Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Οι φοιτητές έχουν φωνή για τις σπουδές τους σε όλη την Ευρώπη



Καταρρέει ο μύθος περί ελληνικής πρωτοτυπίας - Ξεσηκώνονται οι φοιτητές



Καταρρέει ο μύθος περί ελληνικής πρωτοτυπίας - Ξεσηκώνονται οι φοιτητές Σεισμό έχει προκαλέσει εδώ και λίγη ώρα, έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας και καταρρίπτει το βασικό επιχείρημα του νόμου Διαμαντοπούλου πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η φίμωση των φοιτητών για ζητήματα σπουδών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που δημοσιεύτηκαν σε γνωστή ιστοσελίδα, η οποία διεξήχθη σε περισσότερες από 15 χώρες της Ευρώπης (Σουηδία, η Νορβηγία, η Φιλανδία, η Πορτογαλία, η Βρετανία, Τσεχία, Εσθονία, Κροατία κ.α) και τα όσα αποδείχθηκαν, κατέρριψαν εν ριπή οφθαλμού τα "περί ελληνικής πρωτοτυπίας" που υποστήριζαν οι άνθρωποι της πρώην Υπουργού Παιδείας, στο ζήτημα της εκπροσώπησης των φοιτητών στα όργανα των Πανεπιστημίων.
Ουσιαστικά, επιβεβαιώθηκαν όσοι υποστήριζαν πως δε γίνεται για όλα τα δεινά των Πανεπιστημίων να φταίνε οι φοιτητές πόσο μάλλον όταν αυτοί δε διαχειρίζονταν χρήματα, δεν έπαιρναν ερευνητικά προγράμματα και δεν μετείχαν σε εκλεκτορικά ήδη από το 2007 με το Νόμο Γιαννάκου.
Η λογική λοιπόν «πονάει χέρι, κόβω χέρι» δεν έχει θέση σ' ένα σύγχρονο κράτος και ας φροντίσουν οι αρμόδιοι να αποκαταστήσουν την αντιδημοκρατικότητα μέσα στα ΑΕΙ άμεσα, πριν έρθει η Αριστερά και με δόλωμα την αποκατάσταση της φοιτητικής εκπροσώπησης καταφέρει να φέρει ξανά κοντά της τη σπουδάζουσα νεολαία, σ'ένα "παιδομάζωμα" ανάλογο με αυτό που έγινε αρχές του 80' και κατέστρεψε ολόκληρες γενιές...

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.