Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Στήριξη στους "μνημονιακούς" με απειλές ξανά η Α. Μέρκελ: «Τηρήστε το Μνημόνιο γιατί αλλιώς…»

b7ae3ae1fa8cd9c050c874408530c74b85e264d5.244.183.a6cd6720dca6de728fe522ca37a37c6c648d3fbd

Πάλι κούφιες απειλές για έξοδο από το ευρώ εκφράζει η καγκελάριος της Γερμανίας Ά.Μέρκελ, σε περίπτωση που δεν συνεχιστεί η πολιτική εξαθλίωσης των πολιτών προκειμένου να βρεθούν τα λεφτά να πληρωθούν οι γερμανικές τράπεζες.

«Πάντα έλεγα ότι η αντιμετώπιση της κρίσης είναι μια μακρά και επίπονη διαδικασία και ήθελα πάντα να τη διευθετήσουμε με τρόπο ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Αυτό δεν έχει αλλάξει» δηλώνει η Μέρκελ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Passauer Neue Presse, για να προσθέσει με νόημα: «αμετάβλητες όμως παραμένουν και οι συμφωνίες με την τρόικα και οι στόχοι των μεταρρυθμίσεων».

Βέβαια κάποιος να πει στην Μέρκελ ότι για να βγει μια χώρα από το ευρώ ή όχι δεν είναι υπόθεση της ευρωζώνης αλλά της χώρας της ίδιας. Το ευρώ δεν είναι το γερμανικό μάρκο και δεν ανήκει στη Γερμανία, αλλά είναι ένα κοινό νόμισμα και των 17 χωρών που μετέχουν σε αυτή. Κανείς δεν μπορεί να διώξει κανένα. Και αν η Ελλάδα αποφασίσει να μείνει στο ευρώ, σύμφωνα με το οικονομικό πρόγραμμα που η ίδια επιλέξει αυτό και πάλι είναι δικό της αναφαίρετο δικαίωμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.