Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Σόιμπλε: "Η Ιταλία δεν είναι Κύπρος. Η Κύπρος είναι ειδική περίπτωση". Τυχαία πάντα, μόνο Ελλάδα και Κύπρος είναι ειδικές περιπτώσεις.

20130329-003342.jpg



Η Ιταλία δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο τόνισε ο Β. Σόιμπλε, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Bild, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους Ιταλούς (αφού χθες το έκανε με το Λουξεμβούργο).
Απαντώντας σε ερώτημα που έθεσε σε δημοσίευμά της η εφημερίδα “η Ιταλία μπορεί να γίνει μια δεύτερη Κύπρος κύριε Σόιμπλε;”, ο Σόιμπλε είπε κατηγορηματικά: «όχι, δεν υπάρχει κανένας λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο».
«Στην Ευρώπη θέλουμε να βελτιώσουμε τους όρους», συμπληρώνοντας ότι η Κύπρος είναι και θα συνεχίσει να είναι μια «ειδική περίπτωση».
Πρόσθεσε ότι οι δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες δεν ήταν στην πραγματικότητα πλέον φερέγγυες και η κυβέρνηση της Κύπρου δεν μπορούσε να εγγυηθεί για τις καταθέσεις καθώς δεν είχε αρκετά χρήματα.
Τόνισε, ωστόσο, ότι «οι αποταμιεύσεις στην Ευρώπη είναι ασφαλείς», διευκρινίζοντας πως όλες οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο σε όλη την Ευρωζώνη.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.