Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Κινέζοι κατά Η.Π.Α., Ιαπωνίας. Απειλούν και την Αυστραλία! Απτόητη η Βόρεια Κορέα- Παίρνει τις προφυλάξεις της η Ιαπωνία

drakos



Φαίνεται ότι η έλλειψη διπλωματικής συμπεριφοράς από δυτικότροπες χώρες ξεσηκώνει και τον «Δράκο».
Ένας ακόμη ανώτατος Κινέζος αξιωματικός από το «φυτώριο» των «γερακιών» που προέρχονται από το περίφημο στρατιωτικό πανεπιστήμιο ανέβασε και άλλο τους τόνους στο θέμα των διαφιλονικούμενων νήσων Senkaku/Diaoyu σημειώνοντας για πρώτη φορά την προοπτική χρήσης πυρηνικών όπλων και προειδοποιώντας, μάλιστα και την Αυστραλία να μην πάρει το μέρος των Η.Π.Α. και της Ιαπωνίας στη διένεξη.

Ο συνταγματάρχης Liu Mingfu, κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ για «ενορχηστρωμένη προσπάθεια δημιουργίας κρίσης» και την Ιαπωνία για «μιλιταρισμό».
Ο συνταγματάρχης Liu, όπως και ο υποστράτηγος Peng Guangqian, ανήκουν σε μια ομάδα «γερακιών» του κινεζικού στρατιωτικού συμπλέγματος, οι οποίοι αν και διευκρινίζουν ότι δεν μιλούν εκ μέρους της ηγεσίας της Κίνας, τους έχει δοθεί η άδεια να μιλούν έξω από τα δόντια σε σχέση με ορισμένα θέματα.
Τέλος για τις ΗΠΑ ο Κινέζος συνταγματάρχης για τις Η.Π.Α.: «Η αμερικανική ηγεμονία δεν είναι στη δύση της μα ούτε και στο ζενίθ της. Είναι στο ηλιοβασίλεμά της και η νύχτα έρχεται»!
Εδώ η είδηση στ” αγγλικά.


Απτόητη η Βόρεια Κορέα- Παίρνει τις προφυλάξεις της η Ιαπωνία

Β.Κορεα-πυραυλος 2Η πρόσφατη καταδίκη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου δεν αποθάρρυνε την Πιονγκγιάνγκ, αντιθέτως την οδήγησε σε πιο αδιάλλακτη συμπεριφορά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως τη μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο KCNA, η Πιονγκγιάνγκ προειδοποίησε ότι δεν θα μετάσχει στις συζητήσεις για την από- πυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και ταυτόχρονα θα ενισχύσει τη στρατιωτική της δύναμη και τις πυρηνικές της δυνατότητες.
Υπό την απειλή της Βόρειας Κορέας, η Ιαπωνία ενισχύει την άμυνά της θέτοντας σε τροχιά κατασκοπευτικό δορυφόρο την ερχόμενη Κυριακή.
Ο δορυφόρος μπορεί να εντοπίσει αντικείμενα στο έδαφος, σε εμβαδόν ενός τετραγωνικού μέτρου, μέσα στη νύχτα ή ακόμη και κατά τη διάρκεια συννεφιάς και από υψόμετρο αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων. Μπορεί εκτός από την κατασκοπευτική ικανότητα να χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή στοιχείων σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές, όπως οι σεισμοί, το τσουνάμι, ή οι τυφώνες.
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.