Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Ενώ δεν υπήρχε απαρτία, πραξικοπηματικά αποφάσισαν να ανανεώσουν την σύμβαση ΟΠΑΠ - Ιντραλότ. Έτσι γίνονται οι μπίζνες του Κόκκαλη


Πραξικόπημα στον ΟΠΑΠ>Κόλαση με Λουρόπουλο-Γανωτή στο Περιστέρι.
Έκτακτη συνέντευξη τύπου από τους επενδυτές!

Από τον Φώτη Κόλλια


Σε παρωδία εξελίχθηκε η γενική συνέλευση τουΟΠΑΠ για την έγκριση της πολύκροτης σύμβασης με τηνΙντραλότ. Το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων ΤΑΙΠΕΔ με επιστολή του προέδρου του Στέλιου Σταυρίδη προς τον προέδρου και διευθύνων σύμβουλο του ΟΠΑΠ κ. Κ. Λουρόπουλο γνωστοποίησε την απόφαση του να απέχει από την ψηφοφορία, όπως πρώτο αποκάλυψε το Euro2day.gr.
Στην επιστολή αιτιολογεί την αποχή του Ταμείου με το επιχείρημα πως δεν έχει τις γνώσεις για να κρίνει την επίμαχη σύμβαση.
Κι’ όμως η συνέλευση συνεχίστηκε κανονικά παρά την αρνητική στάση του βασικού μετόχου (το ΤΑΙΠΕΔ ελέγχει το 33%). Μικρομέτοχοι διαπίστωσαν με έκπληξη πως το ΤΑΙΠΕΔ συμμετείχε τελικά μόνο με 3,13%, ενώ προ δέκα ημερών στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση είχε καταθέσει το σύνολο του ποσοστού του.
Στη σημερινή συνέλευση συμμετείχαν μέτοχοι που εκπροσωπούσαν, μαζί με το ΤΑΙΠΕΔ, το 37,86% των μετοχών του ΟΠΑΠ, ποσοστό το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στη διοίκηση του οργανισμού να υποστηρίξει ότι, παρά την αποχή του ΤΑΙΠΕΔ, υπάρχει απαρτία ώστε να προχωρήσει η συνέλευση σε ψηφοφορία για τη σύμβαση με την Ιντραλότ.
Μάλιστα η ψηφοφορία ήταν σε εξέλιξη και δεν είχαν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα, όταν ο κ. Λουρόπουλος γνωστοποίησε την ολοκλήρωση της συνέλευσης. Όπως είπε οι μέτοχοι και οι δημοσιογράφοι θα ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της εταιρείας για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας!
Ο κ. Λουρόπουλος υπεραμύνθηκε της ανάγκης υπογραφής της σύμβασης με την Ιντραλότ και υποστήριξε ότι ο οργανισμός έχει οικονομικό όφελος γιατί θα πληρώνει 3,4 εκατ. ευρώ το μήνα, ενώ τώρα πληρώνει 5,3 εκατ. ευρώ, ενώ θα έχει και «ποιοτικά οφέλη», αφού με το νέο τεχνολογικό σύστημα θα μπορέσει να επεκταθεί σε νέες υπηρεσίες και παιχνίδια.
Όπως είπε ο ίδιος, το 1,25% των μεικτών εσόδων του Οργανισμού στο οποίο ανέρχονται οι δαπάνες για τεχνολογία θεωρείται ανταγωνιστικό με βάση τις άλλες ευρωπαϊκές λοταρίες.
Να σημειωθεί πως παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις μικρομετόχου, τόσο ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ όσο και ο νομικός σύμβουλος Γ. Γανωτής, απέφυγαν να αναφέρουν μέχρι την τελευταία στιγμή, το ποσοστό μετοχών με το οποίο συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση το ΤΑΙΠΕΔ.
EURO2DAY
kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.