρούβλι έναντι του οποίου η τουρκική λίρα χάνει σε σχέση με την υποτίμηση του έναντι του δολαρίου μέρος της αξίας της.
Η εξέλιξη αυτή μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στον τουρκικό τουρισμό αλλά βραχυπρόθεσμα από τα τουρκικά ΜΜΕ εκτιμάται ότι θα επηρεάσει αρνητικά τις γενικότερες οικονομικές εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.