Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Πώς το χαράτσι του 1 ευρώ ανά συνταγή γίνεται 10 ευρώ




Με τουλάχιστον 8-10 ευρώ θα επιβαρύνονται πολλοί ασθενείς από την επιβολή του 1 ευρώ ανά συνταγή υπέρ ΕΟΠΥΥ, από την 1η Ιανουαρίου 2014.

Το μυστικό κόλπο της κυβέρνησης για να εξοικονομήσει υπογείως και εις βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων ασθενών, περισσότερα χρήματα από την επιβολή του ληστρικού μέτρου, αποκαλύπτει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Εκείνοι που θα πληρώνουν μόνο 1 ευρώ ανά συνταγή, θα είναι όσοι παίρνουν το πολύ  3 φάρμακα, γιατί μέχρι τόσα επιτρέπεται σήμερα να αναγράφονται σε μία συνταγή και μόνο αν τα φάρμακα ανήκουν στην ίδια κατηγορία των θεραπευτικών πρωτοκόλλων.
Ολέθριες θα είναι οι συνέπειες στην τσέπη των χαμηλοσυνταξιούχων ασθενών, αφού οι ασθενείς που πάσχουν από νοσήματα πολλαπλών θεραπευτικών πρωτοκόλλων, θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν για κάθε συνταγή διαφορετικού πρωτοκόλλου επιπλέον άλλο 1 ευρώ.
Δηλαδή αν πάσχουν από 3 νοσήματα (πχ Σακχαρώδη διαβήτη, Υπερλιπιδαιμία, αρτηριακή Υπέρταση) και χρειάζονται 1 φάρμακο για το κάθε νόσημα, θα πρέπει να λαμβάνουν διαφορετική συνταγή για το καθένα, οπότε θα επιβαρύνονται με 3 Ευρώ αντί για 1 Ευρώ.
Σε περιπτώσεις δε, που ο ασφαλισμένος χρειάζεται περισσότερα φάρμακα διαφορετικών μεταξύ τους πρωτοκόλλων, θα χρειαστεί περισσότερες διαφορετικές συνταγές και το κόστος που θα κληθεί για αυτές να πληρώσει, μπορεί να φτάσει μηνιαίως στα 8 ή 10 ευρώ.
Ο ΙΣΑ προτείνει στον υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δ. Κοντό, να επιτρέπεται η αναγραφή φαρμάκων διαφορετικών πρωτοκόλλων στην ίδια συνταγή.
Επίσης, ο ΙΣΑ τονίζει ότι «η όποια εφαρμογή θεραπευτικών πρωτοκόλλων πρέπει να γίνει σε πιλοτικό πρόγραμμα, παράλληλα με τη λειτουργία του υπάρχοντος συστήματος ώστε να δοθεί ικανός χρόνος προσαρμογής των γιατρών».
onmed.gr
freepen.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.