Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Schulz: Ρεαλιστικό σενάριο η κατάρρευση της Ε.Ε.

 

euro

Η κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει γίνει ένα ρεαλιστικό σενάριο δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz.
Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο Schulz σε ομιλία του προς τα μέλη της Κομισιόν, απέδωσε την άποψή του στα αιτήματα εθνικών κυβερνήσεων για ανάκτηση εξουσιών, στην ενίσχυση της ξενοφοβίας, στα αιτήματα για συνοριακούς ελέγχους και στις ανησυχίες για το ευρώ.
«Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ε.Ε. η κατάρρευση έχει γίνει ένα ρεαλιστικό σενάριο,» τόνισε ο Schulz. «Σε πολλά κράτη μέλη η ξενοφοβία αυξάνεται, το ευρώ αμφισβητείται και τα ανοιχτά σύνορα της Ευρώπης εντός της συνθήκης Σέγκεν απειλείται,» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Τέλος, στην ομιλία του ο Schulz εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για την πρόσφατη μεταβίβαση εξουσίας στην Ε.Ε. από τους συλλογικούς θεσμούς και το δημοκρατικά εκλεγμένο κοινοβούλιο προς τις εθνικές κυβερνήσεις.

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.