Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Σόρος: «Οι Έλληνες θα φοβηθούν και θα ψηφίσουν υπέρ του μνημονίου»

20120602-222758

Το ενδεχόμενο να εκδιωχθεί η χώρα από το ευρώ θα τρομοκρατήσει τους Έλληνες και θα ψηφίσουν κυβέρνηση που δε θα καταργήσει το μνημόνιο εκτίμησε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος.
«Αναμένω ότι η ελληνική κοινή γνώμη θα φοβηθεί αρκετά από την προοπτική της εκδίωξής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να δώσει μια μικρή πλειοψηφία των εδρών σε ένα κυβερνητικό συνασπισμό που είναι έτοιμος να εφαρμόσει τη σημερινή συμφωνία με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και τις τράπεζες-πιστωτές της χώρας» αναφέρει ο Τζορτζ Σόρος σε κείμενο ομιλίας του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του.

Αλλά ακόμη κι έτσι, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος δε βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον της Ελλάδας. «Ουδεμία κυβέρνηση μπορεί να εκπληρώσει τους όρους αυτούς και η ελληνική κρίση είναι πιθανό να κορυφωθεί το φθινόπωρο», πρόσθεσε ο Σόρος.
«Η Ευρώπη έχει τρεις μήνες για να σώσει το ευρώ», υποστήριξε και εξήγησε: «Κατά την γνώμη μου, οι αρχές έχουν ένα παράθυρο τριών μηνών στην διάρκεια των οποίων θα μπορούσαν ακόμη να διορθώσουν τα σφάλματά τους και να αναστρέψουν τις τωρινές τάσεις. Λέγοντας αρχές, εννοώ κυρίως τη γερμανική κυβέρνηση και την Μπούντεσμπανκ, διότι σε μια κρίση οι πιστωτές έχουν την ισχύ και τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς την υποστήριξη της Γερμανίας», είπε και πρόσθεσε πως μέχρι το φθινόπωρο, όταν εκτίμησε πως θα κορυφωθεί η ελληνική κρίση «και η γερμανική οικονομία θα εξασθενεί, και θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για τη Γερμανίδα καγκελάριο να πείσει την κοινή γνώμη να αναλάβει πρόσθετες ευρωπαϊκές ευθύνες. Αυτό δημιουργεί το παράθυρο των τριών μηνών».
Η Μέρκελ κάλεσε το Σάββατο την γερμανική αντιπολίτευση να εγκρίνει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) και το νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο της ΕΕ το ταχύτερο, εκτιμώντας ότι η «κατάσταση στην ευρωζώνη είναι πλέον εκ νέου πολύ εύθραυστη».

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.