Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Σε άλλο κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητά ανοιχτά σύνορα για τους λαθρομετανάστες


Σε άλλο κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητά ανοιχτά σύνορα για τους λαθρομετανάστες

Την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας στην αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σεσίλια Μάλστρομ, με την οποία συναντήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ελλάδα.
Καλωσορίζοντας την Ευρωπαία επίτροπο, ο υπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, με αφορμή και τη χθεσινή επίσκεψή της στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μυτιλήνη:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που η κατάσταση στη Μυτιλήνη φαίνεται όσο καλή όσο πιστεύω ότι είναι. Γιατί για εμάς, το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι αποτελούσε ντροπή η προηγούμενη κατάσταση. Και πέρα από την προβολή του θέματος, υπήρχε και ένα ζήτημα ανθρωπιστικό, καθώς επρόκειτο για μία τραγική κατάσταση. Νομίζω, λοιπόν, ότι τώρα έχουμε κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν παράδειγμα».
Κατά τη συνάντηση, ο κ. Δένδιας και η κ. Μάλστρομ επισήμαναν την πρόοδο που επιτεύχθηκε από την Ελλάδα στον τομέα της Μετανάστευσης και του Ασύλου τα τελευταία δύο χρόνια, χάρη και στη συνεργασία που υπήρξε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο υπουργός ανέφερε στην επίτροπο ότι και με τη νέα του ιδιότητα στην κυβέρνηση θα προσπαθήσει να συμβάλει στην αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού, με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται για την «Ευρώπη Φρούριο»
Ενώ το μεταναστευτικό απειλεί όλο τον ευρωπαϊκό νότο κι όπως επισημαίνει η Wall Street Journal σε άρθρο της την Τρίτη, ο ευρωπαϊκός νότος βρίσκεται αντιμέτωπος με γενικευμένη αστάθεια, οι κυρίαρχες ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν του επιτρέπουν να «δει» ότι πλέον δεν έχουμε να κάνουμε με μετανάστευση εργαζομένων, αλλά με μετακινήσεις πληθυσμών, αντίστοιχες με εκείνες που είχαν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας τον 4ο αιώνα μ.Χ.
Η σταδιακή ισλαμοποίηση της Ευρώπης, οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις, οι πόλεμοι στην περιοχή, δημιουργούν ένα εκρηκτικό περιβάλλον, το οποίο οι παντελώς άσχετοι από γεωπολιτική επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να το κατανοήσουν εάν πραγματικά θέλουν να κυβερνήσουν τη χώρα και όχι να την αποτελειώσουν.
Πραγματικά, οι ανιστόρητες, ουτοπιστικές και εκτός τόπου και χρόνου θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο μεταναστευτικό, όχι μόνο είναι η καθοριστική αιτία που στο παρελθόν τροφοδοτήθηκε τη Χρυσή Αυγή, αλλά και συνεχίζουν να εκφράζονται κόντρα στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που διαφωνεί με τις λογικές «ανοιχτών συνόρων» των αριστεριστών και των μανιακών γκρουπούσκουλων.
Στην τελική ανάλυση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα σεβαστεί τι θέλει ο λαός, ακόμα κι αυτός που πρόσφατα τον ψηφίζει, ή θα συνεχίσει να λέει ανοησίες που σε κανένα σοβαρό κράτος του πλανήτη κι από καμία σοβαρή αριστερά δεν λέγονται. Η αισθητική κοσμοθέαση της σαγιονάρας και του ταγαριού μπορεί να ήταν διασκεδαστική την εποχή του 3%, όταν είσαι αξιωματική αντιπολίτευση οφείλεις να φορέσεις κοστούμι.
Διαβάστε τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ:
«Η ελληνική κυβέρνηση ευθυγραμμίζεται και πλειοδοτεί σε ό,τι αφορά την πολιτική της Ευρώπης- Φρούριο που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση ήδη πριν από την κρίση» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επίσκεψη της επιτρόπου της ΕΕ για τις Εσωτερικές Υποθέσεις και τη Μετανάστευση Σεσίλια Μάλστρομ στην Ελλάδα.
Σε ό,τι αφορά τους τομείς που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της κ. Μάλστρομ και στην αρμοδιότητα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι:
«α) Παρά τα πολύνεκρα ναυάγια σε Πάλαιρο, Φαρμακονήσι και Σάμο, που έχουν μετατρέψει τις ελληνικές θάλασσες σε πλωτά φέρετρα προσφύγων και μεταναστών και παρά την κατακραυγή για την ωμή βία σε βάρος προσφύγων στον Έβρο, συνεχίζονται οι παράνομες αποτροπές και επαναπροωθήσεις στα σύνορα της χώρας, σύμφωνα με αλλεπάλληλες εκθέσεις μη κυβερνητικών οργανώσεων, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και με την ανοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των οργάνων της (FRONTEX).
»β) Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις διεθνών οργανισμών και το σκηνικό ανθρωπιστικής κρίσης που έχει διαμορφωθεί από το καλοκαίρι του 2012 τόσο στην Αττική όσο και στα νησιά, που αποτελούν σημεία διέλευσης, συνεχίζεται η παράνομη κράτηση αλλοδαπών σε κέντρα κράτησης ανά την Ελλάδα, και πέραν πλέον των 18 μηνών, σε αντίθεση με όσα ορίζουν το Σύνταγμα και η σχετική κοινοτική νομοθεσία. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και οι αρμόδιες αρχές παρανομούν, ενώ την ίδια στιγμή αγνοούν και δεν εκτελούν τις δικαστικές αποφάσεις που ακυρώνουν αυτή την παράταση κράτησης των αλλοδαπών.
»γ) Αυτήν τη στιγμή δεν υφίσταται δεύτερος βαθμός ασύλου στην Ελλάδα. Η θητεία των Επιτροπών Προσφυγών δεύτερου βαθμού της Υπηρεσίας Ασύλου έχει λήξει από τα τέλη Ιουνίου, ενώ το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν προχωρεί στην ανανέωση της θητείας των Επιτροπών. Το ίδιο προτίθεται να μειώσει τις νέες Επιτροπές Προσφυγών από 19 σε 8, επιβαρύνοντας έτσι σημαντικά τη λειτουργία τους και το δικαιοδοτικό τους έργο. Σε κάθε περίπτωση οι Υπηρεσίες Ασύλου και η Αρχή Προσφυγών είναι σημαντικά υποστελεχωμένες και υποχρηματοδοτούνται, μην αξιοποιώντας επαρκώς και εγκαίρως την κοινοτική χρηματοδότηση».
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, απαιτείται η διεθνής συνεργασία, στη βάση μιας ριζικά διαφορετικής πολιτικής για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει, χρειάζεται η δημιουργία διαύλων εισόδου για τους πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές, όπως η Συρία και το Ιράκ, η κατάργηση των κέντρων κράτησης και η αντικατάστασή τους από ανοικτά κέντρα υποδοχής με υπηρεσίες καταγραφής, διαμονής και παροχής υπηρεσιών υγείας, η ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου με πόρους και προσωπικό και μια διαδικασία νομικής τακτοποίησης των μεταναστών που έχουν σταθερούς δεσμούς με την Ελλάδα.
Τέλος, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «απαιτείται η ριζική τροποποίηση του κανονισμού Δουβλίνο- 3 και του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Άσυλο και τη Μετανάστευση προς την κατεύθυνση της αναλογικής κατανομής των μεταναστών που εισέρχονται στα εδάφη των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.