Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Assad: «Οργανωμένο σχέδιο δημιουργίας θρησκευτικών συγκρούσεων» με πλήρη στήριξη της Τουρκίας




O Σύριος Πρόεδρος Bashar al-Assad κατηγόρησε ευθέως τον Τούρκο Πρωθυπουργό Recep Tayyip Erdogan ότι «ψεύδεται συνεχώς» από την στιγμή που ξέσπασε η υποστηριζόμενη και υποκινούμενη από χώρες του εξωτερικού κρίση στην χώρα.

“Ο Erdogan δεν έχει πει ούτε για μία στιγμή την αλήθεια από την στιγμή που ξεκίνησε η κρίση στην Συρία”, δήλωσε ο Assad σε συνέντευξη που έδωσε σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης και αναρτήθηκε διαδικτυακά την Τετάρτη.
Η Τουρκία, όπως έχουμε επισημάνει εδώ στο pentapostagma.gr, έχει εκφράσει πολλές φορές ανοιχτά την υποστήριξή της προς τους ένοπλους τρομοκράτες. Η Δαμασκός υποστηρίζει ότι η Άγκυρα επιτελεί πολύ σημαντικό ρόλο στην αναζωπύρωση των εντάσεων στην Συρία και στην περαιτέρω προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Αραβικής χώρας: και αυτό το πραγματοποιεί μέσω της χρηματοδότησης, της εκπαίδευσης και της παροχής οπλισμού προς τους τρομοκράτες.
Ο Πρόεδρος της Συρίας καταδίκασε επίσης την πρόσφατη (21/3) φονική επίθεση σε τζαμί της Δαμασκού, η οποία είχε ως τραγικό αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας εκ των κορυφαίων Σουνιτών κληρικών και εκ των πλέον θερμών υποστηρικτών του Assad, o Saeed al-Bouti.
O Assad περιέγραψε την δολοφονία του κληρικού Sheikh Bouti ως μέρος ενός οργανωμένου σχεδίου για να σπαρθούν οι σπόροι της θρησκευτικής σύγκρουσης στη χώρα.
“Δεν τίθεται αμφιβολία ότι ο ρόλος των κληρικών, όπως και του Δρ. Bouti, εκλαμβάνει καθοριστική σημασία για την αποτυχία του υπόγειου σχεδίου δημιουργίας θρησκευτικών συγκρούσεων. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίον δολοφόνησαν τον Δρ. Bouti”, τόνισε ο Σύριος Πρόεδρος.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.