Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Πούτιν: να διευθετηθεί το ζήτημα του Γκολάν…




O Putin  στην κοινή συνέντευξη τύπου με Τραμπ από το Ελσίνκι κάλεσε σε διακανονισμό του προβλήματος στα υψίπεδα του  Golan μετά την ήττα τρομοκρατών στη Συρία. Aφού θέσαμε τέρμα στην καταστροφή της τρομοκρατίας στη ΝΔ Συρία πρέπει να διευθετήσουμε την κατάσταση στο  Golan και να βρούμε μια λύση κοινή στη συριακή κρίση με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και να επανέλθει η ειρήνη στην περιοχή.

 »Mετά την οριστική  νίκη επί των τρομοκρατών στη ΝΔ Συρία η κατάσταση επί των Υψιπέδων Golan οφείλει να γίνει συμβατή με τη συμφωνία του 1974 για την αποδέσμευση δυνάμεων συριακών και ισραηλινών », δήλωσε. O Putin είπε ότι υπάρχουν όλες οι προυποθέσεις για μια αποτελεσματική συνεργασία για τη Συρία καλώντας στην ενδυνάμωση της Συμφωνίας του 1974 και στην υλοποίηση της απόφασης 338 που προβλέπει για Συρία -Ισραήλ  διαχωρισμό των δυνάμεων τους για να επέλθει η ειρήνη στα Υψίπεδα του Γκολάν.
Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό θα επιτρέψει την επαναφορά της ειρήνης στην περιοχή όσο και στην εγκαθίδρυση καθεστώτος εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ Συρίας και θα διασφαλίσει με διαρκή τρόπο την ασφάλεια του Ισραήλ.
Το Ισραήλ κατέχει από το  1967 περί τα 1.200 km² των Υψιπέδων του Golan που ανήκαν στη Συρία πριν τον πόλεμο των 6 ημερών. Το 1981 το Ισραήλ τα προσάρτησε .Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ χαρακτήρισε παράνομη αυτή την προσάρτηση με την απόφαση  497 της 17 /12/ 1981. Η Συρία ελέγχει περί τα  510 km² των Υψιπέδων Γκολάν.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.