Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Αντισυνταγματικός ο νόμος περί ιθαγένειας



Αντισυνταγματικό έκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του ΣτΕ το νόμο για την χορήγηση ιθαγένειας της προηγούμενης κυβέρνησης, γνωστό και ως νόμο Ραγκούση.
Ο νόμος που είχε προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών καθώς έκανε «ευκολότερες» τις ελληνοποιήσεις και άνοιγε το δρόμο για την είσοδο χιλιάδων αλλοδαπών, δεν πέρασε από το ΣτΕ κάτι που σημαίνει ότι η παρούσα κυβέρνηση πρέπει (και ανοίγει και ο δρόμος άλλωστε) να αλλάξει το νόμο.

Το ζητούμενο, τώρα, είναι το εάν η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την απόφαση αντισυνταγματικότητας. Κι αυτό επειδή μέχρι σήμερα έχει επιδείξει περιφρόνηση απέναντι στις αποφάσεις του ΣτΕ, τις οποίες εγκολπώνει στις πολιτικές της οποτεδήποτε η ίδια αποφασίσει...!
Και, εάν τελικά η κυβέρνηση Σαμαρά αποφασίσει να δεχθεί την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας του νόμου περί ιθαγένειας, πώς θα την εφαρμόσει; Με αναδρομική ισχύ ή όχι; Και αν δεν έχει αναδρομική ισχύ η συγκεκριμένη απόφαση, τότε όσοι δεν έχουν πάρει την ιθαγένεια θα μπούνε σε καταστάσεις επιστροφής τους στις χώρες καταγωγής τους ή θα συμβεί κάτι άλλο;
Εμείς αναμένουμε την στάση που θα κρατήσει η παρούσα κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα κι αυτό επειδή θεωρείται μείζον στην ιδιαίτερα στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο, αφού δεν έχει μειωθεί ο ρυθμός εισόδου των λαθρομεταναστών κι επιπλέον η αύξηση του αριθμού τους δημιουργεί επιπλέον οικονομικά προβλήματα στην χώρα, χωρίς φυσικά να ξεχνούμε πως η αύξηση της εγκληματικότητας (σε πραγματικούς αριθμούς) οφείλεται στην σώρευση των συγκεκριμένων πληθυσμών που προέρχονται από την λαθρομετανάστευση.
Η όποια στάση που θα κρατήσει η σημερινή κυβέρνηση είναι δεδομένο πως θα αποτελέσει ένα ακόμη σοβαρό κριτήριο της Ελληνικής κοινωνίας προς την κυβέρνηση Σαμαρά, αφού είναι γνωστό πως η κοινωνία βάλλεται ποικιλοτρόπως από τις κυβερνητικές αποφάσεις και πολιτικές και έχει απολέσει σχεδόν όλες τις αντιστάσεις της...
Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.