Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Έλεος! Εμπόδιο η ΕΕ ενάντια στην άρση του ρωσικού εμπάργκο τροφίμων για Ελλάδα

rusia

Η Ουγγαρία, η Ελλάδα και η Κύπρος είναι πρώτες χώρες στις οποίες θα  αρθεί το ρωσικό εμπάργκο
Ετοιμάζουν οι Ρώσοι την άρση του μπάγκο αγοράς προϊόντων από τρείς χώρες  με τις οποίες διατηρούν πολύ καλές πολιτικές, διπλωματικές, εμπορικές και ιστορικές σχέσεις. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα και η Κύπρος, αναφέρει το έγκυρο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων lenta.ru.  

Συγκεκριμένα με την κατάργηση του εμπάργκο τροφίμων στη ρωσική αγορά, οι πρώτοι  προμηθευτές προϊόντων θα είναι από την Ουγγαρία, την Ελλάδα και την  Κύπρο. Αυτό δήλωσε στους Ρώσους  δημοσιογράφους,  ο επικεφαλής της «Rosselkhoznadzor» (Federal Service for Veterinary and Phytosanitary Surveillance) της Ρωσίας Σεργκέι Ντάνκβερτ.
Οι πιθανοί  τρόποι για την χαλάρωση του εμπάργκο εισαγωγής τροφίμων σε συγκεκριμένες  χώρες  της ΕΕ, όπως είναι  η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ουγγαρία ετοιμάζεται  πυρετωδώς  από το ρωσικό υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας, σύμφωνα με τον υπουργό Νικολάι Φιόντοροφ. Γίνεται προσπάθεια να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος, αφού όπως πρόσθεσε «δεν θα ήταν επιθυμητό να δημιουργηθούν προβλήματα στις σχέσεις των χωρών αυτών με τις Βρυξέλλες».!!!!!!!
«Είμαστε τώρα σε συζητήσεις  για την πιθανότητα της αποστολής στην Ουγγαρία, στην Ελλάδα και  στην Κύπρο,  Ρώσων επιθεωρητών οι οποίοι θα ελέγξουν τους προμηθευτές μας, ώστε  να εξασφαλίσουν ότι μετά την άρση των κυρώσεων, αυτοί θα μπορέσουν  να ανταποκριθούν άμεσα και να εξάγουν τα προϊόντα τους»,  δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Ιnterfax» ο Ντάνκβερτ.
Προηγουμένως,  αριθμός χωρών στράφηκε προς τη Ρωσική Ομοσπονδία με το αίτημα της χαλάρωσης του εμπάργκο όσον αφορά ορισμένα είδη τροφίμων.
Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Γεωργίας Νικολάι Fyodorov δήλωσε ότι το Υπουργείο «εξετάζει» τις δυνατότητες για την εισαγωγή ορισμένων ειδών φρούτων και λαχανικών από διάφορες χώρες,  κυρίως μιλούσε  για την Ελλάδα, την Ουγγαρία και την Κύπρο. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτόν τον τομέα υπάρχουν 2-3 πιθανές επιλογές.
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr,η χώρα μας βρίσκεται υπό την ομηρία  των Φράγκων( ΕΕ). Πρέπει να σπάσουμε τα δεσμά μας ,  για να ανασάνει η οικονομία μας. Οι Ρώσοι και οποιοσδήποτε άλλη χώρα,  απλά  επιθυμούν να εισάγουν προϊόντα τα οποία έχουν ανάγκη, ενώ οι Έλληνες παραγωγοί να πουλήσουν σε μια αχανή αγορά όπως η ρωσική.
Θα σταθεί εμπόδιο η  ΕΕ,  για μια φορά ακόμη στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας;
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.