Κυριακή 27 Μαΐου 2018

ΙΣΡΑΗΛ: Σάλος με την φωτογραφία του Αμερικάνου πρέσβη να κρατά χαμογελαστός εικόνα με τον Τρίτο Ναό στην Ιερουσαλήμ



Νέες εντάσεις στην Ιερουσαλήμ ύστερα από μια φωτογραφία που δείχνει τον πρέσβη των ΗΠΑ στο Ισραήλ να στέκεται χαμογελαστός μπροστά σε μία εικόνα που δείχνει την Ιερουσαλήμ με το Θόλο του Βράχου και το τέμενος αλ-Άκσα να μην υπάρχουν και στην θέση τους να βρίσκεται ο τρίτος ιουδαϊκός ναός.

Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισραήλ David Friedman στέκεται χαμογελαστός την ώρα που του προσφέρεται μια αεροφωτογραφία της Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια μιας περιήγησής του στην πόληBnei Brak που διοργανώθηκε από την υπερ-ορθόδοξη οργάνωσηAchiya, η οποία βοηθά τα παιδιά που πάσχουν από μαθησιακές δυσκολίες.
Προβολή εικόνας στο Twitter
Προβολή εικόνας στο Twitter

Η φωτογραφία που είναι προϊόν Photoshop, δείχνει το τζαμί Al-Aqsa και το Θόλο του Βράχου να έχουν αντικατασταθεί με τον Τρίτο Ναό, η οικοδόμηση του οποίου είναι από καιρό αίτημα των Ιουδαίων. Η εικόνα του Friedman δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στον υπερ-ορθόδοξο ιστοχώρο ειδήσεων Kikar Hashabat.
Μόλις η αμερικανική πρεσβεία είδε την κατεργασμένη φωτογραφία, εξέφρασε την αποδοκιμασία της και δήλωσε πως όλα αυτά έγιναν εν αγνοία του διπλωμάτη, ο οποίος "δεν γνώριζε την εικόνα που ήταν μπροστά του όταν λήφθηκε η φωτογραφία και απογοητεύτηκε που κάποιοι θέλησαν να επωφεληθούν από την επίσκεψή του στο Bnei Brak και να δημιουργήσουν διαμάχες. Τονίσθηκε δε ότι οι ΗΠΑ "υποστηρίζουν το status quo στο Haramal-Sharif / Όρος του Ναού".
Η πρεσβεία ζήτησε μια απολογία από την μη κερδοσκοπική οργάνωση που δώρισε τη φωτογραφία, και αργότερα έλαβε μια που έλεγε ότι "ο υπεύθυνος εντοπίστηκε και απολογείται και θα ασχοληθούμε με το θέμα αυτό εσωτερικά".

Εν τω μεταξύ, σε μια παρωδία του τραγουδιού της Eurovision που έδωσε τη νίκη στο Ισραήλ, ενός Ολλανδού κωμικού υπήρχαν οι στίχοι : "Οι ηγέτες του κόσμου τρώνε από το χέρι μου ... θα κάνουμε πάρτι, έρχεσαι; Αργότερα, στο τέμενος al-Aqsa, το οποίο σύντομα θα είναι άδειο". Η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ολλανδία προέβη σε επίσημη καταγγελία, θεωρώντας το σατιρικό σκετς "αντισημιτικό".
ΚΟ / πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.