Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Γερμανία σε Νοτιοσλάβους: Επιλέξτε, επιτέλους, ένα όνομα!


 



Ιούνιος 26, 2013.


Η Γερμανία θέλει να βοηθήσει την FYROM να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να βρεθεί λύση στην ονομασία της χώρας, δήλωσε η Emily Haber, υφυπουργός Εξωτερικών  στο γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο.



«Επιλέξτε ένα όνομα! Τα τελευταία χρόνια παρακολουθούμε τις μεταρρυθμίσεις και όλα όσα γίνονται στη χώρα. Η FYROMεξακολουθεί να είναι σημαντική για την ασφάλεια της Ευρώπης και των Δυτικών Βαλκανίων. Από αυτήν την άποψη, η ένταξη της χώρας στην ΕΕ είναι σίγουρα σημαντική. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε επιλέξτε, επιτέλους, ένα όνομα», δήλωσε η Χάμπερ.


 Επίσης ο Roderik Kizveter (;) μέλος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, ελπίζει ότι η FYROM έχει τη δύναμη να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.


«Θέλουμε να βοηθήσουμε τη FYROM να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά η ΕΕ, έχει τους όρους της που πρέπει να τηρούνται. Εάν η πολιτική κατάσταση είναι ασυμβίβαστη με τους όρους αυτούς, θα πρέπει να περιμένει», είπε οKizveter.


 Επιπρόσθετα, ο Joakim Shpac, πολιτικός εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κόμματος των Φιλελευθέρων, της ομάδας των βουλευτών  της Bundestag, δήλωσε ότι η Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο θα μπορούσαν να λύσουν τα προβλήματά τους, αν και δεν τα έχουν λύσει ακόμη, ωστόσο η πορεία τους είναι θετική, τότε, ίσως, προκύψει και λύση στο όνομα του νοτιοσλαβικού κράτους, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα του πρακτορείου ΙΝΑ.


 
The Hellenic Information Team
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν υιοθετεί και δεν φέρει καμία ευθύνη για τα σχόλια των αναγνωστών του. Πλέον, οι αναγνώστες μπορούν να σχολιάζουν με το λογαριασμό τους στο facebook ή με λογαριασμούς από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα. Τα ανώνυμα σχόλια θα παραμείνουν κλειστά όσο υπάρχουν άτομα που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία για να προβοκάρουν και να επιτεθούν σε άλλους σχολιαστές για να επιβάλλουν τις απόψεις τους.