Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛ Ενεργειακή συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου Ισραήλ



Σχόλιο: Φάγανε πάλι πόρτα από την Τουρκία  μάλλον. Πάντως το Ισραήλ έχει πολλά κοινά συμφέροντα ειδικά με την Κύπρο στα ενεργειακά θέματα.


Τεράστιες ευκαιρίες δημιουργούνται για Ισραήλ, Κύπρο και Ελλάδα η εύρεση αερίου και πετρελαίου στην Ν.Α Μεσόγειο σύμφωνα με τον πρεσβευτή του Ισραήλ κ. Arye Mekel, ο οποίος παρευρέθηκε στις εργασίες του «1ου Διεθνούς Συνεδρίου, Ενεργειακή Ασφάλεια και Άμυνα, Μελλοντικές Στρατηγικές (1st International Summit, Energy Security & Defence, Future Strategies)», το οποίο διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, από την DefenceNet Media
Ο κος Arye αποκάλυψε ότι η Ελλάδα θα είναι ο κύριος διαμετακομιστικός κόμβος φυσικού αερίου από το Ισραήλ προς την Ιταλία και από εκεί στην υπόλοιπη Ευρώπη προδιαγράφοντας ένα τμήμα του ενεργειακού πάζλ που αναμένεται να διαμορφωθεί στο εγγύς μέλλον στην ΝΑ Μεσόγειο.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αθήνα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις σχέσεις Ελλάδας Ισραήλ αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το 2010 ξεκίνησε συνεργασία με τη κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ το Σεπτέμβριο του 2011 ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε το Ισραήλ αποτελεί στρατηγικό σύμμαχο της Ελλάδας. Το Ισραήλ σύμφωνα με τον κ Arye διαπίστωσε ότι αυτό συμβαίνει και δεν είναι μόνο λόγια. Απόδειξη τρείς σημαντικές επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα από τον ΥΕΘΑ κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ Ν. Δένδια στο Ισραήλ τις οποίες διαδέχτηκε η επίσκεψη του Σιμόν Πέρες στην Ελλάδα τον περασμένο Αύγουστο.
Ενδεικτικό της καίριας οικονομικής σημασίας που έχει για το Ισραήλ η ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων και αερίου στη Ν.Α Μεσόγειο αναφέρθηκε ότι αυτά υπολογίστηκε ότι επαρκούν για να καλύψουν τις ισραηλινές ανάγκες για τα επόμενα 150 χρόνια!
«Πρόκειται για καθαρή ενέργεια πιο φτηνή και φυσικά υπάρχει σε άφθονη ποσότητα, κάτι που μας επιτρέπει να κάνουμε εξαγωγές ενώ ανακαλύπτουμε και νέα κοιτάσματα».
Ο πρεσβευτής του Ισραήλ αναφέρθηκε και στην συνεκμετάλλευση αερίου σε συνεργασία με ισραηλινές εταιρίες και σε κοιτάσματα εντός ελληνικής επικράτειας και ανέφερε ότι υπάρχουν διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση και δημιουργούνται μεγάλες ευκαιρίες.
Αναφερόμενος στην ιστορική πορεία του Ισραήλ με αφορμή τη συμπλήρωση 65 αυτών από την ίδρυση εβραϊκού κράτους, ο κος Arye ανέφερε ότι η αρχή έγινε από το «τίποτα» έγινε από λιγότερους από 650.000 επιζώντες του ολοκαυτώματος μεταξύ των οποίων και πολλοί Έλληνες.
Σήμερα το Ισραήλ είναι ένα πετυχημένο κράτος στη Μεσόγειο και η πιο ισχυρή χώρα στη Μέση Ανατολή με Ένοπλες Δυνάμεις που συγκαταλέγονται στις καλύτερες του κόσμου!
Η οικονομία του Ισραήλ άντεξε όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην οικονομική κρίση και παρά τις συνεχόμενες πολεμικές αναμετρήσεις πέτυχε σε πολλούς τομείς.
Με την Ελλάδα υπάρχουν πολλά κοινά στην κουλτούρα, τη μουσική μεταξύ των λαών ενώ ιδιαίτερη άνθιση γνωρίζει ο τομέας του τουρισμού από το Ισραήλ στην Ελλάδα που έχει επεκταθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
«Ο ενεργειακός τομέας όμως θα είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομίας και δημιουργούνται τεράστιες ευκαιρίες για το Ισραήλ, τη Κύπρο και την Ελλάδα»: ανέφερε με έμφαση ο πρεσβευτής του Ισραήλ δίνοντας το στίγμα των μελλοντικών εξελίξεων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.