Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η φωτογραφία με την τουρκική σημαία στο ρολόι της Θράκης είναι δυστυχώς πραγματική!

Δυστυχώς η επίμαχη φωτογραφία με την τουρκική σημαία στο ρολόι της Θράκης, που είχαμε αναδημοσιεύσει από το onalert, δεν είναι ούτε μοντάζ, ούτε εφεύρεση του Τούρκων. Είναι αληθινή, όπως αποδείχθηκε μετά από έρευνα του XanthiPress. Το περιστατικό είναι πραγματικό και έχει εξιστορηθεί -όπως και η πραγματική φωτογραφία- σε βιβλία έγκυρων ιστορικών της περιοχής της Ξάνθης. Η φωτογραφία περιγράφει την επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού Τζελάλ Μπαγιάρ στην Ξάνθη και την Κομοτηνή το 1952.

Στη γνωστή επίσκεψη τον υποδέχτηκαν το βασιλικό ζεύγος Παύλου-Φρειδερίκης, στο πλαίσιο της -μέχρι και σήμερα περιβόητης- ελληνοτουρκικής προσέγγισης, που επισφραγίστηκε με την ονομασία του μειονοτικού γυμνασίου (τότε «Τουρκικού») της Κομοτηνής ως «Tζελάλ Μπαγιάρ». Στις 2 Δεκεμβρίου 1952 στο ρολόι της Ξάνθης πράγματι οι Έλληνες διοργανωτές είχαν τοποθετήσει μια τουρκική σημαία ενώ όλη η υπόλοιπη πλατεία ήταν γεμάτη τουρκικές και ελληνικές σημαίες σε ένδειξη συμφιλίωσης για τον «σημαντικό» επισκέπτη.

Έτσι η «τυφλή» υπακοή στο ΝΑΤΟ και την πολιτική της «ελληνό-τουρκικής προσέγγισης», που σήμερα αποσκοπεί και σε «συνεκμετάλλευση» του Αιγαίου, είχε ως συνέπεια η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης να ονομάζεται «τουρκική». Κατά αυτόν τον τρόπο ο ελληνικός γεωπολιτικός αναλφαβητισμός άνοιξε τον δρόμο στην Τουρκία για γεωπολιτιστική διείσδυση σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας.

Τα μάτια μας τα έχουμε βγάλει μόνοι μας! Τα εθνικά θέματα θάβονταν με την πάροδο του χρόνου και λίγοι τα γνωρίζουν σήμερα, έτσι ώστε να τους δώσουν την πρέπουσα σημασία.

pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.