Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΣΕ ΒΑΘΟΣ 110 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Την εισβολή του τουρκικού στρατού αυτή την φορά στο Ιράκ για την εξουδετέρωση των βάσεων των Κούρδων του ΡΚΚ, ανήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταιγίπ Ερτογάν, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ντιαρμπακίρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας που μάλιστα κατοικείται στην πλειοψηφία από Κούρδους.


Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο στόχος του τουρκικού στρατού θα είναι το Kandil που βρίσκεται σε απόσταση 110 χιλιομέτρων από τα τουρκικά σύνορα και το Sincar δυτικότερα, όπου επίσης το ΡΚΚ σύμφωνα με την Άγκυρα έχει μεγάλη βάση.
Συνολικά θα βρεθούν στο στόχαστρο 7 στρατόπεδα μέσα στο ιρακινό έδαφος, όπου βρίσκονται και εκπαιδεύονται Κούρδοι μαχητές, όπως αναφέρεται.
Το επίμαχο σε αυτή την υπόθεση είναι τι στάση θα κρατήσει η Βαγδάτη αλλά και το Ιράν, όπου μάλλον θα ευνοήσει την τουρκική εισβολή για την εξουδετέρωση των Κούρδων μαχητών
ΝΙΚΟΣΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.