Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Νεο-οθωμανισμός , τούρκικος επεκτατισμός: o Erdogan ξεκινά από το Sarajevo την προεκλογική του εκστρατεία…




Πολυάριθμοι παρατηρητές καταδίκασαν το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Erdogan πραγματοποιεί την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση στο Sarajevo, την πρωτεύουσα της Βοσνίας και βλέπουν σε αυτή τη συμπεριφορά  μια τέλεια  απεικόνιση του επεκτατικού πνεύματος της τούρκικης εξουσίας.
Ένα πνεύμα που έκανε έντονα ν΄αναβιώσει με Erdogan και δικούς του ,όνειρα κακήν κακώς θαμμένα  νεοπακοικιοκρτίας κι επανακατάκτηση  εδαφών που ήταν υπό οθωμανική κυριαρχία, καθώς η Βοσνία  αποικιοκρατήθηκε από τους Οθωμανούς κατά τη διάρκεια  4 αιώνων ως το 1878.
Εξηγείται αυτή  η κίνηση Erdogan να κάνει το α΄του προεκλογικό meeting στο  Sarajevo, από το ενδιαφέρον του για να κερδίσει τις ψήφους των Τούρκων κατοίκων στην Ευρώπη που είναι πάνω από 3 εκατομμύρια ψηφοφόροι. Και καθώς οι άλλες χώρες της ΕΕ του αρνήθηκαν  να κάνει προεκλογική εκστρατεία στα εδάφη τους κατέφυγε στην παλιά κτήση.
Αυτό το meeting δημιούργησε μια μεγάλη πολεμική στη Βοσνία ενώ ο πρόεδρος της Βοσνίας διέψευσε ότι είναι μέτοχος  αυτού του σχεδίου και του σκοπού του. tunisienumerique
O Recep Tayyip Erdogan πήγε στον τάφο του α΄προέδρου της Bosnie-Herzégovine, του Alija Izetbegović (1990-1996).
Erdogan se recueille sur la tombe d’Alija Izetbegović à Sarajevo
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.