Η ανεργία στην Κύπρο καταγράφει την τρίτη ταχύτερη άνοδο στην ΕΕ μετά την Ελλάδα και την Ισπανία, φθάνοντας σχεδόν το 11%, ενώ το ποσοστό του πληθυσμού που απειλείται από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό σημειώνει αυξητική τάση.
Σύμφωνα με την τριμηνιαία επισκόπηση της Κομισιόν για την οικονομική κατάσταση και την απασχόληση, οι προοπτικές για την Κύπρο παραμένουν ζοφερές.
Αναφέρεται ότι η ανεργία στην Κύπρο εξακολουθεί να καταγράφει άνοδο φθάνοντας το 10,9% τον Ιούλιο του 2012 (10,4% για τις γυναίκες και 11,4% για τους άνδρες).
Η Κομισιόν σημειώνει ότι η ανεργία στην Κύπρο καταγράφει την τρίτη ταχύτερη άνοδο στην ΕΕ μετά την Ελλάδα και την Ισπανία.
Σε ό,τι αφορά τους νέους, (ηλικίας κάτω των 25) η ανεργία ανέρχεται σε πάνω από το 25%. Η Κομισιόν σημειώνει ότι η διαφορά στα ποσοστά ανεργίας μεταξύ εκείνων με μέσο μορφωτικό επίπεδο και εκείνων με χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο δεν είναι τόσο μεγάλη, όσο είναι στην υπόλοιπη ΕΕ.
Το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων έφθασε το 24,5% του ποσοστού της ανεργίας το πρώτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με 17,3% το πρώτο τρίμηνο του 2011. Η αύξηση αυτή επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τα άτομα ηλικίας μεταξύ 15 και 49 ετών.
Το ποσοστό απασχόλησης των ατόμων ηλικίας μεταξύ 20 και 64 ετών ανήλθε στο 70,3% το πρώτο τρίμηνο του 2012, καταγράφοντας πτώση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι που ήταν 74,7%.
Το ποσοστό του πληθυσμού που απειλείται από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό ανήλθε σε 23,6% το 2010, δηλαδή λίγο πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, καταγράφοντας αυξητική τάση.
Το μερίδιο του πληθυσμού που ζει σε νοικοκυριά ανέργων συνεχίζει να αυξάνεται, φτάνοντας το 6,7% για τους ενήλικες το 2011 (σε σύγκριση με 5,9% το 2010) και 5,8% για τα παιδιά (έναντι 5,1%).
Το ποσοστό κινδύνου φτώχειας για τους εργαζόμενους έχει αυξηθεί κατά 0,9 εκατοστιαίες μονάδες μεταξύ 2008 και 2010, αλλά παραμένει κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.