Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Εξάγουν χρυσό που δεν… παράγουν! Πρωτεία στην παραγωγή Οπίου



Λιάνα Μυστακίδου
Σύμφωνα με τα στοιχεία της τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας οι εξαγωγές της χώρας παρουσίασαν σημαντική αύξηση τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην καταγραφή των πωλήσεων χρυσού προς το Ιράν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στον κατάλογο των εξαγωγών.

Η Τουρκία, όμως, δεν ανήκει στις χώρες που παράγουν χρυσό. Τον αγοράζει από άλλες χώρες και τον εξάγει με ένα ποσοστό κέρδους.Με την προσθήκη των πωλήσεων του χρυσού στο δίκτυ εξαγωγών, η Τουρκία εμφανίζεται ως χώρα που αυξάνει τις εξαγωγές της και ισοσκελίζει το εμπορικό ισοζύγιο της.

Τουρκία: Πρωτεία στην παραγωγή Οπίου… να εθνική παραγωγή!


Πρώτος των πρώτων η Τουρκία στην παραγωγή Οπίου, όπου μεταξύ των έξι μεγαλύτερων παραγωγών παγκοσμίως πρωτεύει με βραχεία κεφαλή. Να σημειώσουμε βέβαια πως μιλάμε για τις «νόμιμες» φυτείες οι οποίες παράγουν τη συγκεκριμένη ουσία ελεγχόμενα από τα τις υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών. Ούτε λίγο ούτε πολύ η Τουρκία ελέγχει το 54% της παγκόσμιας παραγωγής, κάτι το οποίο τη μετατρέπει στη μεγαλύτερη χώρα-παραγωγό. Έτσι, η Άγκυρα βγαίνει εκτός συναγωνισμού από τους υπόλοιπους παραγωγούς οι οποίοι είναι η Ινδία, η Αυστραλία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ουγγαρία.
Για την ακρίβεια με τη συγκεκριμένη βιομηχανία, τον νόμιμο δηλαδή τομέα, ασχολούνται περί τους 70.000 αγρότες, σε 13 συνολικά επαρχίες της χώρας σε μία συνολική έκταση 700 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, όριο το οποίο έχει τεθεί από τα Ηνωμένα Έθνη.
Όπως είναι φυσικό πέραν των μεγαλύτερων εκτάσεων οποίου στον πλανήτη, η Τουρκία φιλοξενεί και τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις επεξεργασίας του Οπίου. Από τις νόμιμες ποσότητες που παράγονται το 95% κατευθύνεται προς το εξωτερικό με τον μεγαλύτερο εισαγωγέα να είναι οι ΗΠΑ, οι οποίες χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες ποσότητες στη βιομηχανία φαρμάκων.
Αυτό θα πει εθνική παραγωγή.
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.