Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

«Πυρά» Πούτιν κατά Δύσης-Η Ρωσία αμφισβητεί ανοιχτά την σφαίρα επιρροής στη Μέση Ανατολή

putin1

«Πυρά» Πούτιν κατά Δύσης

Ο Πούτιν επανέλαβε, την Τρίτη, πως η Ρωσία δεν ενεργεί ως συνήγορος του Μπασάρ αλ Άσαντ σε διεθνές επίπεδο, ενώ επέκρινε εκ νέου τη Δύση για την αναταραχή στην Μέση Ανατολή, αμφισβητώντας ευθέως την σφαίρα επιρροής στην περιοχή.

Σε δηλώσεις του στο αγγλόφωνο ρωσικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, ο Ρώσος ηγέτης δεν απέφυγε να επικρίνει πολιτικά και τον Άσαντ, αναφέροντας ότι ο πρόεδρος της Συρίας Άσαντ, θα μπορούσε να είχε αποφύγει τον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο στην Συρία, ικανοποιώντας ταχύτερα τα αιτήματα προώθησης μεταρρυθμίσεων στη χώρα.
pygmi.gr
Η Ρωσία αμφισβητεί ανοιχτά την σφαίρα επιρροής στη Μέση Ανατολή


Σχολιάζει ο Αλέξαδρος Νίκλαν* στο facebook
Και ενώ στην Ελλάδα τα θέματα μέγιστης σοβαρότητας (βλ. Ενεργειακό σκάνδαλο) χάνονται απο προσώπου γής επειδή έτσι συμφέρει.... κοντά μας... στο Ισραήλ , γίνεται μια πράξη που μπορεί να προκαλέσει δράματα.
Για πρώτη φορά μετά την Κούβα και τον Κόλπο των Χοίρων, η Ρωσία κάνει κίνηση στρατιωτική κοντά σε έδαφος που σχετίζεται με τις ΗΠΑ και συμμάχους τους, με ισχυρή παρουσία. Παρόλες τις αντιδράσεις του Ισραήλ , παρόλες τις αντιδράσεις των ΗΠΑ και Ε.Ε....η Ρωσία για πρώτη φορά μετά την δεκαετία του 1960 αμφισβητεί ανοιχτά πλέον την σφαίρα επιρροής στην Μ.Άνατολή...
Η κίνηση είναι σοβαρή, σημαντική και δείχνει οτι μετά την αναπτέρωση δυνάμεων του Ασσάντ με την συμμαχία Χεζμπολάχ, Ιράν, Ρωσίας... γίνεται προσπάθεια ανατροπής της σφαίρας επιρροής, όπου μάλιστα μετά το κάζο των ΗΠΑ με Τουρκία η ζυγαριά δείχνει περίεργα.

Επαναλαμβάνω.. είναι σημαντικότατη και βαρύτατης στρατηγικής σημασίας κίνηση η αμφισβήτηση της σφαίρας επιρροής στην περιοχή του Ισραήλ απο την Ρωσία.
*Αλέξανδρος Νίκλαν / Σύμβουλος Ασφάλειας Πληροφορίας

http://www.debka.com/article/23034/Moscow-sets-up-Russian-Golan-brigade-warns-Israel-Sunnis-plus-al-Qaeda-are-bigger-threat-than-Assad
geopolitics.com.gr

1 σχόλιο:

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.