Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΗΤΤΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ «ΚΙΝΔΥΝΟΣ»
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Mια επίκαιρη δημοσκόπηση για τις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στο στρατόπεδο του Ερντογάν, καθώς τα ποσοστά του είναι απογοητευτικά και ήδη χτυπά το καμπανάκι του κινδύνου να χάσει τις εκλογές με όλες τις επικίνδυνες συνέπειες αυτή της εξέλιξης.


Συγκεκριμένα η συμμαχία του κόμματος του Ερντογάν ΑΚΡ, με τους εθνικιστές ΜΗΡ, παίρνει μόνο το 32,2%. Ο υποψήφιος για την προεδρία του Λαϊκού κόμματος της αντιπολίτευσης, CHP, παίρνει το 17,1%. Ο υποψήφιος του φιλοκουρδικού κόμματος, HDP, παίρνει το 8,8%, ο υποψήφιος του νέου κόμματος, İYİ partı, δηλαδή η Μεράλ Ακσενέρ, παίρνει το 12,2%. Ο υποψήφιος του μικρού ισλαμικού κόμματος, Saadet partı, το 1,8%. Οι αναποφάσιστοι, Kararsız, είναι 11% και απέχοντες, Oy kulamnmam, 16%.
Με αυτά τα δεδομένα αυτά στον δεύτερο γύρο που αν γίνει θα γίνει στις 8 Ιουλίου, ο Ερντογάν χάνει από χέρι τις εκλογές.
Ιδωμέν.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.niksoxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.