Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Αλβανοί τζιχαντιστές έχουν βάση στην Ιταλία




Οι αντιτρομοκρατικές έρευνες στην Ιταλία έχουν φέρει στο φως την ύπαρξη ενός πυρήνα Αλβανών τζιχαντιστών. Γίνεται λόγος για μια ομάδα αλβανών και κοσσοβάρων που ζουν στη γειτονική χώρα, σε σχέση με τις χώρες προέλευσης οι οποίοι εξασφαλίζουν εθελοντές, πολεμιστές για το ΙΣΙΣ. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η ομάδα έχει τέσσερεις βάσεις στην πρωτεύουσα Ρώμη, στη Σιένα, Λούκα και Μιλάνο και τα μέλη της θεωρούνται επικίνδυνα.

Καθήκον τους είναι να επιστρατεύσουν τα κατάλληλα άτομα για την  κατήχηση και έπειτα την αποστολή τους σε περιοχές τις λεγόμενες του τζιχάντ για να πολεμήσουν και να προστατέψουν το ισλαμικό κράτος ή αλλιώς για να δημιουργήσουν έναν στρατό για την διαφύλαξη του, αναφέρει τοVizion Plus.
Αυτή η οργάνωση σύμφωνα με τους ανακριτές έχει και το καθήκον της διαχείρισης των λογιστικών  πηγών, την εξασφάλιση των ψεύτικων εγγράφων ή κλεμμένων μέσω των  Βαλκανικών χωρών η αυτών της Μέσης Ανατολής.
Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, αυτό το φαινόμενο είναι υπαρκτό εδώ και καιρό στην Αλβανία και Κόσσοβο, όπου έχουν ξεκινήσει η ανακρίσεις για να αποκαλυφτεί η αλυσίδα της στρατολόγησης και χρηματοδότησης.
Σύμφωνα με μια ανάλυση του περασμένου έτους της ενημερωτικής σελίδας cosmomonitor.com, είναι περίπου 150 κοσσοβάροι υπήκοοι συνδεδεμένοι με το δίκτυο τζιχαντιστών του ΙΣΙΣ στα Βαλκάνια  και από τις έρευνες αποκαλύφτηκε πως οι δύο αυτοκηρυγμένοι ιμάμηδες  Genci Ballaκαι Bujar Hysa ήταν τα βασικά πρόσωπα της στρατολόγησης και είχαν επαφές με τους χρηματοδότες στην Αλβανία και έξω από αυτή, ιδιαίτερα στο Κόσσοβο και στα Σκόπια.
Ιδιαίτερα το πρόσωπο του Ebu Usejdαπό το Ελμπασάν, που είχε χρηματοδοτήσει δύο ιμάμηδες για να στείλουν στην Συρία αλβανούς Ισλαμιστές.
Μία από τις περιφερειακές γειτονιές της πρωτεύουσας Ρώμης είχε βρεθεί η υποστηρικτική βάση της ομάδας, αλλά η δυσκολία σύμφωνα με τις πηγές της αντιτρομοκρατικής παραμένει η ανακάλυψη των ατόμων που έρχονται κοντά στην ομάδα και των σημείων συγκέντρωσης, αφού τα τζαμιά και τα ισλαμικά κέντρα θεωρούνται πια μέρη επικίνδυνα για τέτοιες συγκεντρώσεις.
Γενικά, αντί για τα τζαμιά, επιλέγονται δημόσιοι χώροι, που διαχειρίζονται από κινέζους οι οποίοι δεν έχουν ιδέα από αυτά. Χάρη στην στρατολόγηση και της λογιστικής υποστήριξης της βαλκανικής αλυσίδας, από την Ιταλία έχουν ξεκινήσει για την Συρία 59 ξένοι μαχητές για να πολεμήσουν.  
pelasgoskoritsas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.