Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ρωσία: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συμβουλεύει τους πολίτες της να μην πάνε στη "Δημοκρατική" Αίγυπτο. Τρεις νεκροί στην Αίγυπτο-σήμερα η μεγάλη αντιπαράθεση.


Ρωσία: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συμβουλεύει τους πολίτες της να μην πάνε στη ... Δημοκρατική Αίγυπτο


Ιούνιος 29, 2013.


Με αρκετή δόση ειρωνείας το ρωσικό πρακτορείο Ρέγκνουμ, αναφέρεται  στην ταξιδιωτική νότα των ΗΠΑ για την Αίγυπτο, η οποία κατά  τους Αμερικανούς είναι τώρα ‘δημοκρατική’ χώρα.



«Οι αρχές των ΗΠΑ συμβουλεύουν τους πολίτες τους να μην ταξιδεύσουν στην Αίγυπτο. Μάλιστα, μετά το θάνατο ενός Αμερικανού δημοσιογράφου- που οι Αιγύπτιοι φανατικοί τον περιέγραψαν ως Εβραίο- οι αμερικανικές αρχές επέτρεψαν ορισμένους υπαλλήλους της αμερικανικής πρεσβείας στο Κάιρο να εγκαταλείψουν τη χώρα, όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο France Presse.


Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων των διαδηλωτών με την αστυνομία σε όλη τη χώρα έχουν τραυματιστεί περίπου 200 άτομα και σκοτώθηκαν τρία.


 Μεταξύ αυτών είναι και ένα Αμερικανός δημοσιογράφος με διαβατήριο πολίτη των ΗΠΑ.


Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει χορηγήσει επίσημη άδεια σε ορισμένα μέλη του προσωπικού της πρεσβείας να εγκαταλείψουν τη χώρα.


--
The Hellenic Information Team

Τρεις νεκροί στην Αίγυπτο- αύριο η μεγάλη αντιπαράθεση



Ιούνιος 29, 2013.


Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Αίγυπτο σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι.


Δύο σκοτώθηκαν στην Αλεξάνδρεια, συμπεριλαμβανομένου ενός νεαρού Αμερικανού, ο οποίος


 μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου. Το τρίτο θύμα αναφέρθηκε στο Πορτ Σάιντ.


Εμπρησμοί των γραφείων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας αναφέρθηκαν στην Αλεξάνδρεια και σε άλλες πόλεις.



Στην πρωτεύουσα, Κάιρο, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν έρθει για να παρευρεθούν στις διαδηλώσεις υπέρ και κατά του Μούρσι.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προειδοποιήσει τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύσουν στην Αίγυπτο και δόθηκε εντολή σε υπαλλήλους των διπλωματικών αποστολών που δεν έχουν υπηρεσία να εγκαταλείψουν τα κτήρια.


Ο πρόεδρος Μούρσι είχε πραγματοποιήσει μια ομιλία την Τετάρτη σχετικά με το πρώτο έτος της θητείας του. Κάλεσε την αντιπολίτευση να απέχει από τις προκλήσεις και λάβει μέρος στο διάλογο.


Η αντιπολίτευση απέκλεισε τις εκκλήσεις και επανέλαβε το αίτημά της για νέες εκλογές.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες έχουν δώσει δισεκατομμύρια δολάρια ως βοήθεια στην Αίγυπτο καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη προέβησαν σε έκκληση προς όλα τα κόμματα να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποχωρήσουν από το πεδίο της αντιπαράθεσης.


Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί στον απόηχο των μαζικών διαδηλώσεων  που προειδοποίησε η αντιπολίτευση την Κυριακή 30 Ιουνίου για την πρώτη επέτειο της διακυβέρνησης από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.


 
The Hellenic Information Team

Ανησυχεί ο Ομπάμα για την Αίγυπτο


Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αισθάνονται ότι απειλούνται από την ανάπτυξη του εμπορίου και την αύξηση των επενδύσεων στην Αφρική από την Κίνα, την Ινδία καθώς και άλλες αναδυόμενες οικονομικές δυνάμεις, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σήμερα.
«Δεν αισθάνομαι ότι απειλούμαστε από αυτό. Αισθάνομαι ότι είναι καλό», είπε ο Ομπάμα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο στην Νότια Αφρική όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.
Όσο περισσότερες χώρες επενδύουν στην Αφρική, τόσο καλύτερα η λιγότερη ανεπτυγμένη Ήπειρος του πλανήτη μπορεί να ολοκληρωθεί στην παγκόσμια οικονομία, εξήγησε ο Ομπάμα. «Θέλω να παίξουν όλοι στην Αφρική. Όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ο Ομπάμα εκτίμησε ότι σημειώνεται «τεράστια πρόοδος» στις οικονομίες αφρικανικών χωρών. «Η Αφρική βρίσκεται σε άνοδο, και η Νότια Αφρική είναι πάντα στην πρώτη γραμμή των τάσεων στην Αφρική», επισήμανε.
«Η Νότια Αφρική διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο όσον αφορά μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές μου σε αυτό το ταξίδι, που είναι να προωθήσω το εμπόριο και τις επενδύσεις, να αποχαλινωθεί η ανάπτυξη στην Αφρική, κάτι το οποίο σε τελευταία ανάλυση θα ωφελήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», επέμεινε ο Ομπάμα.
Το γεγονός ότι χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία εισβάλλουν εμπορικά στην Αφρική είναι καλοδεχούμενο, πρόσθεσε, αλλά επισήμανε πως είναι «σημαντικό οι αφρικανοί να εξασφαλίσουν ότι αυτές οι αλληλεπιδράσεις είναι καλές για την Αφρική».
Εξάλλου ο Ομπάμα στη συνέντευξή του χαιρέτισε το «ηθικό θάρρος» του ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ Νέλσον Μαντέλα, λέγοντας ότι αποτελεί μια «πηγή έμπνευσης» για όλο τον κόσμο και τον ίδιο προσωπικά.
Το «ηθικό θάρρος του υπήρξε μια πηγή προσωπικής έμπνευσης (. . .) και μια πηγή έμπνευσης για ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος στο πλάι του Νοτιοαφρικανού ομολόγου του Τζέικομπ Ζούμα.
«Ο θρίαμβος του Νέλσον Μαντέλα και αυτού του έθνους λέει κάτι πολύ βαθύ στο ανθρώπινο πνεύμα», πρόσθεσε ο Ομπάμα, ο οποίος έχει πει ότι δεν θα επιδιώξει να επισκεφθεί τον σχεδόν 95χρονο πρώην πρόεδρο, ο οποίος νοσηλεύεται τις τελευταίες εβδομάδες σε νοσοκομείο για την αντιμετώπιση μιας λοίμωξης του αναπνευστικού. Πάντως ο ίδιος και η σύζυγός του Μισέλ θα επισκεφτούν ιδιωτικά μέλη της οικογένειας του Μαντέλα.
Η κατάσταση του Μαντέλα βελτιώθηκε εν μέρει τις τελευταίες ημέρες, αλλά παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.
Αναφερόμενος σε άλλα θέματα, ο Ομπάμα κάλεσε την πολιτική ηγεσία στη Ζιμπάμπουε να εγγυηθεί ότι θα διεξαχθούν «ελεύθερες και δίκαιες» εκλογές, ενώ εξέφρασε την «έντονη ανησυχία του» για την κατάσταση στην Αίγυπτο, όπου συνεχίζονται οι αιματηρές διαδηλώσεις εναντίον του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.
Ο Ομπάμα κάλεσε τις αντίπαλες πλευρές να «αποφύγουν τη βία και να εμπλακούν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο», μια ημέρα μετά τα επεισόδια βίας τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 4 ανθρώπους, ανάμεσά τους έναν Αμερικανό δημοσιογράφο. 
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.