Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

WikiLeaks: Πληροφοριοδότης των ΗΠΑ ο ΥΠΕΞ της Αυστραλίας

bob_carr


Άρχισαν οι «χοντρές» αποκαλύψεις από το «κόμμα» του Wikileaks. Όλα γίνονται βέβαια στο πλαίσιο της τελειωτικής απαξίωσης των πολιτικών, προκειμένου να έρθουν άλλου τύπου μορφές διακυβέρνησης. Τα μάτια σας ανοιχτά! Έχουμε να μάθουμε πολλά…
Οι αποκαλύψεις αφορούν τον νυν ΥΠΕΞ της Αυστραλίας, Bob Carr, που υπήρξε σύμφωνα με το wikileaks «πιστός» πληροφοριοδότης των Ηνωμένων Πολιτειών, ενημερώνοντας Αμερικανούς διπλωμάτες για εσωτερικά θέματα του Εργατικού Κόμματος, που είναι μέλος.

Ο Carr έδινε πληροφορίες στους Αμερικανούς κατά τη δεκαετία του 1970, όπως αποκαλύπτεται από τα έγγραφα της πρεσβείας και της προξενικής Αρχής των ΗΠΑ, που δημοσίευσε το Wikileaks.
Στα αρχικά στάδια, φέρεται να παρείχε πληροφορίες στους Αμερικανούς διπλωμάτες, αναφορικά με θέματα εργασιακών σχέσεων και εσωτερικών του κόμματος, να καυτηριάζει δε έντονα εκείνους που ασκούσαν κριτική στην συμμαχία Αυστραλίας-ΗΠΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για ανόητες, συναισθηματικής φύσης εκφράσεις, χωρίς καμία ουσία, χαρακτηριστικές της αριστεράς πτέρυγας του Εργατικού Κόμματος».
Όμως, ο ρόλος του Carr, όπως φαίνεται, δεν σταματά εκεί. Του ζητείται, επίσης, από τους Αμερικανούς διπλωμάτες, να δώσει πληροφορίες για όργανα του κόμματος.
Ερωτηθείς για το ρόλο του αυτό, ο Carr απάντησε: «Ήμουν στα είκοσί μου χρόνια. Θα μπορούσα να είχα πει οτιδήποτε».
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.