Μήπως από τα ημι-παράνομα ιντερνετ καφέ, που έχουν γεμίσει την πλατεία Αμερικής και τις πέριξ περιοχές; Ή μήπως από τις πωλήσεις παράνομων cd;
Σχετικό κατάστημα, με ίντερνετ, με κινητή και σταθερή Τηλεφωνία, με φωτοκόπιες, αλλά και... άλλα πολλά!
Εκτιμάται ότι πάνω από 120.000 κατοικίες νεόδμητες ή παλαιές έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια στα χέρια αλλοδαπών, την ώρα που ο Έλληνας πολίτης δεν έχει να πληρώσει ούτε το ενοίκιο του σπιτιού που διαμένει.
Τα μεσιτικά γραφεία μάλιστα τους περιγράφουν ως "καλοπληρωτές" με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Δηλαδή αγοράζουν τα σπίτια με μετρητά ή με ελάχιστο δανεισμό. Κάτι που βάζει σε πολλές σκέψεις για την πηγή προέλευσης των χρημάτων αυτών, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι εκ των συγκεκριμένων αλλοδαπών παρουσιάζουν πολύ μικρά εισοδήματα, ίσα ίσα για να δικαιολογείται η δυνατότητα απόκτησης κύριας κατοικίας.
Ακόμη και αιματηρές οικονομίες να έκαναν είναι αδύνατον ειδικά οι Πακιστανοί να αγοράζουν, όπως συμβαίνει στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και της πλατείας Βικτωρίας, διαμερίσματα αξίας 60.000 και 80.000 ευρώ!
Κτηματομεσίτες των παραπάνω γειτονιών έλεγαν ότι ενώ παρατηρείται το φαινόμενο πολλοί Βαλκάνιοι, κυρίως Αλβανοί να επιστρέφουν στις πατρίδες τους, βάζοντας πωλητήριο σε σπίτι που τυχόν απέκτησαν, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους προερχόμενους από τις χώρες της Ασίας.
Αυτοί, όπως λένε οι ίδιοι παράγοντες, διαθέτουν σχεδόν πάντα ρευστό χρήμα, ενώ δηλώνουν εισόδημα που μόλις ξεπερνά τα 6000 ευρώ το χρόνο και στην καλύτερη περίπτωση τα 12.000. Άλλες περιοχές που έχουν μπει στο αγοραστικό στόχαστρο των μεταναστών (τριτοκοσμικών στην πλειοψηφία τους) είναι στα Σεπόλια, Μεταξουργείο, Αιγάλεω, Κερατσίνι, Αγίας Βαρβάρα, Νίκαια, Πέραμα, Πατήσια και Ίλιον.
Και φυσικά ενώ οι λαθρομετανάστες έχουν αφορολόγητα εισοδήματα από το ανεξέλεγκτο και ύποπτο ποιοτικά παραεμπόριο, την ίδια στιγμή οι Έλληνες δεν μπορούν να "ανασάνουν" από τις συχνές φοροεπιδρομές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.