Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών για το λαθρεμπόριο καυσίμων. Μας κοστίζει 600 εκατ. και άφησαν τον κόσμο να παγώνει!

ypourgeio oikonomikon





Σύσκεψη για το λαθρεμπόριο καυσίμων πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη, καθώς και των υφυπουργών Ανάπτυξης Αθ. Σκορδά και Περιβάλλοντος Μάκη Παπαγεργίου.
Η σύσκεψη έγινε μετά τις “οχλήσεις” που δέχθηκε το οικονομικό επιτελείο για την αναποτελεσματική εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης (παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από τους Υπουργούς του Οικονομικών) που δεν έφεραν τα αναμενόμενα έσοδα στο κράτος και ταυτόχρονα ανάγκασαν τον κόσμο να παγώσει εν μέσω χειμώνα.
Στη σύσκεψη εξετάστηκαν τρόποι αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου στη διακίνηση του ναυτιλιακού πετρελαίου.
Σύμφωνα με το υπουργείο, παρουσιάστηκαν όλα τα δεδομένα που αφορούν το λαθρεμπόριο στην αγορά των καυσίμων, το οποίο εκτιμάται στα 600 εκατομμύρια ευρώ ετησίως (συμπεριλαμβανομένου του ΕΦΚ και του ΦΠΑ) και συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισής του, αν και -όπως επισημάνθηκε- το μεγαλύτερο μέρος της λαθρεμπορίας έχει αντιμετωπιστεί με την εξίσωση του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης. Ωστόσο, στο επίκεντρο μπήκε η διακίνηση του ναυτιλιακού πετρελαίου, που είναι πιο φθηνό και έχει πέσει ήδη στη “μάχη” του λαθρεμπορίου από τους επιτήδειους, οδηγώντας τους να αποκομίζουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη!
Σε ό,τι αφορά την εγκατάσταση του συστήματος εισροών εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων, το υπουργείο ενημέρωσε ότι το πρόγραμμα προχωρά βάσει χρονοδιαγράμματος, δηλ. την εγκατάσταση του συστήματος στα πρατήρια Αθηνών και Θεσσαλονίκης έως 30 Μαρτίου και σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2014.
Την Τετάρτη εξάλλου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής για την παρακολούθηση των εσόδων και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η οποία συστάθηκε με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, και σήμερα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη (θα συνεδριάζει δύο φορές την εβδομάδα) .
Στην επιτροπή εκτός απο τον υπουργό, θα συμμετέχουν ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάννης και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.