Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Πουτιν: Ξενα εθνη προσπαθουν να αποσταθεροποιησουν τον Καυκασο.

Премьер-министр РФ Владимир Путин принял участие в работе 60-й сессии ЕРБ ВОЗ



Γράφει ο Πάνος Κ.
Ελεγα πριν μερικες ημερες πως η “αραβικη ανοιξη”και ιδιαιτερα η κατασταση στην Συρια στοχο εχουν στο τελος να πληξουν την Ρωσια με το να αποσταθεροποιηθει ο ισλαμιστικος Καυκασος.
“α)αν χαθει η Συρια,ακολουθει το Ιραν και μετα απο αυτο θα υπαρξει σοβαρη αποσταθεροποιηση στον εξρεμιστικο/σουνιτικο Καυκασο που ολοι ξερουμε την αξια των φυσικων πορων που διαθετει.Το σουνιτικο τοξο της αραβικης ανοιξης που ξεκινα απο το μαγκρεμπ και τωρα διακοπτεται απο Λιβανο(Χεζμπολα), Συρια,Ιραν,τελικα θα ενοποιηθει και μοιραια η “εξεγερση”θα περασει στον Καυκασο δημιουργωντας τρομαχτικο προβλημα στην Ρωσια,αφου οι εξτρμιστικες,σουνιτικες ομαδες του Καυκασου,που τωρα βρισκονται υπο αυστηρο περιορισμο και αποκομενοι απο το υπολοιπο σουνιτικο τοξο,θα δημιουργησουν θεμα αποσχισης του Καυκασου απο την Ρωσια.Αρα ηδη η Ρωσια απειλειται σε ζωτικο της χωρο.

β)Το Ιραν και η Ρωσια εχουν προνομιακους ενεργιακους δεσμους με την Κινα.Η τερατωδης αναπτυξη της Κινας υπαρχει χάρην των προνομιακων ενεργιακων αυτων δεσμων.Η Κινα σαν ο μεγαλυτερος κατοχος αμερικανικων ομολογων που ειναι στον πλανητη,εχει δυνατοτητα με το υποτιμημενο Γουαν να ελεγχει το παγκοσμιο εμποριο και να χειραγωγει εν πολλης την αμερικανικη οικονομια.Μελετες δειχνουν πως η Κινα το 2020 θα εχει την μεγαλυτερη οικονομικη επιφανεια στον πλανητη.Ετσι οι ΗΠΑ θελουν να ελέγξουν τις δυο προνομιακες ενεργιακες πηγες της Κινας,ωστε ουσιαστικα να δημιουργησουν,ελεγχωντας τις,ενα ρυθμιστη αυξομειωσης της αναπτυξης της Κινας.Προσπαθουν να χειραγωγησουν με τα οπλα την αναπτυξη της και το κλειδι ειναι το Ιραν και στην συνεχεια ο Καυκασος.”
Σημερα ο ιδιος ο Πουτιν διεταξε τις υπηρεσιες ασφαλειας της Ρωσιας να λαβουν σκληρα/ειδικα μετρα ωστε να προστατεψουν την περιοχη του Καυκασου και να προλαβουν τυχων εξελιξεις ιδιαιτερα εν οψη των χειμερινων ολυμπιακων αγωνων στο Σοτσι αυτον τον χειμωνα.
Putin: foreign nations try to destabilize Caucasus
(Μεταφραση) Πουτιν:Ξενα εθνη προσπαθουν να αποσταθεροποιησουν τον Καυκασο.
President Vladimir Putin has ordered Russian security agencies to act more harshly to fend off foreign attempts to destabilize the restive North Caucasus region ahead of the 2014 Winter Games in Sochi. Addressing Monday’s meeting of the presidential Security Council, Putin said “foreign countries and public and international organizations under their control keep seeing the North Caucasus as a foothold for destabilizing Russia as a whole.”
He urged Russian security agencies to “act more harshly to thwart such attempts.”  (AP)
http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4427612,00.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
Το στελνω για δημοσιευση στην Olympia.gr ως απαντηση/ενημερωση στους αφελεις,που δεν βλεπουν σοβαρο λογο εμπλοκης της Ρωσιας στην Συρια και θεωρουν πως ολη η αντισταση του Πουτιν στον ΟΗΕ,G20 και αλλου,προς την αποφυγη επεμβασης απο τις ΗΠΑ στην Συρια γινεται απλα και μονο για την Ρωσικη βαση της Ταρσου.
Επισης ειναι απαντηση σε ολους τους αφελεις που θεωρουν πως η σχεδιασμενη επιθεση στην Συρια απο τις ΗΠΑ στοχο εχει την απομακρυσνη του “αιμοσταγους”Ασσαντ απο την εξουσια.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.