Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

«Φεύγει» και η Coca Cola Hellenic από την Ελλάδα…

 

Άλλη μία εταιρεία που είχε έδρα την Ελλάδα, μέχρι σήμερα, φεύγει από τη χώρα. Πρόκειται για την Coca Cola Hellenic, η οποία όπως όλα δείχνουν, θα εξαγοραστεί από τη θυγατρική της, Coca Cola HBG AG, η οποία έχει έδρα στην Ελβετία. Η εξαγορά θα γίνει με ανταλλαγή των μετοχών μία προς μία.

Με τον τρόπο αυτό, η Coca Cola HBG θα γίνει η νέα μητρική. Επιπλέον, προβλέπεται η είσοδός της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, διατηρώντας προς το παρόν την παρουσία της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ωστόσο, η παραγωγή και διανομή των προϊόντων θα συνεχίσει να έχει έδρα στην Ελλάδα, καθώς επίσης και το κέντρο υπηρεσιών για τις 28 χώρες που καλύπτει μέχρι σήμερα η Coca Cola Hellenic. Η τελευταία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία εμφιάλωσης της The Coca Cola Company, σε παγκόσμιο επίπεδο, με παραγωγή 2 δισεκατομμυρίων κιβωτίων.

Έτσι, άλλη μία εταιρεία «φεύγει» με αυτόν τον τρόπο από την Ελλάδα αλλάζοντας την έδρα της. Κι αυτό την στιγμή που υποτίθεται ότι υπήρχαν ισοδύναμα και κοστολογημένες λύσεις και χωρίς να έχει έρθει η Αριστερά στην κυβέρνηση όπως επαναλαμβανόταν προεκλογικά.

 


.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.