Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ουκρανία: Η Τιμοσένκο μίλησε με Μέρκελ - Ανοιχτή βρετανική πρόκληση στον Πούτιν: Μην τολμήσετε να επέμβετε στην Ουκρανία



Η ηγέτιδα της ουκρανικής αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο,  θα συναντήσει «πολύ σύντομα» την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ με την οποία συνομίλησαν τηλεφωνικά σήμερα, ανέφερε το κόμμα της σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
«Θα συναντηθούν πολύ σύντομα» διευκρινίστηκε στο δελτίο τύπου του κόμματος Πατρίδα, μία ημέρα μετά την απελευθέρωση της Τιμοσένκο, πρώην πρωθυπουργού και ηγετικής φυσιογνωμίας της Πορτοκαλί Επανάστασης, η οποία είχε φυλακιστεί από το 2011, ενώ είχε προηγηθεί η απόφαση του κοινοβουλίου για την αποπομπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Η Άγγελα Μέρκελ «συνεχάρη τη Γιούλια Τιμοσένκο για την αποφυλάκισή της και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η επιστροφή της στην κεντρική πολιτική σκηνή θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς παράγοντες για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία» αναφέρθηκε στην ανακοίνωση.
Η Μέρκελ υπογράμμισε ότι η επιστροφή της Τιμοσένκο στην πολιτική ζωή θα συμβάλλει επίσης στη διαφύλαξη της ενότητας στην Ουκρανία και θα βοηθήσει (την χώρα) να ακολουθήσει το δρόμο των ευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεων, προστίθεται επίσης.
Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο δήλωσε  ότι δεν ενδιαφέρεται για την θέση της πρωθυπουργού στην Ουκρανία, σε μία ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του κόμματός της, μία ημέρα μετά την αποφυλάκισή της.
«Σας ζητώ να μην εξετάσετε την υποψηφιότητά μου για την θέση της πρωθυπουργού» έγραψε η Τιμοσένκο.
Μια νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας πρέπει να συσταθεί έως την Τρίτη στην Ουκρανία, όπου ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς αποπέμφθηκε χθες από το κοινοβούλιο.
onalert.gr

Σχόλιο ΛΦ: Εδώ βλέπετε και μερικούς από τους χορηγούς στα μπράτσα των στρατιωτικών μπουφάν που φορούν οι διαδηλωτές



Ανοιχτή βρετανική πρόκληση στον Πούτιν: Μην τολμήσετε να επέμβετε στην Ουκρανία
brptΑνεβάζει τους τόνους το δεξί χέρι των Η.Π.Α. στην Ευρώπη και προκαλεί το Κρεμλίνο να μην σταθεί εμπόδιο στις εξελίξεις και να μην επέμβει για να υπερασπιστεί τους ρωσόφωνους πληθυσμούς της Ουκρανίας. Το κλίμα μυρίζει μπαρούτι…
Η Βρετανία προειδοποίησε την Ρωσία να μην επέμβει στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι το Λονδίνο θέλει να συνεισφέρει σε ένα διεθνές (σ.σ. παγκοσμιοποιητικό) οικονομικό πρόγραμμα που θα έχει ως στόχο τη στήριξη της «απελπιστικά δύσκολης» κατάστασης της ουκρανικής οικονομίας.
Σε δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ- κι οι οποίες σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, θα μπορούσαν να προκαλέσουν την οργή της Μόσχας, υπογράμμισε ότι η κυβέρνησή του βρίσκεται σε τακτική επαφή με τη ρωσική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να την πείσει ότι οι στενότεροι δεσμοί μεταξύ Ουκρανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα έπρεπε να την ανησυχούν, πράγμα που αποκλείεται να αποδεχθεί η Μόσχα.
Όταν ρωτήθηκε εάν ανησυχεί ότι η Ρωσία ίσως να «στείλει τα άρματα μάχης» για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των ρωσόφωνων πληθυσμών της ανατολικής Ουκρανίας, ο Χέιγκ προειδοποίησε για αυτό που ο ίδιος χαρακτήρισε «εξωτερική απειλή» ή ρωσική επέμβαση.
«Δεν είναι πραγματικά προς το συμφέρον της Ρωσίας να κάνει κάτι τέτοιο. Πρέπει να κρατήσουμε ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τη Ρωσία».
Δήλωσε επιπλέον ότι δεν γνωρίζει ποια μπορεί να είναι η επόμενη αντίδραση της Ρωσίας, αλλά πίεσε την αντιπολίτευση της Ουκρανίας να κινηθεί επειγόντως προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας, να καταλήξει σε συμφωνία για τις διαδικασίες για την διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών και να συνεχίσει τις προσπάθειες για την ανάκαμψη της οικονομίας, την οποία θα κληθεί να… σώσει το ΔΝΤ.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.